Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
1 minute ago, TylerLovekeeper said:

here

obs video tab.png

mmmk, 1080/60 is super hard on a single PC setup, so you're likely hitting a CPU bottleneck. Try changing your ouput to 1600x900/60 or 1280x720/60. Also, there is a windows scheduler bug with OBS. You will need to run OBS as administrator to force it to allocate the appropriate resources otherwise its treated as an after thought. 

Recommended Posts

Posted · Original PosterOP

Hi there folks,  I don't understand whats wrong... I have downloaded OBS and ran the auto setup wizrd and used those specs. and everytime i game or stream its just laggy. It doesnt matter if I play single player, multiplayer, BR or story games.  Hell Even pokemon TCG Online lags while streaming. 

 

PC specs

EDITED TO ADD GPU

 

GPU    RX 590

 

Cpu  Ryzen 7 3700x

mobo  MSI x570 gaming edge wifi

ram  Gskill 16GB ddr4 3600

Corsair 750m psu 

2x m.2 ssds

2x 500gb hdds

 

also attached a couple pics

 

 

 

 

cpu.jpg

ram.jpg

OBS stats.png

Link to post
Share on other sites

open OBS settings and take screenshots of your Output and Video tabs. 


PSU Tier List Thread

 

"White Ice"

Ryzen 7 3700x | Asus Crosshair VIII Hero (Wi-Fi) | EVGA RTX 2080ti | Flare X 16-16-16-34 3600mhz 16gb | Full Custom Water Cooling Loop | 1tb Samsung 970 Evo

2tb Crucial MX500 SSD | 2x 3tb Seagate Drive | Fractal Design Meshify S2 |  EVGA G2 750w PSU | 3x Corsair LL140 | 3x Corsair LL120

 

Dedicated Streaming Rig

 Ryzen 7 1800x | Asus B450-F Strix | 16gb Vengeance LPX 3000mhz | Corsair RM550x (2018) | EVGA GTX 1060 3gb | 250gb 860 Evo m.2 | Phanteks Enthoo Evolv 

 Elgato HD60 Pro | Elgato 4k60 Pro mk.2 | Avermedia 4k GC573 Capture Card

 

Link to post
Share on other sites

What GPU do you have? Are you streaming off x264 or nvenc? What bitrate?


5Head :wine_glass: AH YES

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
2 minutes ago, Skiiwee29 said:

open OBS settings and take screenshots of your Output and Video tabs. 

Here is settings and speed test

obs setting and speed test.png

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
2 minutes ago, gloop said:

What GPU do you have? Are you streaming off x264 or nvenc? What bitrate?

sorry  added gpu      RX 590  so no nvenc

 

Link to post
Share on other sites
1 minute ago, TylerLovekeeper said:

sorry  added gpu      RX 590  so no nvenc

 

Video tab?


PSU Tier List Thread

 

"White Ice"

Ryzen 7 3700x | Asus Crosshair VIII Hero (Wi-Fi) | EVGA RTX 2080ti | Flare X 16-16-16-34 3600mhz 16gb | Full Custom Water Cooling Loop | 1tb Samsung 970 Evo

2tb Crucial MX500 SSD | 2x 3tb Seagate Drive | Fractal Design Meshify S2 |  EVGA G2 750w PSU | 3x Corsair LL140 | 3x Corsair LL120

 

Dedicated Streaming Rig

 Ryzen 7 1800x | Asus B450-F Strix | 16gb Vengeance LPX 3000mhz | Corsair RM550x (2018) | EVGA GTX 1060 3gb | 250gb 860 Evo m.2 | Phanteks Enthoo Evolv 

 Elgato HD60 Pro | Elgato 4k60 Pro mk.2 | Avermedia 4k GC573 Capture Card

 

Link to post
Share on other sites
Posted · Best Answer
1 minute ago, TylerLovekeeper said:

here

obs video tab.png

mmmk, 1080/60 is super hard on a single PC setup, so you're likely hitting a CPU bottleneck. Try changing your ouput to 1600x900/60 or 1280x720/60. Also, there is a windows scheduler bug with OBS. You will need to run OBS as administrator to force it to allocate the appropriate resources otherwise its treated as an after thought. 


PSU Tier List Thread

 

"White Ice"

Ryzen 7 3700x | Asus Crosshair VIII Hero (Wi-Fi) | EVGA RTX 2080ti | Flare X 16-16-16-34 3600mhz 16gb | Full Custom Water Cooling Loop | 1tb Samsung 970 Evo

2tb Crucial MX500 SSD | 2x 3tb Seagate Drive | Fractal Design Meshify S2 |  EVGA G2 750w PSU | 3x Corsair LL140 | 3x Corsair LL120

 

Dedicated Streaming Rig

 Ryzen 7 1800x | Asus B450-F Strix | 16gb Vengeance LPX 3000mhz | Corsair RM550x (2018) | EVGA GTX 1060 3gb | 250gb 860 Evo m.2 | Phanteks Enthoo Evolv 

 Elgato HD60 Pro | Elgato 4k60 Pro mk.2 | Avermedia 4k GC573 Capture Card

 

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
1 minute ago, Skiiwee29 said:

mmmk, 1080/60 is super hard on a single PC setup, so you're likely hitting a CPU bottleneck. Try changing your ouput to 1600x900/60 or 1280x720/60. Also, there is a windows scheduler bug with OBS. You will need to run OBS as administrator to force it to allocate the appropriate resources otherwise its treated as an after thought. 

will try and report back

 

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
8 minutes ago, Skiiwee29 said:

mmmk, 1080/60 is super hard on a single PC setup, so you're likely hitting a CPU bottleneck. Try changing your ouput to 1600x900/60 or 1280x720/60. Also, there is a windows scheduler bug with OBS. You will need to run OBS as administrator to force it to allocate the appropriate resources otherwise its treated as an after thought. 

 

 

so running as admin and setting to 720p output my buddy said its not lagging.   Ty for your help and ill make sure i run as admin each time

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×