Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
HellTheCRoss

2080 Ti FE fans

Recommended Posts

Posted · Original PosterOP

So i got a 2080 ti FE and when i start my pc the fans go wild like 100% for 2-3 seconds. But after i reach windows it goes back to normal. Is this ok? Or should i be worried?

Link to post
Share on other sites

Some motherboards do that, if I had to guess that's probably all it is. Not an issue that would actually harm anything, just more of an annoyance.


Desktop: Intel Core i9-9900K (w/ TG Hydronaut) | be quiet! Dark Rock Pro 4 | ASUS Strix Z390-F | Corsair Vengeance LPX 2x16GB 3000MHz CL15 | Intel 660p 1TB | Samsung 860 EVO 500GB | WD Green 2TB | EVGA GeForce RTX 2070 SUPER XC Ultra (w/ TG Hydronaut @ 0.95V) | Corsair RM650x | Fractal Design Define R6 Blackout USB-C

Displays: Alienware AW2521HF & BenQ BL2420PT

Peripherals: Steelseries Rival 600 & Logitech MX Master 3 | Ducky Shine 7 Gunmetal (Cherry MX Brown) | Sennheiser Game One | Audio-Technica AT2020USB+

Laptop:  Apple MacBook Pro 13" 2018 - i5-8259U | 8GB RAM | 512GB SSD

Link to post
Share on other sites
1 hour ago, HellTheCRoss said:

So i got a 2080 ti FE and when i start my pc the fans go wild like 100% for 2-3 seconds. But after i reach windows it goes back to normal. Is this ok? Or should i be worried?

yeah its normal

nothing to worry about.


"I fear not the man who has practiced 10,000 kicks once, but I fear the man who has practiced one kick 10,000 times." - Bruce Lee

 

Link to post
Share on other sites
7 hours ago, HellTheCRoss said:

So i got a 2080 ti FE and when i start my pc the fans go wild like 100% for 2-3 seconds. But after i reach windows it goes back to normal. Is this ok? Or should i be worried?

it's probably slightly unhealthy for the fans, check if there are fan settings in the bios.


9900k 1.32v max 1.26v avx 5.1ghz-1avx 4.8 cache 95C 175w 1.05v 4.4ghz 95w 55C R20/blender temps ll D15 ll Z390 taichi ult 1.60 bios ll gskill 2x8gb 16-16-16-34-280-24 ddr3866  bdie 1.42v dram 1.22v io/sa (anything higher needs more voltage on all (dram/io/sa) ll EVGA 2080 ti XC 1995//7600 power limited 79C max, stock voltage (bad ocer) ll 2x samsung 860 evo 500gb raid 0 ll 500gb nvme 970 evo ll Corsair graphite 780T ll EVGA G2 1300w ll Windows 10 Pro ll NEC PA272w (movie, work mon) 2k60 14bit lut ll Predator X27 4k144 hdr (using at 4:4:4 98)

 

old rig 8600k d15 evga 1080 ti hybrid  z370 extreme 4 2x8gb ddr3000 512gb nvme evo+ 860 evo 500gb raid 0 evga p2 1000w 

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×