Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
29 minutes ago, Prakticaljoke said:

Asus z490 maximus XII extreme

From the Users Manual:

Quote

This motherboard comes with two BIOS chips. Press the BIOS Switch button to switch BIOS and load different BIOS settings.

The nearby BIOS_LEDs indicate which BIOS is currently select

Please see the image attached. I would try hitting the button to see what happens

image.png

Recommended Posts

Posted · Original PosterOP

Hi i just finished my build 

I have updated the bios and the drivers that came along with the boards USB

 

The HD led i blinking orange 

 

The Bios led 1 is a constant orange light

 

I can turn on the device and use it for 1-5 minuts 

20200708_131919.jpg

Link to post
Share on other sites
10 minutes ago, Prakticaljoke said:

The HD led i blinking orange 

This indicates HDD activity and is normal.


BabyBlu (Primary Rig): 

  • Intel Core i9 9900K @ Per Core 5.2Ghz, 5.2Ghz, 5.2Ghz, 5.2Ghz, 5.1Ghz, 5.1Ghz, 5.0Ghz, 5.0Ghz; Cache @ 4.8Ghz; 0 AVX offset
  • Asus Maximus XI Hero
  • G.Skill Trident Z RGB 4x8GB DDR4-3200 CL14 @ 4000Mhz 16-17-17-35
  • MSI RTX 2080 Sea Hawk EK X
  • Phanteks Evolv X
  • 3x ADATA Ultimate SU800 1TB (RAID 0), Samsung 970 EVO Plus 500GB NVME
  • Corsair HX1000i
  • Dell S2417DG 23.8" 2560x1440 165 Hz Gsync
  • Custom water loop (CPU & GPU), Radiators: 1x140mm(Back), 1x280mm(Top), 1x420mm(Front)
  • Corsair Strafe RGB (Cherry MX Brown), Corsair Scimitar Elite, Corsair Void Pro RGB
  • Windows 10 Pro

Roxanne (Wife Build):

  • Intel Core i7 4790K @ Per Core 5.0Ghz - 5.0Ghz - 4.9Ghz - 4.8Ghz, Cache @ 4.6Ghz, De-lidded
  • Asus Z97A
  • G.Skill Ripjaws X 4x4GB DDR3-2133 CL9 @ 2200Mhz 9-11-10-28
  • EVGA GTX 1080 FTW2 Gaming ICX
  • Corsair Vengeance C70, With Custom Side-Panel Window
  • Samsung 850 EVO 250GB, Samsung 860 EVO 1TB
  • Corsair AX760
  • Samsung C27JG56 27" 2560x1440 144Hz Curved Freesync
  • Corsair H115i RGB
  • Rosewill RK 9000V2(Cherry MX Blue), crap wireless mouse she insists on using (lol), SteelSeries Arctis 7
  • Windows 10 Pro

BlackBox (HTPC):

  • Intel Core i7 6700 slightly under-volted
  • Asus H110T/CSM Thin Mini-ITX
  • G.Skill 1x8GB DDR4-2400 SO-DIMM CL16
  • iGPU
  • Akasa Euler Fanless Solid Aluminum THIN Mini ITX Case (passively cooled)
  • Samsung 850 EVO 250GB
  • External 120W Power Adaptor
  • 4K TV
  • Passively cooled by the Akasa case. No moving parts!
  • Handheld QWERTY keyboard and trackpad.
  • Windows 10 Pro, Kodi autostarts on boot

NAS:

  • Synology DS216J
  • 2x8TB WD Red NAS HDDs in RAID 1. 8TB usable space
Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP

Non of them lit up the first day of use then they lit up and the pc crashed its an 5-7 years old 600w power supply the pc is abut 500w usage i have ordered a new 

 

The psu have 1 cpu 8pin but there are 2 on the mother board 

Link to post
Share on other sites
3 hours ago, Prakticaljoke said:

Non of them lit up the first day of use then they lit up and the pc crashed its an 5-7 years old 600w power supply the pc is abut 500w usage i have ordered a new 

 

The psu have 1 cpu 8pin but there are 2 on the mother board 

What is the model of the MOBO?


Jacob H. 

Northern Alabama

Associates Degree - Information Systems

Primary PC (Laptop): Dell XPS 9570 (Core i5 8th Generation, 16 GB RAM, NVIDIA 1050 4GB, 500 GB SSD, 1TB HDD)

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
8 minutes ago, Jacob H said:

What is the model of the MOBO?

Asus z490 maximus XII extreme

Link to post
Share on other sites
Posted · Best Answer
29 minutes ago, Prakticaljoke said:

Asus z490 maximus XII extreme

From the Users Manual:

Quote

This motherboard comes with two BIOS chips. Press the BIOS Switch button to switch BIOS and load different BIOS settings.

The nearby BIOS_LEDs indicate which BIOS is currently select

Please see the image attached. I would try hitting the button to see what happens

image.png


Jacob H. 

Northern Alabama

Associates Degree - Information Systems

Primary PC (Laptop): Dell XPS 9570 (Core i5 8th Generation, 16 GB RAM, NVIDIA 1050 4GB, 500 GB SSD, 1TB HDD)

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP

When i tapped the bios button it said updating bios 1 and bios 2 after 30minuts and 10-20 restarts its all working thanks 😊 

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×