Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
jdeegz

After power surge PC won't boot, still won't boot after replacing MOBO and PSU

Recommended Posts

Posted · Original PosterOP

Hi all,

 

I'm at a loss here, hope someone on here can help.

 

A few weeks ago my circuit breaker tripping caused my PC to not power on.

 

What would happen is that my MOBO would flash LEDs for a split second before turning off.

 

After looking online I replaced both the Motherboard and the PSU but exactly the same issue remains. 

 

I have removed the GPU and the RAM and the it still does the same thing.

 

Any idea here? I assume my CPU must be fried by process of elimination, but I am also wary of the cables with my case and if they're causing the problem.

Link to post
Share on other sites

Well, something is definitely dead. If you can't even enter the BIOS - it's pretty likely the CPU is fucked.

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
1 hour ago, SupaKomputa said:

Build the pc outside the case with 1 stick of memory, no gpu for now.

Nope still nothing.

 

Assuming this is CPU or RAM?

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
1 hour ago, 5x5 said:

Well, something is definitely dead. If you can't even enter the BIOS - it's pretty likely the CPU is fucked.

Could it be something else like RAM or case power cable?

 

I've already replaced PSU and Motherboard so I assume it's not either of them causing this. 

Link to post
Share on other sites

have you unplugged everything? Hard drives, USB devices etc etc.

 

Start with just the mobo, cpu, cooler and PSU.

 

Nothing else.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×