Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
storm05

can any one help me?

Recommended Posts

Posted · Original PosterOP

when i got my new monitor any time i went on google and started scrolling down on ant tab the monitor wood go yellow for e short period of time 

i dont know why it happens 

Link to post
Share on other sites

Without more data I can only request you provide a video and more hard data like the GPU you are outputting from, the type of cable connection, and the exact monitor you purchased.

 

Either way, step 1 is ensuring its plugged in 100% correctly.  If its, for example, older VGA etc, if its loose it can cause color issues.


Workstation Laptop: Dell Precision 7540, Xeon E-2276M, 32gb DDR4, Quadro T2000 GPU, 4k display

Ryzen Rig 2: ASrock B450 Pro4 ATX, Ryzen 7 1700 @ 4.2ghz all core 1.4vCore, AMD R9 Fury X w/ Swiftech KOMODO waterblock, Custom Loop 2x240mm + 1x120mm radiators in push/pull 16gb (2x8) 3600mhz V-Color Skywalker (or 4x8gb DDR4 2666mhz for large tasks), Corsair HX850 PSU, 128gb Patriot Scorch NVMe Win 10 boot drive, 500gb Samsung 840 EVO SSD, CoolerMaster HAF XM Case.  Zalman K600S keyboard, Zalman ZM-GM1 mouse, Hannspree HF207 and Acer AL2016W monitors

https://www.3dmark.com/3dm/37004594?

Ryzen Rig 1: ASUS B350-PRIME ATX, Ryzen 7 1700, Sapphire R9 Fury Tri-X Nitro 4gb HBM, 16gb (2x8) 3200mhz V-Color Skywalker, ANTEC Earthwatts 750w PSU, MasterLiquid Lite 120 AIO cooler in Push/Pull config as rear exhaust, 250gb Samsung 850 Evo SSD, Patriot Burst 240gb SSD, Cougar MX330-X Case.  Zalman K600S keyboard, Zalman ZM-GM1 mouse, Acer XF270HU 2560x1440 144hz IPS monitor

https://www.3dmark.com/3dm/37628874?

Dwight: The Mixed Metals Loop Media Center.  Ask me about it.  Currently decommissioned to move to an mATX setup on a new MOBO once I pick one out (getting its facelift as of June 2020 have new air cooler, drives etc.  About 60% finished.  Will no longer be a closed loop system.

Schrute: ASUS M5A99FX Pro R2.0, FX 8350, Sapphire R9 Fury Tri-X Nitro 4gb HBM, 16gb (4x4) Corsair Vengeance DDR3 1600mhz, Sparkle/FSP 650w PSU, Corsair H100i GTX 240mm AIO w/ 12mm thick fans to fit in top exhaust, 256gb TIMETEC SSD, 1tb WDBlack HDD, Rosewill Nautilus 1.0 case.  DSI 90-Key Mechanical Keyboard w/ Cherry Red switches, Generic mouse, 37" 1080p TV

Micro Form Factor Dell OptiPlex 3040: Dell 0MGK50 A02, i3-6100T, 2x4gb DDR3 1600, Team Group 120gb SSD, 500gb Seagate 7mm HDD attached storage, Windows 10 Pro, Logitech K400+, USB Wifi adapter all vesa mounted to the back of a 37" 1080p TV for form factor in the kitchen

Linux Box: Toshiba Laptop, i7 620M, NVS graphics, 2gb ram tinker toy at the moment.  Running Manjaro at the moment

APU Laptop: I need to clean this things TIM up so it can boot into Windows 7 for more than 5 minute before overheating at idle, it has things, I just haven't been on it in 2 years or so

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
6 minutes ago, Tristerin said:

Without more data I can only request you provide a video and more hard data like the GPU you are outputting from, the type of cable connection, and the exact monitor you purchased.

 

Either way, step 1 is ensuring its plugged in 100% correctly.  If its, for example, older VGA etc, if its loose it can cause color issues.

my gpu is gtx 760 soon to be gtx 1660 super and i have a asus tuf vg27vq and i am using the dp cable that came whit the monitor

i have ben noticing that the problem is more relevant in pages whit black backgrounds like netflix, msi web page, steam, epic game store.

 

Link to post
Share on other sites
1 minute ago, storm05 said:

my gpu is gtx 760 soon to be gtx 1660 super and i have a asus tuf vg27vq and i am using the dp cable that came whit the monitor

i have ben noticing that the problem is more relevant in pages whit black backgrounds like netflix, msi web page, steam, epic game store.

 

Have another cable to test?  Typically the cables that come with monitors are of the lowest quality (high end DP cables are more expensive)


Workstation Laptop: Dell Precision 7540, Xeon E-2276M, 32gb DDR4, Quadro T2000 GPU, 4k display

Ryzen Rig 2: ASrock B450 Pro4 ATX, Ryzen 7 1700 @ 4.2ghz all core 1.4vCore, AMD R9 Fury X w/ Swiftech KOMODO waterblock, Custom Loop 2x240mm + 1x120mm radiators in push/pull 16gb (2x8) 3600mhz V-Color Skywalker (or 4x8gb DDR4 2666mhz for large tasks), Corsair HX850 PSU, 128gb Patriot Scorch NVMe Win 10 boot drive, 500gb Samsung 840 EVO SSD, CoolerMaster HAF XM Case.  Zalman K600S keyboard, Zalman ZM-GM1 mouse, Hannspree HF207 and Acer AL2016W monitors

https://www.3dmark.com/3dm/37004594?

Ryzen Rig 1: ASUS B350-PRIME ATX, Ryzen 7 1700, Sapphire R9 Fury Tri-X Nitro 4gb HBM, 16gb (2x8) 3200mhz V-Color Skywalker, ANTEC Earthwatts 750w PSU, MasterLiquid Lite 120 AIO cooler in Push/Pull config as rear exhaust, 250gb Samsung 850 Evo SSD, Patriot Burst 240gb SSD, Cougar MX330-X Case.  Zalman K600S keyboard, Zalman ZM-GM1 mouse, Acer XF270HU 2560x1440 144hz IPS monitor

https://www.3dmark.com/3dm/37628874?

Dwight: The Mixed Metals Loop Media Center.  Ask me about it.  Currently decommissioned to move to an mATX setup on a new MOBO once I pick one out (getting its facelift as of June 2020 have new air cooler, drives etc.  About 60% finished.  Will no longer be a closed loop system.

Schrute: ASUS M5A99FX Pro R2.0, FX 8350, Sapphire R9 Fury Tri-X Nitro 4gb HBM, 16gb (4x4) Corsair Vengeance DDR3 1600mhz, Sparkle/FSP 650w PSU, Corsair H100i GTX 240mm AIO w/ 12mm thick fans to fit in top exhaust, 256gb TIMETEC SSD, 1tb WDBlack HDD, Rosewill Nautilus 1.0 case.  DSI 90-Key Mechanical Keyboard w/ Cherry Red switches, Generic mouse, 37" 1080p TV

Micro Form Factor Dell OptiPlex 3040: Dell 0MGK50 A02, i3-6100T, 2x4gb DDR3 1600, Team Group 120gb SSD, 500gb Seagate 7mm HDD attached storage, Windows 10 Pro, Logitech K400+, USB Wifi adapter all vesa mounted to the back of a 37" 1080p TV for form factor in the kitchen

Linux Box: Toshiba Laptop, i7 620M, NVS graphics, 2gb ram tinker toy at the moment.  Running Manjaro at the moment

APU Laptop: I need to clean this things TIM up so it can boot into Windows 7 for more than 5 minute before overheating at idle, it has things, I just haven't been on it in 2 years or so

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
6 minutes ago, Tristerin said:

Have another cable to test?  Typically the cables that come with monitors are of the lowest quality (high end DP cables are more expensive)

i just tried and it has nothing to do whit the cable

Link to post
Share on other sites
19 minutes ago, storm05 said:

i just tried and it has nothing to do whit the cable

Did you:

 

1.) Reseat current cable

and/or

2.) Try another cable

 

Honestly you don't want it to be the monitor or the GPU so I would check the cables first as they are a likely culprit.


Workstation Laptop: Dell Precision 7540, Xeon E-2276M, 32gb DDR4, Quadro T2000 GPU, 4k display

Ryzen Rig 2: ASrock B450 Pro4 ATX, Ryzen 7 1700 @ 4.2ghz all core 1.4vCore, AMD R9 Fury X w/ Swiftech KOMODO waterblock, Custom Loop 2x240mm + 1x120mm radiators in push/pull 16gb (2x8) 3600mhz V-Color Skywalker (or 4x8gb DDR4 2666mhz for large tasks), Corsair HX850 PSU, 128gb Patriot Scorch NVMe Win 10 boot drive, 500gb Samsung 840 EVO SSD, CoolerMaster HAF XM Case.  Zalman K600S keyboard, Zalman ZM-GM1 mouse, Hannspree HF207 and Acer AL2016W monitors

https://www.3dmark.com/3dm/37004594?

Ryzen Rig 1: ASUS B350-PRIME ATX, Ryzen 7 1700, Sapphire R9 Fury Tri-X Nitro 4gb HBM, 16gb (2x8) 3200mhz V-Color Skywalker, ANTEC Earthwatts 750w PSU, MasterLiquid Lite 120 AIO cooler in Push/Pull config as rear exhaust, 250gb Samsung 850 Evo SSD, Patriot Burst 240gb SSD, Cougar MX330-X Case.  Zalman K600S keyboard, Zalman ZM-GM1 mouse, Acer XF270HU 2560x1440 144hz IPS monitor

https://www.3dmark.com/3dm/37628874?

Dwight: The Mixed Metals Loop Media Center.  Ask me about it.  Currently decommissioned to move to an mATX setup on a new MOBO once I pick one out (getting its facelift as of June 2020 have new air cooler, drives etc.  About 60% finished.  Will no longer be a closed loop system.

Schrute: ASUS M5A99FX Pro R2.0, FX 8350, Sapphire R9 Fury Tri-X Nitro 4gb HBM, 16gb (4x4) Corsair Vengeance DDR3 1600mhz, Sparkle/FSP 650w PSU, Corsair H100i GTX 240mm AIO w/ 12mm thick fans to fit in top exhaust, 256gb TIMETEC SSD, 1tb WDBlack HDD, Rosewill Nautilus 1.0 case.  DSI 90-Key Mechanical Keyboard w/ Cherry Red switches, Generic mouse, 37" 1080p TV

Micro Form Factor Dell OptiPlex 3040: Dell 0MGK50 A02, i3-6100T, 2x4gb DDR3 1600, Team Group 120gb SSD, 500gb Seagate 7mm HDD attached storage, Windows 10 Pro, Logitech K400+, USB Wifi adapter all vesa mounted to the back of a 37" 1080p TV for form factor in the kitchen

Linux Box: Toshiba Laptop, i7 620M, NVS graphics, 2gb ram tinker toy at the moment.  Running Manjaro at the moment

APU Laptop: I need to clean this things TIM up so it can boot into Windows 7 for more than 5 minute before overheating at idle, it has things, I just haven't been on it in 2 years or so

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
2 minutes ago, Tristerin said:

Did you:

 

1.) Reseat current cable

and/or

2.) Try another cable

 

Honestly you don't want it to be the monitor or the GPU so I would check the cables first as they are a likely culprit.

how can i resat my cable?

Link to post
Share on other sites

Take cable out from both PC and monitor, and ensure its plugged in correctly (with DP you should have a latching cable) by replugging it in (re-seat it into the slot)

 

If you have no spare DP cable to eliminate the cable from the potential issue I would then get on a white screen and jiggle the cable around at both the GPU and monitor output/input areas trying to cause the issue myself with the cable/connection directly.

 

If you don't have a spare also, hook up an old monitor - issue still persist?  (or is this your first monitor, if so got a TV?)


Workstation Laptop: Dell Precision 7540, Xeon E-2276M, 32gb DDR4, Quadro T2000 GPU, 4k display

Ryzen Rig 2: ASrock B450 Pro4 ATX, Ryzen 7 1700 @ 4.2ghz all core 1.4vCore, AMD R9 Fury X w/ Swiftech KOMODO waterblock, Custom Loop 2x240mm + 1x120mm radiators in push/pull 16gb (2x8) 3600mhz V-Color Skywalker (or 4x8gb DDR4 2666mhz for large tasks), Corsair HX850 PSU, 128gb Patriot Scorch NVMe Win 10 boot drive, 500gb Samsung 840 EVO SSD, CoolerMaster HAF XM Case.  Zalman K600S keyboard, Zalman ZM-GM1 mouse, Hannspree HF207 and Acer AL2016W monitors

https://www.3dmark.com/3dm/37004594?

Ryzen Rig 1: ASUS B350-PRIME ATX, Ryzen 7 1700, Sapphire R9 Fury Tri-X Nitro 4gb HBM, 16gb (2x8) 3200mhz V-Color Skywalker, ANTEC Earthwatts 750w PSU, MasterLiquid Lite 120 AIO cooler in Push/Pull config as rear exhaust, 250gb Samsung 850 Evo SSD, Patriot Burst 240gb SSD, Cougar MX330-X Case.  Zalman K600S keyboard, Zalman ZM-GM1 mouse, Acer XF270HU 2560x1440 144hz IPS monitor

https://www.3dmark.com/3dm/37628874?

Dwight: The Mixed Metals Loop Media Center.  Ask me about it.  Currently decommissioned to move to an mATX setup on a new MOBO once I pick one out (getting its facelift as of June 2020 have new air cooler, drives etc.  About 60% finished.  Will no longer be a closed loop system.

Schrute: ASUS M5A99FX Pro R2.0, FX 8350, Sapphire R9 Fury Tri-X Nitro 4gb HBM, 16gb (4x4) Corsair Vengeance DDR3 1600mhz, Sparkle/FSP 650w PSU, Corsair H100i GTX 240mm AIO w/ 12mm thick fans to fit in top exhaust, 256gb TIMETEC SSD, 1tb WDBlack HDD, Rosewill Nautilus 1.0 case.  DSI 90-Key Mechanical Keyboard w/ Cherry Red switches, Generic mouse, 37" 1080p TV

Micro Form Factor Dell OptiPlex 3040: Dell 0MGK50 A02, i3-6100T, 2x4gb DDR3 1600, Team Group 120gb SSD, 500gb Seagate 7mm HDD attached storage, Windows 10 Pro, Logitech K400+, USB Wifi adapter all vesa mounted to the back of a 37" 1080p TV for form factor in the kitchen

Linux Box: Toshiba Laptop, i7 620M, NVS graphics, 2gb ram tinker toy at the moment.  Running Manjaro at the moment

APU Laptop: I need to clean this things TIM up so it can boot into Windows 7 for more than 5 minute before overheating at idle, it has things, I just haven't been on it in 2 years or so

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×