Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Nickolass

Hyperx Cloud Alpha popping

Recommended Posts

Posted · Original PosterOP

Whenever I play games, my headset makes this popping noise. Doesnt affect anything just pretty annoying, Anybody know any fixes?

Link to post
Share on other sites

Both earcups or only one?

 

Does it happen while listening to music, watching videos etc?

Link to post
Share on other sites
21 minutes ago, Nickolass said:

Whenever I play games, my headset makes this popping noise. Doesnt affect anything just pretty annoying, Anybody know any fixes?

Have you tried a different aux cable / different device's aux port? 
 

Link to post
Share on other sites

It could be an issue with the USB or with the wires connecting the headset to the PC. I have the Hyperx Cloud II and am currently having a similar problem with popping noises and random microphone cut-outs. I think it's just getting old and the wires have been in a tangled mess for too long. I'll probably have to end up getting a new one at this point.

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
38 minutes ago, 191x7 said:

Both earcups or only one?

 

Does it happen while listening to music, watching videos etc?

Both

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
39 minutes ago, 191x7 said:

Both earcups or only one?

 

Does it happen while listening to music, watching videos etc?

Ive only had it while gaming. 

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
34 minutes ago, P3rfectLIVE said:

ave you tried a different aux cable / different device's aux port? 

These are fairly new got them like a month ago.

Link to post
Share on other sites
2 hours ago, Nickolass said:

These are fairly new got them like a month ago.

Don't use the usb cable. use the 3.5mm one. The usb have a crappy built in soundcard which is shit.


PM or DM me if you have any questions about audio or about your PC.

My pc specs

CPU > Intel core i7 9700k, GPU > RTX 2070 8gb, RAM > Corsair Vengance 2x8gb 3000mhz, Motherboard > Z390 Gigabyte Aorus Pro Wifi, Storage > 1TB HDD & 500gb M2 SSD, Cooling > H100I Corsair Platinum, PSU > Corsair RM750X V2

🎧Current Audio Setup For Gaming🎧

DT 990 pro 250ohm W/ Dekoni Elite Velour Pads

Soundblaster AE-9 Soundcard

Other peripherals

Keyboard > Razer Chroma v2 Orange Switches

Mouse > Logitech G502 Hero

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
6 hours ago, Tigerleon said:

Don't use the usb cable. use the 3.5mm one. The usb have a crappy built in soundcard which is shit.

They didnt come with a usb 

Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Nickolass said:

They didnt come with a usb 

Oh sorry. Was mixing up hyperX cloud 2


PM or DM me if you have any questions about audio or about your PC.

My pc specs

CPU > Intel core i7 9700k, GPU > RTX 2070 8gb, RAM > Corsair Vengance 2x8gb 3000mhz, Motherboard > Z390 Gigabyte Aorus Pro Wifi, Storage > 1TB HDD & 500gb M2 SSD, Cooling > H100I Corsair Platinum, PSU > Corsair RM750X V2

🎧Current Audio Setup For Gaming🎧

DT 990 pro 250ohm W/ Dekoni Elite Velour Pads

Soundblaster AE-9 Soundcard

Other peripherals

Keyboard > Razer Chroma v2 Orange Switches

Mouse > Logitech G502 Hero

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
8 hours ago, Tigerleon said:

Oh sorry. Was mixing up hyperX cloud 2

You good, any recommendations on what to do? 

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Newegg

×