Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
imaproboi

PC crashes while opening OBS. Plz help

Recommended Posts

Posted (edited) · Original PosterOP

Hey guys

So today my PC started crashing somehow while opening OBS. It crashes everytime i launch OBS. Before that problem didn't existed. But today, it's behaving very badly. How should i solve this issue. I uninstalled it & reinstalled it again but the problem still persists. The crash code was different everytime. Today like the first time, it worked like a charm. But then, it screwed up. I've enabled Intel Virtualization technology before that. But it should crash immediately at the first attempt. Now i can't record my videos. I'm having a huge trouble rn. 

Specs:

Lenovo Ideapad 310

Intel i5 7200u

6GB ram

Geforce 920m

1tb hdd

spacer.png

20200601_184924.jpg

20200601_183907.jpg

Edited by imaproboi
Link to post
Share on other sites

It looks like its the driver for your webcam. That would also make sense for the moment of the crash. Since when u load OBS its prob trying to connect to your webcam.

Link to post
Share on other sites
1 hour ago, imaproboi said:

Hey guys

So today my PC started crashing somehow while opening OBS. It crashes everytime i launch OBS. Before that problem didn't existed. But today, it's behaving very badly. How should i solve this issue. I uninstalled it & reinstalled it again but the problem still persists. The crash code was different everytime. Today like the first time, it worked like a charm. But then, it screwed up. I've enabled Intel Virtualization technology before that. But it should crash immediately at the first attempt. Now i can't record my videos. I'm having a huge trouble rn. 

Specs:

Lenovo Ideapad 310

Intel i5 7200u

6GB ram

Geforce 920m

1tb hdd

spacer.png

20200601_184924.jpg

20200601_183907.jpg

Try to update your drivers, if not help clean delete and instal latest drivers, on camera.


CPU Ryzen 5 3600X OC 4.6                  Mobo Asus Tuf Gaming Pro B450                 DDR4 16GB 3600Mhz Corsair Dominator

Gigabyte 1070 Ti              Arctic Liquid Freezer 2 240             Cooler MasterMB511 Case With 6 TT White Ring Fans

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
11 hours ago, _DeXTeR_ said:

Try to update your drivers, if not help clean delete and instal latest drivers, on camera.

I updated the drivers a week ago. I sorted it out & i fixed it. All i had to do is type %APPDATA% in windows explorer & rename obs-studio folder to any other names & try. It worked for me even if my templates & settings are gone. Webcam works fine. It actually crashed before that due to the fact that i had xsplit vcam & obs opened. Now it's fine i guess. Thanks

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
11 hours ago, Dujith said:

It looks like its the driver for your webcam. That would also make sense for the moment of the crash. Since when u load OBS its prob trying to connect to your webcam.

It was, but not now. It crashed last week for opening xsplit vcam & obs together. I just reset the user data & that's it. It's fine. Thank you

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×