Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted · Original PosterOP

I'm really struggling to fix my audio desync issue, I've been trying for days... :( (List of stuff I've tried below)

 

The Problem: Audio Desync

Whenever i watch anything, YouTube, Amazon Prime Video, Netflix, after about a minute of watching it begins to desync like a badly dubbed film, and it gets worse and worse, refreshing fixes it for another minute until it starts again, its impossible for me to watch or enjoy anything, and it really sucks, especially during lock down (sorry for my excessive use of ,commas, I'm asthmatic) 

 

Stuff I've tried

- Different browsers (Edge, Opera, Chrome) DIDN'T WORK

- Different Drivers (Old drivers, new drivers, windows generic drivers) (Even Graphics Drivers!!) DIDN'T WORK

- Different Cables DIDN'T WORK

- Changed setting in chrome like 'Hardware acceleration' DIDN'T WORK

- Fresh Install of windows DIDN'T WORK

- Different settings in windows (Stuff like Bitrate and the 'Hz') DIDN'T WORK

- Different speakers (More on that below)

 

I've tried so much stuff and nothing has worked...

 

Now about the different speakers, i've tried loads of different speakers and they all have the same issues, expect from my monitors inbuilt speaker (But its trash) and my monitor sound is controlled by 'NVIDIA High Definition Audio', where as the others are 'Realtek(R)' , so that would leave you to believe its something to do with Realtek but I've tried a bunch of different drivers and settings on that front and nothing works.

 

So I'm just really stumped at what the issue is and its driving me crazy, if anyone can help me with this i would be eternally grateful, I've head this forum is super helpful so my hopes are high.

 

Useful Info

Motherboard: Gigabyte B360N WIFI

CPU: i5 9400f

GPU: Gigabyte GTX 1060 3gb

Windows Version: 10.0.18363 Build 18363

Realtek Audio Driver Version: 6.0.8703.1

Graphics Driver Version: 445.87

 

Thank you.

Link to post
Share on other sites

Maybe the Soundcard on your Board is just broken u could maybe try to get the Audio from your Monitor via aux ( if the Monitor has a headphone jack at the back ) and connect it to your sound system 

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
5 hours ago, xhackforeverxdx said:

Maybe the Soundcard on your Board is just broken u could maybe try to get the Audio from your Monitor via aux ( if the Monitor has a headphone jack at the back ) and connect it to your sound system 

I've tried doing this just now but sound won't come out of the speaker, how do i get it to work?

Link to post
Share on other sites
15 hours ago, BrandonMorrissey said:

I've tried doing this just now but sound won't come out of the speaker, how do i get it to work?

Did you change the output in windows to your display?

 

Did you make sure your display has the audio output enabled, or the volume turned up?

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×