Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
TheSurreals

3600MHZ G.SKILL TRIDENT WON'T POST

19 minutes ago, TheSurreals said:

i have it in 1 and 3 might have to try changing it 

Preferred slots on most modern motherboards are 2/4 for 2 dimm operation, some don't even support 1/3 for 2 dimms, try 2/4 and report back afterward

Recommended Posts

Posted · Original PosterOP

Hi Guys

 

my build is

10900K

Asus maximus HERO XII Z490 

G.skill Trident Z CL16 3600Mhz

 

i can't seem to get the machine to post at 3600mhz i have made all timings cl16 and 36 and it won't boot still even at 1.5v the XMP also won't boot when enabled any advice? the ram will only boot at like 3200

 

Thank you 

Link to post
Share on other sites

Is the RAM Kit in the QVL List of that board?


http://linustechtips.com/main/topic/334934-unofficial-ltt-beginners-guide/ (by Minibois) and a few things that will make our community interaction more pleasent:
1. FOLLOW your own topics                                                                                2.Try to QUOTE people so we can read through things easier
3.Use
PCPARTPICKER.COM - easy and most importantly approved here        4.Mark your topics SOLVED if they are                                
Don't change a running system

Link to post
Share on other sites

whic ram slots are you using? i had same issue with my hyperx 4000mhz cl19, when i put in second and fourth ram slot from cpu all works well

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
20 minutes ago, Chabax said:

whic ram slots are you using? i had same issue with my hyperx 4000mhz cl19, when i put in second and fourth ram slot from cpu all works well

i have it in 1 and 3 might have to try changing it 

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
38 minutes ago, GER_T4IGA said:

Is the RAM Kit in the QVL List of that board?

i just double checked and says it should run at 1.35v 3600

Link to post
Share on other sites
Posted · Best Answer
19 minutes ago, TheSurreals said:

i have it in 1 and 3 might have to try changing it 

Preferred slots on most modern motherboards are 2/4 for 2 dimm operation, some don't even support 1/3 for 2 dimms, try 2/4 and report back afterward


8086k Winner BABY!!

My tech stuff

 

Main rig

Cpu: R5 1600AF 3.95ghz 1.32v (literally the worst bin I've ever seen)

Mobo: MSI b450 A-Pro MAX

Ram: 16gb Team Group T-Force Xtreem 3600 cl18 (3466 14-14-14-14-28) kinda tuned subs

Gpu: MSI 1080 ti Duke OC

PSU: Bitfenix Formula Gold 650w

SSD: 512gb Inland premium nvme

HDD: 2tb Seagate Barracuda Compute

 

Samsung Galaxy S9 | SD845 | Adreno 640

 

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
7 minutes ago, TheDankKoosh said:

Preferred slots on most modern motherboards are 2/4 for 2 dimm operation, some don't even support 1/3 for 2 dimms, try 2/4 and report back afterward

Just done this and its now booting with the XMP profile on thank you!! 

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×