Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Goliath_1911

Geforce experience features not ready ?!?

Recommended Posts

Posted · Original PosterOP

 Can`t record or use overlay for some reason, the image includes the specs, all required specs are met , yet it shows this, tried reinstalling exp, updated the driver, also i upgraded 2 month ago from a 1050 ti to the 2070 super, before that it was all normal, i just tried exp today, forgot to reinstall it before. Also before i swapped the gpus i used DDU then installed the 2070 super and installed the drivers

Help pls! 

EDIT: i did turn it off and on xd, didnt help :P

 

Untitled.png.4cdb7cbd4f13e48199401f277dc13948.png

 

Link to post
Share on other sites

that is weird


a proud member of the parrot gang

please quote me or tag me @wall03 so i can see your response

motherboard buying guide      psu buying guide      pc building guide     privacy guide

pc:

Spoiler

 

laptop: macbook air 13.3”

Spoiler

            RAM: 4GB 1333MHz

            CPU: Intel Core i5 2557M

            SSD: 128GB

            OS: Ubuntu 20.04

            Status: Current PC

operation badger: coming soon

Spoiler

            RAM: 16GB DDR4-3200 CL-16

            CPU: AMD Ryzen 5 3600

            SSD: 256GB (Will get HDD when possible)

            GPU: Radeon RX 470

            OS: Pop!_OS and Windows 10 (dual boot)

            Status: Waiting for mobo prices to drop.

 

don't some things look better when they are lowercase?

-wall03

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
5 minutes ago, wall03 said:

that is weird

For one moment i thought my gpu was fake, even tho i got it brand new and sealed 

i even checked it with gpu z all is good, playing games normally on maxed settings and high fps , but this thing here is weird AF 

it detects that it is a 2070 super 

but req not met LOL

 

Link to post
Share on other sites
8 minutes ago, Goliath_1911 said:

For one moment i thought my gpu was fake, even tho i got it brand new and sealed 

i even checked it with gpu z all is good, playing games normally on maxed settings and high fps , but this thing here is weird AF 

it detects that it is a 2070 super 

but req not met LOL

 

It looks like Nvidia simply released a bad driver, this is not uncommon. Others seem to have had the same issue with the 2070 SUPER, see https://www.reddit.com/r/GeForceExperience/comments/abouie/rtx_2070_shadowplay_not_working/. Try GRD 442.74 from https://www.nvidia.com/download/driverResults.aspx/158756/en-us.


Make sure to quote me or use @PorkishPig to notify me that you replied!

 

 

Desktop

CPU - Ryzen 9 3900X | Cooler - Noctua NH-U12S | Motherboard - Asus TUF X570-PLUS (WiFi) RAM - Corsair Vengeance LPX (2x8GB) DDR4-3200

GPU - MSI GTX 1070 Ti PSU - EVGA B3 650W Case - Meshify C Storage - 960 EVO 500GB, MX500 500GB, Barracuda 2TB

 

Media Server

CPU - Core i5-4570 | RAM - Samsung 16GB (4x4GB) DDR3-1600 | Case - OptiPlex 9020 SFF

Storage - 850 EVO 128GB (Boot), BX500 240GB (Software), WD Red 4TB (Storage) | OS - FreeNAS 11.3

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
9 minutes ago, PorkishPig said:

It looks like Nvidia simply released a bad driver, this is not uncommon. Others seem to have had the same issue with the 2070 SUPER, see https://www.reddit.com/r/GeForceExperience/comments/abouie/rtx_2070_shadowplay_not_working/. Try GRD 442.74 from https://www.nvidia.com/download/driverResults.aspx/158756/en-us.

could be that, will try it later ,thanks

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×