Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Azzzzdy

GTA low cl0ock speed

Recommended Posts

Posted · Original PosterOP

Hello, I keep getting low fps in gta, low clock speed when i get into heavy areas but my temp stays below 55c

Specs

Ryzen 7 2700x 4.0ghz

Rtx 2060

16(2x8) corsair vengance lpx 3000mhz

700w evga bronze psu

1tb qvo 860

1tb wd blue

My gpu drops from 2025mhz to 1365 in the city and goes back to 2025 in the airport, my fps drops most when i get into the city and casino and thats when i get low clock speed, it fluctuates between 1365-1500 there and my boost clock is 1755 and it shows i keep getting low voltage. Is there any way to fix this, Cpu temps stay around 50c and gpu temps stay around 55c, is there any way to fix this please help if possible

Link to post
Share on other sites

that shouldnt be happening, that GPU clock drop, did u try using DDU to uninstall drivers and install new one? did u try high performance mode in windows power mode and nvidia control panel power managment mode set to high performance

Link to post
Share on other sites

What fps do you get? 

 

To me it sounds like you have vsync enabled at 60fps so your GPU will only do what is necessary. 

 


Gaming HTPC:

R7 1700X - Scythe Big Shuriken 3 - Asus ROG B350-i - Asus GTX 1080 Strix - 16gb G.Skill Ripjaws V 3333mhz - Silverstone SX500-LG - 500gb 960 EVO - Fractal Design Node 202 - Samsung 60KS7090 - Logitech G502 - Thrustmaster T500RS - Noblechairs Icon


Desktop PC:
R9 3900X - H100i GTX - Asus Prime X570 Pro - EVGA RTX2060KO - 32gb LPX 3200mhz - EVGA 750G2 - 250gb 970 Evo - 6TB WD My Book Duo (Reds) - Inwin 103 White - Dell U3415W - Qpad MK-85 Brown - Logitech MX518 Legendary - Blue Yeti Platinum - Noblechairs Icon 


Boss-NAS [Build Log]:
R5 2400G - Noctua NH-D14 - Asus Prime X370-Pro - 16gb G.Skill Aegis 3000mhz - Seasonic Focus Platinum 550W - Fractal Design R5 - 
250gb 970 Evo (OS) - 2x500gb 860 Evo (Raid0) - 6x4TB WD Red (RaidZ2)

 

Audio Gear:

Hifiman HE-400i - Kennerton Magister - Beyerdynamic DT880 250Ohm - AKG K7XX - Fostex TH-X00 - O2 Amp/DAC Combo - 
Klipsch RP280F - Klipsch RP160M - Klipsch RP440C - Yamaha RX-V479

 

Reviews and Stuff:

GTX 780 DCU2 // 8600GTS // Hifiman HE-400i // Kennerton Magister
Folding all the Proteins! // Boincerino

Useful Links:
Do you need an AMP/DAC? // Recommended Audio Gear // PSU Tier List 

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
1 minute ago, FloRolf said:

What fps do you get? 

 

To me it sounds like you have vsync enabled at 60fps so your GPU will only do what is necessary. 

 

I dont have the river tunar thing on but it is super laggy so i am gonna guess around 40-50 in the city, but i will check again, and the only way for my game to be smooth in certain aresas i have to use vsync and i am using a 144hz monitor so it caps at 144

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
2 minutes ago, Chabax said:

that shouldnt be happening, that GPU clock drop, did u try using DDU to uninstall drivers and install new one? did u try high performance mode in windows power mode and nvidia control panel power managment mode set to high performance

I did all of that it doesnt work

Link to post
Share on other sites
Just now, Azzzzdy said:

I did all of that it doesnt work

does it happen in other games?

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
Just now, Chabax said:

does it happen in other games?

fortnite and thats it

Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, Azzzzdy said:

I dont have the river tunar thing on but it is super laggy so i am gonna guess around 40-50 in the city, but i will check again, and the only way for my game to be smooth in certain aresas i have to use vsync and i am using a 144hz monitor so it caps at 144

Mh okay. 

 

How do you know the clock speeds though? Surely you must have some kind of OSD showing them? 

Maybe it also shows other issues like high ram usage, high CPU usage or whatever. 


Gaming HTPC:

R7 1700X - Scythe Big Shuriken 3 - Asus ROG B350-i - Asus GTX 1080 Strix - 16gb G.Skill Ripjaws V 3333mhz - Silverstone SX500-LG - 500gb 960 EVO - Fractal Design Node 202 - Samsung 60KS7090 - Logitech G502 - Thrustmaster T500RS - Noblechairs Icon


Desktop PC:
R9 3900X - H100i GTX - Asus Prime X570 Pro - EVGA RTX2060KO - 32gb LPX 3200mhz - EVGA 750G2 - 250gb 970 Evo - 6TB WD My Book Duo (Reds) - Inwin 103 White - Dell U3415W - Qpad MK-85 Brown - Logitech MX518 Legendary - Blue Yeti Platinum - Noblechairs Icon 


Boss-NAS [Build Log]:
R5 2400G - Noctua NH-D14 - Asus Prime X370-Pro - 16gb G.Skill Aegis 3000mhz - Seasonic Focus Platinum 550W - Fractal Design R5 - 
250gb 970 Evo (OS) - 2x500gb 860 Evo (Raid0) - 6x4TB WD Red (RaidZ2)

 

Audio Gear:

Hifiman HE-400i - Kennerton Magister - Beyerdynamic DT880 250Ohm - AKG K7XX - Fostex TH-X00 - O2 Amp/DAC Combo - 
Klipsch RP280F - Klipsch RP160M - Klipsch RP440C - Yamaha RX-V479

 

Reviews and Stuff:

GTX 780 DCU2 // 8600GTS // Hifiman HE-400i // Kennerton Magister
Folding all the Proteins! // Boincerino

Useful Links:
Do you need an AMP/DAC? // Recommended Audio Gear // PSU Tier List 

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
4 minutes ago, Azzzzdy said:

I dont have the river tunar thing on but it is super laggy so i am gonna guess around 40-50 in the city, but i will check again, and the only way for my game to be smooth in certain aresas i have to use vsync and i am using a 144hz monitor so it caps at 144

Sorry vsynz is off in gta, on in fortnite

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
Just now, FloRolf said:

Mh okay. 

 

How do you know the clock speeds though? Surely you must have some kind of OSD showing them? 

Maybe it also shows other issues like high ram usage, high CPU usage or whatever. 

low usage on ram, gpu and cpu, and i have afterburner and task manager open on my second monitor

 

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
8 minutes ago, FloRolf said:

Mh okay. 

 

How do you know the clock speeds though? Surely you must have some kind of OSD showing them? 

Maybe it also shows other issues like high ram usage, high CPU usage or whatever. 

1776254284_GrandTheftAutoVScreenshot2020_05_05-13_37_45_70.thumb.png.bea1a56b5c080e5a830206293f8eb8c9.pngHere is what it shows

 

this is when i am down in the city

Grand_Theft_Auto_V_Screenshot_2020_05_05_-_13_39.11_39.png

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
19 minutes ago, Azzzzdy said:

Sorry vsynz is off in gta, on in fortnite

I turned on msaa 4 and now i boosted up to same fps clocks speeds nevery drop and 70c now in temps

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×