Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Wafflehaus7

Strix B450-F Gaming will not post, has no diagnostic LEDs lit, and GPU fans and RGB not working

Recommended Posts

Posted · Original PosterOP

System Details

Ryzen 5 3600 

Asus ROG Strix B450-F Gaming 

G Skill Trident Z Neo 2x8gb 3600 ram

Crucial 500gb NVME SSD

WD Black 1tb 7200

Kraken X63 AIO

Zotac 2070 Super Twin Fan

 

Issue

The computer will not post

No diagnostic LEDs come on

All fans, AIO, and RBG are working

The ROG Strix rbg logo is working

The fans on the 2070 do not turn and the led on the card does not turn on

I cannot access the BIOS so I am not sure what version it is

 

Troubleshooting Steps Taken

Re-seated the RAM, GPU, All Power Connectors, and CPU

Tried a different GPU, GTX 960

Cleared CMOS

 

This is my first build and I am stuck.  I am not sure if the RAM is causing the issue but I am at a loss.  

 

I will go pick up some 3200 mhz ram tomorrow to see if that corrects the issue.  The board was just purchased and the guy at Micro Center said I shouldn't have to flash the BIOS. 

 

Thanks in advance for your help. 

 

 

 

 

IMG_2583.JPG

Link to post
Share on other sites

That MOBO only supports up to 3200mhz, that might be the problem. Also have you tried putting the GPU in the top lane?

 

EDIT: What PSU do you use? Maybe it's too weak.

Link to post
Share on other sites

might need a bios update as not all b450 boards support 3rd gen ryzen out of the box


Current Rig=  AMD Ryzen 5 2600x, Asus Prime x470-pro, Asus strix gtx 1070 ti, 32gb Corsair Vengence Pro RGB 3000hz White, EVGA 750 P2 PSU, 500gb samsung 860 evo, 250GB Samsung 850 evo, 2tb seagate firecuda sshd,  NZXT H700i, EK Supremacy evo am4 RGB, EK strix 1080 full cover block, EK X-Res 140 d4 pump, EK SE 240mm Rad, EK SE 280mm Rad

Link to post
Share on other sites
47 minutes ago, Wafflehaus7 said:

Ryzen 5 3600 

Asus ROG Strix B450-F Gaming

Sounds like you need bios update. Older mobos don’t always support 3rd gen Ryzen out of the box. Can you get hold of any 2nd or 1st gen Ryzen cpu just to do that?


   @Whiro tag or quote will do the trick 
i5 3570K @ 4.7Ghz  |  AsRock Fatal1ty Z77 Performance  |  Corsair Vengeance 16GB 1600MHz  |  ASUS Strix GTX 970 OC  |  Phanteks P400S TG  (mesh panel) |  EVGA 500W1  |  Storage: Corsair 60GB SSD (boot), Gigabyte 120GB SSD, WD 2Tb HDD | Cooling: Custom loop

                EKWB EK-XRES 140 Revo D5 RGB PWM

                EKWB EK Supremacy Evo , naked die

                EKWB EK Thermosphere 

                EKWB EK CoolStream PE 360

                EKWB EK Coolstream SE 120

                EKWB EK Vardar 120s  x6

                EKWB EK STC Classic 10/16  x10

                EKWB EK DuraClear Tubing 16/10

                EKWB EK CryoFuel Acid Green

 

                                          WHIRO

         THE FIRST OF DEATH AND DARKNESS

 

        He feast on the dead to inherit their power

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
13 hours ago, okaysalami said:

That MOBO only supports up to 3200mhz, that might be the problem. Also have you tried putting the GPU in the top lane?

 

EDIT: What PSU do you use? Maybe it's too weak.

Thanks for the reply.  

 

I am going to purchase some 3200 speed ram today and see if that does the trick. 

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
Just now, Wafflehaus7 said:

Thanks for the reply.  

 

I am going to purchase some 3200 speed ram today and see if that does the trick. 

As for the Power Supply, I am using a 650w 80+ Gold Thermaltake unit. 

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
12 hours ago, Whiro said:

Sounds like you need bios update. Older mobos don’t always support 3rd gen Ryzen out of the box. Can you get hold of any 2nd or 1st gen Ryzen cpu just to do that?

According to the ASUS website it should support 3rd gen out of the box.  

Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Wafflehaus7 said:

According to the ASUS website it should support 3rd gen out of the box.  

My girlfriend has the same mobo and it supported 3600x without any bios update.

Link to post
Share on other sites

This may seem stupid, but check your cpu power connector is plugged in at the mobo and psu. As that powers the diagnostic lights. 

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×