Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Saphirro

G-sync stutters

Recommended Posts

Posted · Original PosterOP

Hi all,

 

I have issue for some time with g-sync dual monitor setup. I have RTX2080 with 144hz main display (HP by omen 27'') and secondary display 28'' ultrawide LG 60hz. As it's known, Gsync monitor tends to stutter if you watch YT/twitch on secondary monitor. I tried to use integrated GPU as workaround - it worked once, but not working anymore and I am honestly tired of it. Tested several drivers, configured nvidia to maximum performance, in games (CoD MW) I set everything to lowest with 1440p resolution. I have other GPU ATI which would be hassle to put in and make work. Do you think it could work? Any other ideas?

My spec:
CPU: i7-8700k
GPU: GIGABYTE GeForce RTX 2080 AORUS 8GB
RAM: Viper RGB Series 16GB KIT DDR4 3600Mhz CL16 DDR4
MB: GIGABYTE AORUS Z370-Ultra Gaming 2.0

Link to post
Share on other sites

just to check you do have g-sync enabled yes? when i got mine they were not enabled


CPU: Intel 6700k 4.6GHz_____Motherboard: Gigabyte z170x gaming 3_____Cooler: Corsair H105_____RAM: Corsair LPX 4X4GB(16)_____GPU: MSI GTX 1070 Aero SC

PSU: EVGA 650w SUPERNOVA_____CASE: NZXT S340 blue_____Keyboard: Razer BlackWidow Chroma_____Mouse: Razer deathadder Chroma_____Headphones: Bose QC25

Microphone: Blue Yeti Black_____Monitor (1) Acer Predator XB1 144hz G-Sync  (2) Benq 144hz G-Sync

Razer blade 14

Also an XBOX one s.

 

 

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
4 hours ago, Acid Panda said:

just to check you do have g-sync enabled yes? when i got mine they were not enabled

Yup. G-sync itself works but you can see stutters. If I change tabs on my browser so there is no video, the frames are smooth

Link to post
Share on other sites

ok what cables are you connecting from your GPU. HDMI, Display, DVI?


CPU: Intel 6700k 4.6GHz_____Motherboard: Gigabyte z170x gaming 3_____Cooler: Corsair H105_____RAM: Corsair LPX 4X4GB(16)_____GPU: MSI GTX 1070 Aero SC

PSU: EVGA 650w SUPERNOVA_____CASE: NZXT S340 blue_____Keyboard: Razer BlackWidow Chroma_____Mouse: Razer deathadder Chroma_____Headphones: Bose QC25

Microphone: Blue Yeti Black_____Monitor (1) Acer Predator XB1 144hz G-Sync  (2) Benq 144hz G-Sync

Razer blade 14

Also an XBOX one s.

 

 

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
8 minutes ago, Acid Panda said:

ok what cables are you connecting from your GPU. HDMI, Display, DVI?

tested 2x Display, 1x display and 1x hdmi. Display is always connected to main. My integrated GPU is only hdmi so I teste integrated with hdmi only.

Link to post
Share on other sites

so do you have a dedicated gpu

 


CPU: Intel 6700k 4.6GHz_____Motherboard: Gigabyte z170x gaming 3_____Cooler: Corsair H105_____RAM: Corsair LPX 4X4GB(16)_____GPU: MSI GTX 1070 Aero SC

PSU: EVGA 650w SUPERNOVA_____CASE: NZXT S340 blue_____Keyboard: Razer BlackWidow Chroma_____Mouse: Razer deathadder Chroma_____Headphones: Bose QC25

Microphone: Blue Yeti Black_____Monitor (1) Acer Predator XB1 144hz G-Sync  (2) Benq 144hz G-Sync

Razer blade 14

Also an XBOX one s.

 

 

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
5 minutes ago, Acid Panda said:

so do you have a dedicated gpu

 

? RTX2080 qualify as dedicated i believe

Link to post
Share on other sites

that it does it sounded like you were plugging your display into your mobo.

you tried DDU.

you have the ram in the right slots.

you tried lower resolutions.

the monitor is defiantly at 144hz.

Also maybe don't watch a yt/twitch vid whilst playing? if thats a known problem not that ive encountered it

 


CPU: Intel 6700k 4.6GHz_____Motherboard: Gigabyte z170x gaming 3_____Cooler: Corsair H105_____RAM: Corsair LPX 4X4GB(16)_____GPU: MSI GTX 1070 Aero SC

PSU: EVGA 650w SUPERNOVA_____CASE: NZXT S340 blue_____Keyboard: Razer BlackWidow Chroma_____Mouse: Razer deathadder Chroma_____Headphones: Bose QC25

Microphone: Blue Yeti Black_____Monitor (1) Acer Predator XB1 144hz G-Sync  (2) Benq 144hz G-Sync

Razer blade 14

Also an XBOX one s.

 

 

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
7 minutes ago, Acid Panda said:

that it does it sounded like you were plugging your display into your mobo.

you tried DDU.

you have the ram in the right slots.

you tried lower resolutions.

the monitor is defiantly at 144hz

Also maybe don't watch a yt/twitch vid whilst playing? if thats a known problem not that ive encountered it

 

Main display is always connected to RTX2080. 
Secondary is either to integrated or RTX

Didn't tried DDU but I formated my disks today and did clean install so I guess I will find out.
No I didn't lower my resolution, neither I intend to.
Yes it is 144hz as I said is 27" Omen by HP, OC 165hz but I am using only 144hz

Well I have dual monitor setup for that purpose. 

Link to post
Share on other sites

well its worrth just trying

 


CPU: Intel 6700k 4.6GHz_____Motherboard: Gigabyte z170x gaming 3_____Cooler: Corsair H105_____RAM: Corsair LPX 4X4GB(16)_____GPU: MSI GTX 1070 Aero SC

PSU: EVGA 650w SUPERNOVA_____CASE: NZXT S340 blue_____Keyboard: Razer BlackWidow Chroma_____Mouse: Razer deathadder Chroma_____Headphones: Bose QC25

Microphone: Blue Yeti Black_____Monitor (1) Acer Predator XB1 144hz G-Sync  (2) Benq 144hz G-Sync

Razer blade 14

Also an XBOX one s.

 

 

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×