Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
dtr146

Samsung NU6900 TV picture problems

Recommended Posts

Posted · Original PosterOP

I just bought this from Best buy a couple weeks ago and I'm experiencing picture problems while watching TV. I haven't watched YouTube or digital movies on it to experience flickering. the cable television that I watch comes from a coax out of the wall but the picture distorts and almost looks like it's either recalling frames or frames are being misaligned. I may have described it completely wrong but I'm currently working on filming it so I can cut it together and post it on YouTube.

 

Link to post
Share on other sites

If the issue does not present itself while watching non-cable video, that suggests that the issue does not lie with the TV, though I don't know what specifically it could be. You could try

1. Try and cinch the coax cable down better on both ends

2. Look in picture settings? Maybe a resolution upscaling issue (Cable is not delivered in 4k)

 


My PCs:

VALENTINIAN : CPU: Ryzen 7 2700X || CPU COOLER : Corsair H115i Pro || MOBO : MSi B450 Tomahawk Max || GPU: ASUS GTX 1080 Ti Strix OC || RAM: 4x8GB Corsair Vengeance (3200) || SSDs: Samsung 970 Evo 250GB, Samsung 850 Evo 1TB x2 || PSU: EVGA G2 850W w/ Cablemod Black & White Cables || CASE: NZXT H510 White || Monitor: Acer Predator X34A, HP 27yh || KEYBOARD: Corsair K95 RGB Platinum (MX Brown) || Mouse: Logitech G502 Hero || Audio: HyperX Cloud Alpha, Logitech C920 || Case Fans : 2x Corsair ML140, 2x Corsair ML120 ||

DIOCLETIAN III (HTPC) : CPU: Ryzen 5 1600 @3.8GhZ || CPU COOLER : Cooler Master Hyper 212 Black Edition || MOBO : MSi X370 Gaming Pro Carbon || GPU: ASUS GTX 1080 Strix OC || RAM: 2x8GB G.SKILL Ripjaws V (3200) || SSDs: Crucial P1 500GB, Crucial MX500 1TB || HDD: Seagate Barracuda 2TB || PSU: Seasonic 650W w/ Black & Red Extensions || CASE: Phanteks P300 || Monitor: Samsung Q60 65" QLED || KEYBOARD: Logitech G613 || Mouse: Logitech G305 || Audio: Samsung Q60R Soundbar || Case Fans : 3x Cooler Master Masterfan Pro 120 ||

JUSTINIAN - Dell XPS 15": CPU: Core i7-9750H || GPU: GTX 1650 || RAM: 2*8GB 2666MhZ DDR4 SODIMM || SSD: 1TB M.2 PCIe || CASE: 15.6" Laptop with dBrand skin || Monitor: 15" 1920 * 1080 IPS || KEYBOARD: Dell Keyboard || Mouse: Logitech G305 White || Audio: Sony IEMs

MAXIMINUS THRAX (Open-Loop Testbed) : CPU: Core i5-7400 || CPU COOLER : ThermalTake Open Loop Watercooling Kit || MOBO : Gigabyte Z270XP-SLI || GPU: Gigabyte GTX 1060 3GB Windforce OC || RAM: 2x8GB G.Skill Aegis (2666) || SSDs: Crucial MX500 500GB || PSU: Corsair CX650M || CASE: Fractal Design Define C TG || Monitor: Generic Dell 24" || KEYBOARD: Razer BlackWidow Chroma V2 Tournament Edition || Mouse: Logitech G603 || Audio: No || Case Fans : 2x ThermalTake Riing, 1x Fractal Case Fan ||

OTHER : Dell Latitude (i7-6600U, 16GB RAM, 500GB SSD) ||

MOBILE : Galaxy S9 (64GB + 64GB uSD) || Galaxy S7 (32GB)

 

 

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
2 minutes ago, orbitalbuzzsaw said:

If the issue does not present itself while watching non-cable video, that suggests that the issue does not lie with the TV, though I don't know what specifically it could be. You could try

1. Try and cinch the coax cable down better on both ends

2. Look in picture settings? Maybe a resolution upscaling issue (Cable is not delivered in 4k)

 

ya see thats what i thought but i havent watched anything but cable because im not home normally enough but ill check settings 

Link to post
Share on other sites
1 minute ago, dtr146 said:

ya see thats what i thought but i havent watched anything but cable because im not home normally enough but ill check settings 

You could also try getting a different coax


My PCs:

VALENTINIAN : CPU: Ryzen 7 2700X || CPU COOLER : Corsair H115i Pro || MOBO : MSi B450 Tomahawk Max || GPU: ASUS GTX 1080 Ti Strix OC || RAM: 4x8GB Corsair Vengeance (3200) || SSDs: Samsung 970 Evo 250GB, Samsung 850 Evo 1TB x2 || PSU: EVGA G2 850W w/ Cablemod Black & White Cables || CASE: NZXT H510 White || Monitor: Acer Predator X34A, HP 27yh || KEYBOARD: Corsair K95 RGB Platinum (MX Brown) || Mouse: Logitech G502 Hero || Audio: HyperX Cloud Alpha, Logitech C920 || Case Fans : 2x Corsair ML140, 2x Corsair ML120 ||

DIOCLETIAN III (HTPC) : CPU: Ryzen 5 1600 @3.8GhZ || CPU COOLER : Cooler Master Hyper 212 Black Edition || MOBO : MSi X370 Gaming Pro Carbon || GPU: ASUS GTX 1080 Strix OC || RAM: 2x8GB G.SKILL Ripjaws V (3200) || SSDs: Crucial P1 500GB, Crucial MX500 1TB || HDD: Seagate Barracuda 2TB || PSU: Seasonic 650W w/ Black & Red Extensions || CASE: Phanteks P300 || Monitor: Samsung Q60 65" QLED || KEYBOARD: Logitech G613 || Mouse: Logitech G305 || Audio: Samsung Q60R Soundbar || Case Fans : 3x Cooler Master Masterfan Pro 120 ||

JUSTINIAN - Dell XPS 15": CPU: Core i7-9750H || GPU: GTX 1650 || RAM: 2*8GB 2666MhZ DDR4 SODIMM || SSD: 1TB M.2 PCIe || CASE: 15.6" Laptop with dBrand skin || Monitor: 15" 1920 * 1080 IPS || KEYBOARD: Dell Keyboard || Mouse: Logitech G305 White || Audio: Sony IEMs

MAXIMINUS THRAX (Open-Loop Testbed) : CPU: Core i5-7400 || CPU COOLER : ThermalTake Open Loop Watercooling Kit || MOBO : Gigabyte Z270XP-SLI || GPU: Gigabyte GTX 1060 3GB Windforce OC || RAM: 2x8GB G.Skill Aegis (2666) || SSDs: Crucial MX500 500GB || PSU: Corsair CX650M || CASE: Fractal Design Define C TG || Monitor: Generic Dell 24" || KEYBOARD: Razer BlackWidow Chroma V2 Tournament Edition || Mouse: Logitech G603 || Audio: No || Case Fans : 2x ThermalTake Riing, 1x Fractal Case Fan ||

OTHER : Dell Latitude (i7-6600U, 16GB RAM, 500GB SSD) ||

MOBILE : Galaxy S9 (64GB + 64GB uSD) || Galaxy S7 (32GB)

 

 

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
8 minutes ago, orbitalbuzzsaw said:

You could also try getting a different coax

sadly i cant my cable company has to do it. the box is locked up and cutting the cable would cost me. please refer to the video to see the issue. timestamps in description.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×