Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Peepee

i7 9700k only running 170 FPS on R6

Recommended Posts

Posted · Original PosterOP

Hey guys

 

Specs:

CP:  i7 9700k

GPU: RX 5700 XT Red Devil

MOBO: Asus Prime Z390

RAM: G.Skill 16GB 3200MHz

 

I had i5 8400 but I upgraded it to i7 9700k.

R6 went from 150 fps to 170 fps and im playing on lowest settings it should be 250 fps and sometimes the fps drops from 170 to 100 

 

Link to post
Share on other sites
3 minutes ago, Peepee said:

Hey guys

 

Specs:

CP:  i7 9700k

GPU: RX 5700 XT Red Devil

MOBO: Asus Prime Z390

RAM: G.Skill 16GB 3200MHz

 

I had i5 8400 but I upgraded it to i7 9700k.

R6 went from 150 fps to 170 fps and im playing on lowest settings it should be 250 fps and sometimes the fps drops from 170 to 100 

 

Check CPU usage while playing. With that combo of CPU and GPU, you should be around 40% load on CPU, close to 100% load on GPU. If your CPU usage goes above 90% and gets pinned close to 100%, you're probably CPU bugged. It's a pretty common issue in Siege that has been around for years. 

https://www.google.com/search?q=rainbow+six+siege+100+cpu&rlz=1C1CHBF_enUS776US776&oq=rainbow+six+siege+100&aqs=chrome.1.69i57j0l7.4487j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8

 

If that's not the issue, try increasing graphics settings to distribute the load more evenly between your CPU and GPU. Siege is a weird game when it comes to getting the best performance out of it. 


Fine you want the PSU tier list? Have the PSU tier list: https://linustechtips.com/main/topic/1116640-psu-tier-list-40-rev-103/

 

Stille (Desktop)

i7-8700k @5.15Ghz (Delidded) - Cryorig H7 Ultimate - 16GB Vengeance LPX - Armor GTX 1080 - SanDisk Plus 480GB - Crucial MX500 500GB - Intel 660P 1TB SSD - (2x) WD Red 2TB - EVGA G3 650w - Corsair 760T

Macbook Pro 2015 (Musicians live and die by these, unfortunately I need one. :/
i7-4980HQ (Liquid Metal mod) - 16GB DDR3 - Radeon M370X (Liquid Metal mod) 

El-Sleep (ProxMox server)

2x Xeon E5-2667  - 48GB ECC DDR3 - Quadro 4000 - Dell H310 HBA (Flashed with IT firmware) -500GB Crucial MX500 (Proxmox Host) Kingston 128GB SSD (FreeNAS dev/ID passthrough) - 4x4TB Toshiba N300 HDD

Toys: Oculus Rift CV1, Oculus Quest, about half a dozen raspberry Pis (2b to 4), Arduino Uno, Arduino Mega, Arduino nano (x3), Arduino nano pro, Atomic Pi. 

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×