Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Darkprestige_

HHD Active Time 100%

Recommended Posts

Posted · Original PosterOP

i get write errors on steam ,

i tried to format my HDD it wouldn't move at all.

i get this constantly , idk what to do? do i need to buy a new hard drive?

4TB Seagate HDD , Bought 2 Months ago.

Screenshot_245.png

Link to post
Share on other sites

Is your BCLK anything other than 100 in BIOS?


QUOTE ME IN A REPLY SO I CAN SEE THE NOTIFICATION!

When there is no danger of failure there is no pleasure in success.

Link to post
Share on other sites
Just now, Darkprestige_ said:

What is BCLK? how do i check that?+

In your BIOS, usually under the CPU overclocking page if it exists.


QUOTE ME IN A REPLY SO I CAN SEE THE NOTIFICATION!

When there is no danger of failure there is no pleasure in success.

Link to post
Share on other sites

BCLK 100 is default, so you're good there.  I only had this error on 2 separate drives when my BCLK wasn't 100.


QUOTE ME IN A REPLY SO I CAN SEE THE NOTIFICATION!

When there is no danger of failure there is no pleasure in success.

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
5 minutes ago, Samfisher said:

BCLK 100 is default, so you're good there.  I only had this error on 2 separate drives when my BCLK wasn't 100.

So what do i do?

Link to post
Share on other sites

100% active time but 0s for read/write sounds like a dead drive to me. Try to find if it is spinning by listening to it or touching it to feel for vibrations. If it's pegged at 100% and spinning you'll be able to tell easily. 

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
Just now, HagelBagel said:

100% active time but 0s for read/write sounds like a dead drive to me. Try to find if it is spinning by listening to it or touching it to feel for vibrations. If it's pegged at 100% and spinning you'll be able to tell easily. 

i only got it two months ago? does this mean i got a faulty product?

Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Darkprestige_ said:

i only got it two months ago? does this mean i got a faulty product?

It could mean that yeah. Check with Seagate to see if they can replace it for you.


X399M Taichi - Threadripper 1950X - Titan X Pascal - GTX 1070 FE - Dominator Plats SE Contrast - InWin 301 - EVGA 850 G2 - Full Custom Watercooling

BlackMac Woody  60% Keyboard

Link to post
Share on other sites

Check the  processes tab in in Task Manager and order the list by disk usage, see what's using the disk so heavily.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×