Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
cmdrcos

Second memory channel not working

Recommended Posts

Posted · Original PosterOP

What would cause the second memory channel on i5 3470k to not function?  Both sticks work in single channel mode. 

 

Could it be the socket or motherboard?

 

Any suggestions would help. Thanks in advance.

Link to post
Share on other sites

My AsRock z77 Extreme 4 had memory channel issues. 

 

Would guess your board.


 

Lid-less PGA 2700x / ROG B450-I Gaming / G.Skill 3600mhz B-Die / GTX 980 bmod / Antec 850w CP series

Lid-less 8700K / Maximus X Hero / G.Skill 4266mhz B-Die / VGA any benching rig / Antec 1000w CP series

Ryzen 5 1400 / Asus Prime A320M-K / Corsair LPX 3000mhz / GTX-980 Bios modded / EVGA 750 / HTPC

Ryzen Athlon 220ge with Vega Graphics / Asus Prime B450M-A / Corsair LED 3000mhz / 550w Antec Office PC.

DFI LanParty UT / 4000+ ClawHammer / DDR Corsair XMS Expert / X1800 XT 256MB Bios modded

Asus CrossHair Formula IV / Phenom II x4 B97 / Dominator GT 2000mhz. / EVGA GTX 770

Link to post
Share on other sites

I think the memory controller for that generation of Intel processor is on the chip, so maybe it failed. That hardware is now quite old though, so it could be the motherboard instead. Hard to diagnose yourself without a second motherboard and/or processor, but at this point it might be time for an upgrade. 

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×