Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Rcoultz29

Msi rx480 and retail plus ps600

Recommended Posts

Posted · Original PosterOP

I just installed an msi rx480 gaming x gpu and a retail plus ps600w psu.. tried to play resident evil 2 remake and it lasted 2 minutes before it reset the pc. Tried again and it lasted only a couple of seconds just in the main title screen. Pc runs fine watching movies and other tasks. 

Link to post
Share on other sites

Try DDU to uninstall all GPU drivers and reinstall AMD software.

 

I would suspect that the PSU you have is not capable of powering that card as it is clearly a cheap unit. Consider finding an 80 plus rated PSU its a good general indicator for quality.


CPU: Ryzen 5 3600 Motherboard: Strix x470F Ram: G.skill Trident Z RGB 16GB GPU: Powercolor RX5700XT Red Devil 8GB Cooler: Cooler Master ML240L RGB Case: NZXT H500i Storage: 500GB NVMe SSD 3TB Spinning Rust PSU: EVGA 650w B2

Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Rcoultz29 said:

I just installed an msi rx480 gaming x gpu and a retail plus ps600w psu.. tried to play resident evil 2 remake and it lasted 2 minutes before it reset the pc. Tried again and it lasted only a couple of seconds just in the main title screen. Pc runs fine watching movies and other tasks. 

Did you buy that PSU recently (2nd hand?) or was it one that you had from and older system already?
I'm not familiar with the power supply, and all I can find for it is this old Amazon listing. It's not even listed on the "Retail Plus" website. https://www.amazon.ca/Retail-Plus-PS60-600W-limited-warranty/dp/B00PG7ZL7E

 

If that is the power supply you have it is very old and should not be used. You should buy a new power supply for your system.

 

If that's not the power supply you have, can you please take a photo of the power supply label.


CPU: Intel i7 6700k  | Motherboard: Gigabyte Z170x Gaming 5 | RAM: 2x8GB 3000MHz G.Skill Ripjaws 5 | GPU: Gigabyte Aorus GTX 1080ti | PSU: Corsair RM750x (2018) | Case: BeQuiet SilentBase 800 | Cooler: Corsair H100i AIO | SSD: Samsung 970 Evo 500GB + Samsung 840 500GB | HDD: Seagate Ironwolf 8TB + 2x Seagate Ironwolf 6TB | Monitor: Acer Predator XB271HU + Samsung BX2450

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
17 hours ago, Spotty said:

Did you buy that PSU recently (2nd hand?) or was it one that you had from and older system already?
I'm not familiar with the power supply, and all I can find for it is this old Amazon listing. It's not even listed on the "Retail Plus" website. https://www.amazon.ca/Retail-Plus-PS60-600W-limited-warranty/dp/B00PG7ZL7E

 

If that is the power supply you have it is very old and should not be used. You should buy a new power supply for your system.

 

If that's not the power supply you have, can you please take a photo of the power supply label.

Yea that’s the psu...I dialed down the graphics in games and it runs now..so clearly when the gpu draws too much power the pay can’t hadle it. I’m currently looking for a new one on amazon. Thanks guys

Link to post
Share on other sites
20 hours ago, Rcoultz29 said:

I just installed an msi rx480 gaming x gpu and a retail plus ps600w psu.. tried to play resident evil 2 remake and it lasted 2 minutes before it reset the pc. Tried again and it lasted only a couple of seconds just in the main title screen. Pc runs fine watching movies and other tasks. 

I was having the same issue for the past 3 months.

Turns out that my PSU was faulty So i replaced it and it is working flawlessly now.

P.S The unit you mentioned seems pretty old.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×