Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Riimyr

Can't access UEFI DUALBIOS after turning secure boot on

Just now, Riimyr said:

Yes, it is a Gigabyte mobo. 990FXA-D3 to be precise, sorry about not including it earlier.

Its an oldy!!! 

 

So you said you cleared cmos, you didnt happen to leave the jumper in the clear position did you? (Gotta ask, Ive done it a few times lol)

 

If not, try this.

 

Power off. 

One stick of ram 1st slot. 

Power off switch PSU

Put clear cmos jump in clear position

Remove the battery. 

Let it sit for 1/2 hour to a full hour.

Install battery, remove cmos jumper and try a post with just the one stick.

 

Typically on a dual bios, if the first fails to post, the second bios will post with the stock bios. This bios cannot be flashed. So it may be possible you are running a cpu that was released after the factory bios.

 

That is all for now.

Recommended Posts

Posted · Original PosterOP

I recently received a computer from a friend and planned to bring it up to a working state. The first thing I planned to do was to install Win10 on it and as I went around the BIOS I noticed Secure Boot was disabled and decided to re-enable it by resetting to factory settings. I noticed secure boot was now on and decided to restart the computer. Now the entire computer was stuck in a boot loop. It turns on, then I hear a click sound and it goes off, then right back on. My peripherals I had plugged in turn off and on in sync with the click and I have no video. I tried accessing the bios, nothing. The mobo in question is a Gigabyte 990FXA-D3

Link to post
Share on other sites

Does flashbios option exist on this motherboard? IF yes, try to flash it via USB w/o loading into BIOS.


Purify your Windows 10, don't give Microsoft anything that you don't want to share.

https://drive.google.com/open?id=1ZwVs9zrM493rjD42E2Pf0YcOkaW92ZUo

BTW, I am folding on laptop now, are you? https://stats.foldingathome.org/donor/Spakes

Tips for folding on laptop:

Lazy man wants upgrades from the sky.

Link to post
Share on other sites
18 minutes ago, Spakes said:

If not, well, good luck with recovery...

Recovery? Of what? Dual bios, might be some kind of Gigabyte motherboard I think?


 

Lid-less PGA 2700x / ROG B450-I Gaming / G.Skill 3600mhz B-Die / GTX 980 bmod / Antec 850w CP series

Lid-less 8700K / Maximus X Hero / G.Skill 4266mhz B-Die / VGA any benching rig / Antec 1000w CP series

Ryzen 5 1400 / Asus Prime A320M-K / Corsair LPX 3000mhz / GTX-980 Bios modded / EVGA 750 / HTPC

Ryzen Athlon 220ge with Vega Graphics / Asus Prime B450M-A / Corsair LED 3000mhz / 550w Antec Office PC.

DFI LanParty UT / 4000+ ClawHammer / DDR Corsair XMS Expert / X1800 XT 256MB Bios modded

Asus CrossHair Formula IV / Phenom II x4 B97 / Dominator GT 2000mhz. / EVGA GTX 770

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
6 minutes ago, ShrimpBrime said:

Recovery? Of what? Dual bios, might be some kind of Gigabyte motherboard I think?

Yes, it is a Gigabyte mobo. 990FXA-D3 to be precise, sorry about not including it earlier.

Link to post
Share on other sites
Posted · Best Answer
Just now, Riimyr said:

Yes, it is a Gigabyte mobo. 990FXA-D3 to be precise, sorry about not including it earlier.

Its an oldy!!! 

 

So you said you cleared cmos, you didnt happen to leave the jumper in the clear position did you? (Gotta ask, Ive done it a few times lol)

 

If not, try this.

 

Power off. 

One stick of ram 1st slot. 

Power off switch PSU

Put clear cmos jump in clear position

Remove the battery. 

Let it sit for 1/2 hour to a full hour.

Install battery, remove cmos jumper and try a post with just the one stick.

 

Typically on a dual bios, if the first fails to post, the second bios will post with the stock bios. This bios cannot be flashed. So it may be possible you are running a cpu that was released after the factory bios.

 

That is all for now.


 

Lid-less PGA 2700x / ROG B450-I Gaming / G.Skill 3600mhz B-Die / GTX 980 bmod / Antec 850w CP series

Lid-less 8700K / Maximus X Hero / G.Skill 4266mhz B-Die / VGA any benching rig / Antec 1000w CP series

Ryzen 5 1400 / Asus Prime A320M-K / Corsair LPX 3000mhz / GTX-980 Bios modded / EVGA 750 / HTPC

Ryzen Athlon 220ge with Vega Graphics / Asus Prime B450M-A / Corsair LED 3000mhz / 550w Antec Office PC.

DFI LanParty UT / 4000+ ClawHammer / DDR Corsair XMS Expert / X1800 XT 256MB Bios modded

Asus CrossHair Formula IV / Phenom II x4 B97 / Dominator GT 2000mhz. / EVGA GTX 770

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×