Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Constantin

Problem after replacing the same motherboard

Just now, Constantin said:

I never used a VPN service, how come it is there?

Like i said usually windows also has a virtual tunnel that is built into windows could be for that. It is safe to remove it though.

Recommended Posts

Posted · Original PosterOP

Hello!

So i had an issue with my motherboard that finally got fried from the UPS (quite old 13y/o).

I got a new one (same as it was RMA) replaced it and everything is back to normal, didn't even have to fresh install the Windows.

But i have a little problem, have a look in the picture.

There is that error in the PC icon saying no driver ect....

If someone had run in to the same problem, any help will be appreciated 

PS: The PC run 2 days now and everything runs fine....

DEV ERROR.png

20200122_182617.jpg


CPU:i7 9700k 5047.5Mhz All Cores Mobo: MSI MPG Z390 Gaming Edge AC, RAM:Corsair Vengeance LPX 16GB 3200MHz DDR4 OC 3467Mhz GPU:MSI RTX 2070 ARMOR 8GB OC Storage:Samsung SSD 970 EVO NVMe M.2 250GB, 2x SSD ADATA PRO SP900 256GB, HDD WD CB 2TB, HDD GREEN 2TB PSU: Seasonic focus plus 750w Gold Display(s): 1st: LG 27UK650-W, 4K, IPS, HDR10, 10bit(8bit + A-FRC). 2nd: Samsung 24" LED Monitor (SE390), Cooling:Fazn CPU Cooler Aero 120T Push/pull Corsair ML PRO Fans Keyboard: Corsair K95 Platinum RGB mx Rapidfire Mouse:Razer Naga Chroma  Headset: Razer Kraken 7.1 Chroma Sound: Logitech X-540 5.1 Surround Sound Speaker Case: Modded Case Inverted, 5 intake 120mm, one exhaust 120mm.

Link to post
Share on other sites
26 minutes ago, Constantin said:

Hello!

So i had an issue with my motherboard that finally got fried from the UPS (quite old 13y/o).

I got a new one (same as it was RMA) replaced it and everything is back to normal, didn't even have to fresh install the Windows.

But i have a little problem, have a look in the picture.

There is that error in the PC icon saying no driver ect....

If someone had run in to the same problem, any help will be appreciated 

PS: The PC run 2 days now and everything runs fine....

 

 

Check under device manager and see if you have a device driver that is missing.


Internet Connection

My Rig: AMD Ryzen 7 2700X @ 4.2Ghz | Asus Prime X470-Pro | Corsair Vengeance RGB Pro 32 GB (4 x 8GB) DDR-4 3000Mhz OC'd @ 3400Mhz 16-20-20-38 |

EVGA RTX 2070 8GB XC Gaming OC @ 2145Mhz Boosted/ 1925Mhz Memory | WD SN750 500GB M.2 NVME | Gigabye 240GB SSD | WD Purple 8TB |
XSPC EX 360mm | XSPC Raystorm V3 | EK-Vector RTX 2080 | Alphacool Eisbecher D5 150mm Plexi | XSPC Fittings | XSPC FLX Clear 7/16" ID, 5/8" OD |
Corsair LL120 x6 | Corsair RM750x White 2018 | Corsair Commander Pro | Corsair Obsidian 500D RGB SE | Corsair RGB LED Lighting PRO Expansion |
Corsair Strafe RGB MK.2 | Corsair Harpoon RGB Wireless 10,000DPI | LG 27" 4K 60Hz 27UK650 |

Passmark Score

3dmark Score

PC Parts Picker Link to Build

 

Link to post
Share on other sites

It' saying a driver is missing for your PC. Go to device manager and see what's missing. No drivers missing, then just ignore it.


Intel Xeon E5 1650 v3 @ 3.5GHz 6C:12T / CM212 Evo / Asus X99 Deluxe / 16GB (4x4GB) DDR4 3000 Trident-Z / Samsung 850 Pro 256GB / Intel 335 240GB / WD Red 2 & 3TB / Antec 850w / RTX 2070 / Win10 Pro x64

HP Envy X360 15: Intel Core i5 8250U @ 1.6GHz 4C:8T / 8GB DDR4 / Intel UHD620 + Nvidia GeForce MX150 4GB / Intel 120GB SSD / Win10 Pro x64

 

HP Envy x360 BP series Intel 8th gen

AMD ThreadRipper 2!

5820K & 6800K 3-way SLI mobo support list

 

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
1 minute ago, ddennis002 said:

Check under device manager and see if you have a device driver that is missing.

It doesn't say what it is.....

And everything that i have installed work fine

Annotation 2020-01-21 223730.png


CPU:i7 9700k 5047.5Mhz All Cores Mobo: MSI MPG Z390 Gaming Edge AC, RAM:Corsair Vengeance LPX 16GB 3200MHz DDR4 OC 3467Mhz GPU:MSI RTX 2070 ARMOR 8GB OC Storage:Samsung SSD 970 EVO NVMe M.2 250GB, 2x SSD ADATA PRO SP900 256GB, HDD WD CB 2TB, HDD GREEN 2TB PSU: Seasonic focus plus 750w Gold Display(s): 1st: LG 27UK650-W, 4K, IPS, HDR10, 10bit(8bit + A-FRC). 2nd: Samsung 24" LED Monitor (SE390), Cooling:Fazn CPU Cooler Aero 120T Push/pull Corsair ML PRO Fans Keyboard: Corsair K95 Platinum RGB mx Rapidfire Mouse:Razer Naga Chroma  Headset: Razer Kraken 7.1 Chroma Sound: Logitech X-540 5.1 Surround Sound Speaker Case: Modded Case Inverted, 5 intake 120mm, one exhaust 120mm.

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP

This really puzzle me, all my devices are working just fine, keyboard, mouse, printer, sata drivers, chipset driver, Lan driver, wifi driver, Bluetooth driver, mouse pad driver, audio driver.... i really can't imagine what is that missing unknown device...... 


CPU:i7 9700k 5047.5Mhz All Cores Mobo: MSI MPG Z390 Gaming Edge AC, RAM:Corsair Vengeance LPX 16GB 3200MHz DDR4 OC 3467Mhz GPU:MSI RTX 2070 ARMOR 8GB OC Storage:Samsung SSD 970 EVO NVMe M.2 250GB, 2x SSD ADATA PRO SP900 256GB, HDD WD CB 2TB, HDD GREEN 2TB PSU: Seasonic focus plus 750w Gold Display(s): 1st: LG 27UK650-W, 4K, IPS, HDR10, 10bit(8bit + A-FRC). 2nd: Samsung 24" LED Monitor (SE390), Cooling:Fazn CPU Cooler Aero 120T Push/pull Corsair ML PRO Fans Keyboard: Corsair K95 Platinum RGB mx Rapidfire Mouse:Razer Naga Chroma  Headset: Razer Kraken 7.1 Chroma Sound: Logitech X-540 5.1 Surround Sound Speaker Case: Modded Case Inverted, 5 intake 120mm, one exhaust 120mm.

Link to post
Share on other sites
5 minutes ago, Constantin said:

This really puzzle me, all my devices are working just fine, keyboard, mouse, printer, sata drivers, chipset driver, Lan driver, wifi driver, Bluetooth driver, mouse pad driver, audio driver.... i really can't imagine what is that missing unknown device...... 

So pretty easy way to figure out what these are

 

In device manager right click and select properties on each of the unknown devices. Go to the Details Tab and under the property drop down select Hardware ID's.

 

Under the Value right click the top or only entry and copy and paste into search engine and this should give you a good clue or direct answer to what these devices are, once you know that then you should beable to deal with them accordingly.


Internet Connection

My Rig: AMD Ryzen 7 2700X @ 4.2Ghz | Asus Prime X470-Pro | Corsair Vengeance RGB Pro 32 GB (4 x 8GB) DDR-4 3000Mhz OC'd @ 3400Mhz 16-20-20-38 |

EVGA RTX 2070 8GB XC Gaming OC @ 2145Mhz Boosted/ 1925Mhz Memory | WD SN750 500GB M.2 NVME | Gigabye 240GB SSD | WD Purple 8TB |
XSPC EX 360mm | XSPC Raystorm V3 | EK-Vector RTX 2080 | Alphacool Eisbecher D5 150mm Plexi | XSPC Fittings | XSPC FLX Clear 7/16" ID, 5/8" OD |
Corsair LL120 x6 | Corsair RM750x White 2018 | Corsair Commander Pro | Corsair Obsidian 500D RGB SE | Corsair RGB LED Lighting PRO Expansion |
Corsair Strafe RGB MK.2 | Corsair Harpoon RGB Wireless 10,000DPI | LG 27" 4K 60Hz 27UK650 |

Passmark Score

3dmark Score

PC Parts Picker Link to Build

 

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
17 minutes ago, ddennis002 said:

Go to the Details Tab and under the property drop down select Hardware ID's.

It's saying plun0901


CPU:i7 9700k 5047.5Mhz All Cores Mobo: MSI MPG Z390 Gaming Edge AC, RAM:Corsair Vengeance LPX 16GB 3200MHz DDR4 OC 3467Mhz GPU:MSI RTX 2070 ARMOR 8GB OC Storage:Samsung SSD 970 EVO NVMe M.2 250GB, 2x SSD ADATA PRO SP900 256GB, HDD WD CB 2TB, HDD GREEN 2TB PSU: Seasonic focus plus 750w Gold Display(s): 1st: LG 27UK650-W, 4K, IPS, HDR10, 10bit(8bit + A-FRC). 2nd: Samsung 24" LED Monitor (SE390), Cooling:Fazn CPU Cooler Aero 120T Push/pull Corsair ML PRO Fans Keyboard: Corsair K95 Platinum RGB mx Rapidfire Mouse:Razer Naga Chroma  Headset: Razer Kraken 7.1 Chroma Sound: Logitech X-540 5.1 Surround Sound Speaker Case: Modded Case Inverted, 5 intake 120mm, one exhaust 120mm.

Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, Constantin said:

It's saying plun0901

ptun0901?


Internet Connection

My Rig: AMD Ryzen 7 2700X @ 4.2Ghz | Asus Prime X470-Pro | Corsair Vengeance RGB Pro 32 GB (4 x 8GB) DDR-4 3000Mhz OC'd @ 3400Mhz 16-20-20-38 |

EVGA RTX 2070 8GB XC Gaming OC @ 2145Mhz Boosted/ 1925Mhz Memory | WD SN750 500GB M.2 NVME | Gigabye 240GB SSD | WD Purple 8TB |
XSPC EX 360mm | XSPC Raystorm V3 | EK-Vector RTX 2080 | Alphacool Eisbecher D5 150mm Plexi | XSPC Fittings | XSPC FLX Clear 7/16" ID, 5/8" OD |
Corsair LL120 x6 | Corsair RM750x White 2018 | Corsair Commander Pro | Corsair Obsidian 500D RGB SE | Corsair RGB LED Lighting PRO Expansion |
Corsair Strafe RGB MK.2 | Corsair Harpoon RGB Wireless 10,000DPI | LG 27" 4K 60Hz 27UK650 |

Passmark Score

3dmark Score

PC Parts Picker Link to Build

 

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
Just now, ddennis002 said:

ptun0901?

 

plun.png


CPU:i7 9700k 5047.5Mhz All Cores Mobo: MSI MPG Z390 Gaming Edge AC, RAM:Corsair Vengeance LPX 16GB 3200MHz DDR4 OC 3467Mhz GPU:MSI RTX 2070 ARMOR 8GB OC Storage:Samsung SSD 970 EVO NVMe M.2 250GB, 2x SSD ADATA PRO SP900 256GB, HDD WD CB 2TB, HDD GREEN 2TB PSU: Seasonic focus plus 750w Gold Display(s): 1st: LG 27UK650-W, 4K, IPS, HDR10, 10bit(8bit + A-FRC). 2nd: Samsung 24" LED Monitor (SE390), Cooling:Fazn CPU Cooler Aero 120T Push/pull Corsair ML PRO Fans Keyboard: Corsair K95 Platinum RGB mx Rapidfire Mouse:Razer Naga Chroma  Headset: Razer Kraken 7.1 Chroma Sound: Logitech X-540 5.1 Surround Sound Speaker Case: Modded Case Inverted, 5 intake 120mm, one exhaust 120mm.

Link to post
Share on other sites
Just now, Constantin said:

 

plun.png

That is a virtual tunnel driver for virtual network adapter usually installed with a VPN provided, 


Internet Connection

My Rig: AMD Ryzen 7 2700X @ 4.2Ghz | Asus Prime X470-Pro | Corsair Vengeance RGB Pro 32 GB (4 x 8GB) DDR-4 3000Mhz OC'd @ 3400Mhz 16-20-20-38 |

EVGA RTX 2070 8GB XC Gaming OC @ 2145Mhz Boosted/ 1925Mhz Memory | WD SN750 500GB M.2 NVME | Gigabye 240GB SSD | WD Purple 8TB |
XSPC EX 360mm | XSPC Raystorm V3 | EK-Vector RTX 2080 | Alphacool Eisbecher D5 150mm Plexi | XSPC Fittings | XSPC FLX Clear 7/16" ID, 5/8" OD |
Corsair LL120 x6 | Corsair RM750x White 2018 | Corsair Commander Pro | Corsair Obsidian 500D RGB SE | Corsair RGB LED Lighting PRO Expansion |
Corsair Strafe RGB MK.2 | Corsair Harpoon RGB Wireless 10,000DPI | LG 27" 4K 60Hz 27UK650 |

Passmark Score

3dmark Score

PC Parts Picker Link to Build

 

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
1 minute ago, ddennis002 said:

That is a virtual tunnel driver for virtual network adapter usually installed with a VPN provided

I never used a VPN service, how come it is there?


CPU:i7 9700k 5047.5Mhz All Cores Mobo: MSI MPG Z390 Gaming Edge AC, RAM:Corsair Vengeance LPX 16GB 3200MHz DDR4 OC 3467Mhz GPU:MSI RTX 2070 ARMOR 8GB OC Storage:Samsung SSD 970 EVO NVMe M.2 250GB, 2x SSD ADATA PRO SP900 256GB, HDD WD CB 2TB, HDD GREEN 2TB PSU: Seasonic focus plus 750w Gold Display(s): 1st: LG 27UK650-W, 4K, IPS, HDR10, 10bit(8bit + A-FRC). 2nd: Samsung 24" LED Monitor (SE390), Cooling:Fazn CPU Cooler Aero 120T Push/pull Corsair ML PRO Fans Keyboard: Corsair K95 Platinum RGB mx Rapidfire Mouse:Razer Naga Chroma  Headset: Razer Kraken 7.1 Chroma Sound: Logitech X-540 5.1 Surround Sound Speaker Case: Modded Case Inverted, 5 intake 120mm, one exhaust 120mm.

Link to post
Share on other sites
Posted · Best Answer
Just now, Constantin said:

I never used a VPN service, how come it is there?

Like i said usually windows also has a virtual tunnel that is built into windows could be for that. It is safe to remove it though.


Internet Connection

My Rig: AMD Ryzen 7 2700X @ 4.2Ghz | Asus Prime X470-Pro | Corsair Vengeance RGB Pro 32 GB (4 x 8GB) DDR-4 3000Mhz OC'd @ 3400Mhz 16-20-20-38 |

EVGA RTX 2070 8GB XC Gaming OC @ 2145Mhz Boosted/ 1925Mhz Memory | WD SN750 500GB M.2 NVME | Gigabye 240GB SSD | WD Purple 8TB |
XSPC EX 360mm | XSPC Raystorm V3 | EK-Vector RTX 2080 | Alphacool Eisbecher D5 150mm Plexi | XSPC Fittings | XSPC FLX Clear 7/16" ID, 5/8" OD |
Corsair LL120 x6 | Corsair RM750x White 2018 | Corsair Commander Pro | Corsair Obsidian 500D RGB SE | Corsair RGB LED Lighting PRO Expansion |
Corsair Strafe RGB MK.2 | Corsair Harpoon RGB Wireless 10,000DPI | LG 27" 4K 60Hz 27UK650 |

Passmark Score

3dmark Score

PC Parts Picker Link to Build

 

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
Just now, ddennis002 said:

Like i said usually windows also has a virtual tunnel that is built into windows could be for that. It is safe to remove it though.

Thanks!


CPU:i7 9700k 5047.5Mhz All Cores Mobo: MSI MPG Z390 Gaming Edge AC, RAM:Corsair Vengeance LPX 16GB 3200MHz DDR4 OC 3467Mhz GPU:MSI RTX 2070 ARMOR 8GB OC Storage:Samsung SSD 970 EVO NVMe M.2 250GB, 2x SSD ADATA PRO SP900 256GB, HDD WD CB 2TB, HDD GREEN 2TB PSU: Seasonic focus plus 750w Gold Display(s): 1st: LG 27UK650-W, 4K, IPS, HDR10, 10bit(8bit + A-FRC). 2nd: Samsung 24" LED Monitor (SE390), Cooling:Fazn CPU Cooler Aero 120T Push/pull Corsair ML PRO Fans Keyboard: Corsair K95 Platinum RGB mx Rapidfire Mouse:Razer Naga Chroma  Headset: Razer Kraken 7.1 Chroma Sound: Logitech X-540 5.1 Surround Sound Speaker Case: Modded Case Inverted, 5 intake 120mm, one exhaust 120mm.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×