Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted · Original PosterOP

Hello! ?

I started yesterday to upgrade my pc.I got a new CPU (Ryzen 7 2700x), motherboard (msi B450 gaming plus max) and ram (Corsair vengeance LPX DDR4).

Mind me this is the first time ever doing it alone or with someone who knows as little as i do.

 

When i turned on my pc, it clearly had power but the screens were black and didn't boot properly. I took out the CPU to realise i had put it the wrong direction (Sorry..!), but no pins were bent or broken so placed it back in the righ way. Turned my pc on again and still nothing. 

Took it out and checked to CPU to see that one pin had been bent. (picture here: https://imgur.com/BajWFLH )

 

Bent it back after watching a couple of videoes and checked the AM4 socket. There i noticed two black wholes at the same point as on the CPU (PIcture here: https://imgur.com/a/fsBsoZu ) I don't know if that is any issue at all? But anyways. I tried putting the CPU back and i noticed it wiggle a little adn when i tried to lock it, it makes this cracking sound so i stopped doing anything because i am afraid of making things worse! What am i doing wrong? (video of the wiggle here: https://imgur.com/a/PHNwVJc )

 

I'd apreaciate any help or advice. Thanks in advance! 

Link to post
Share on other sites

You probably killed the cpu the first time you tried to install it, possibly the motherboard as well. If the store you bought it from is incompetent that you should be able to get a replacement, if they have even a slightly competent person who checks the products, then you've lost all your money.


CPU: Intel core i7-8086K Case: CORSAIR Crystal 570X RGB CPU Cooler: Corsair Hydro Series H150i PRO RGB Storage: Samsung 960 EVO Series - 1TB PCIe NVMe - M.2 Internal PSU: EVGA 1000 GQ, 80+ GOLD 1000W, Semi Modular GPU: GeForce RTX 2080 GAMING X TRIO RAM: Corsair Dominator Platinum 32GB (2 x 16GB) DDR4 3200mhz Motherboard: Asus ROG STRIX Z370-E Gaming

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
1 minute ago, Jumballi said:

You probably killed the cpu the first time you tried to install it, possibly the motherboard as well. If the store you bought it from is incompetent that you should be able to get a replacement, if they have even a slightly competent person who checks the products, then you've lost all your money.

oh noo, i did not know it was that bad to put it in the wrong way! There is no way i could fix this wihout buying new? 

Link to post
Share on other sites
1 minute ago, Tonjekawaii said:

oh noo, i did not know it was that bad to put it in the wrong way! There is no way i could fix this wihout buying new? 

Do you know how to solder very finely? If not the that's the risk you take when buying a PGA(pin grid aray) CPU


CPU: Intel core i7-8086K Case: CORSAIR Crystal 570X RGB CPU Cooler: Corsair Hydro Series H150i PRO RGB Storage: Samsung 960 EVO Series - 1TB PCIe NVMe - M.2 Internal PSU: EVGA 1000 GQ, 80+ GOLD 1000W, Semi Modular GPU: GeForce RTX 2080 GAMING X TRIO RAM: Corsair Dominator Platinum 32GB (2 x 16GB) DDR4 3200mhz Motherboard: Asus ROG STRIX Z370-E Gaming

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
1 minute ago, Jumballi said:

solder very finely

absolutley not! -did not even know what the socket looked like until i watched a few videoes and bought new gear haha. Oh well!

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
2 minutes ago, Jumballi said:

Do you know how to solder very finely? If not the that's the risk you take when buying a PGA(pin grid aray) CPU

Do you think the motherboard too is toast?

Link to post
Share on other sites
1 minute ago, Tonjekawaii said:

Do you think the motherboard too is toast?

yes


CPU: Intel core i7-8086K Case: CORSAIR Crystal 570X RGB CPU Cooler: Corsair Hydro Series H150i PRO RGB Storage: Samsung 960 EVO Series - 1TB PCIe NVMe - M.2 Internal PSU: EVGA 1000 GQ, 80+ GOLD 1000W, Semi Modular GPU: GeForce RTX 2080 GAMING X TRIO RAM: Corsair Dominator Platinum 32GB (2 x 16GB) DDR4 3200mhz Motherboard: Asus ROG STRIX Z370-E Gaming

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
3 minutes ago, Jumballi said:

yes

ouf, hard lesson learned. i had everything connected, RAM, graphic card, CPU, harddrive and everything. Is everything lost?

Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, Tonjekawaii said:

ouf, hard lesson learned. i had everything connected, RAM, graphic card, CPU, harddrive and everything. Is everything lost?

possibly ram, even less likely but still possible is the gpu, everything else should be fine


CPU: Intel core i7-8086K Case: CORSAIR Crystal 570X RGB CPU Cooler: Corsair Hydro Series H150i PRO RGB Storage: Samsung 960 EVO Series - 1TB PCIe NVMe - M.2 Internal PSU: EVGA 1000 GQ, 80+ GOLD 1000W, Semi Modular GPU: GeForce RTX 2080 GAMING X TRIO RAM: Corsair Dominator Platinum 32GB (2 x 16GB) DDR4 3200mhz Motherboard: Asus ROG STRIX Z370-E Gaming

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
2 minutes ago, Jumballi said:

possibly ram, even less likely but still possible is the gpu, everything else should be fine

Thank you so much for the help! I really appreaciated it.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×