Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Depressed Cowboy

My RTX 2060 is GREATLY underperforming and I can't figure out why

Recommended Posts

Posted · Original PosterOP

I recently upgraded from a 1060 6gb to a EVGA 2060 SC, all my games are running at higher fps but not as big of an increase as I was expecting. Went to userbenchmark and it was getting less than 70% when the average is 85% (literally says it's in the 2nd percentile). I have all drivers up to date, did a bios update since I last did one in 2017 and have windows on high performance, I don't know what could be throttling it.

https://www.userbenchmark.com/UserRun/22459240

Link to post
Share on other sites

memory spec?


CPU: i7-2600K 4751MHz 1.44V (software) --> 1.4?V at the back of the socket Motherboard: Asrock Z77 Extreme4 (BCLK: 103.3MHz) CPU Cooler: Noctua NH-D15 RAM: Adata XPG 2x8GB DDR3 (XMP: 2133MHz 10-11-11-30 CR2, custom: 2203MHz 10-11-10-26 CR1 tRFC:230 tREFI:14000) GPU: Asus GTX 1070 Dual (Super Jetstream vbios, +70(2025-2088MHz)/+400(8.8Gbps)) SSD: Samsung 840 Pro 256GB (main boot drive), Transcend SSD370 128GB PSU: Seasonic X-660 80+ Gold Case: Antec P110 Silent, 5 intakes 1 exhaust Monitor: AOC G2460PF 1080p 144Hz (150Hz max w/ DP, 121Hz max w/ HDMI) TN panel Keyboard: Logitech G610 Orion (Cherry MX Blue) with SteelSeries Apex M260 keycaps Mouse: BenQ Zowie FK1

 

Model: HP Omen 17 17-an110ca CPU: i7-8750H (0.125V core & cache, 50mV SA undervolt) GPU: GTX 1060 6GB Mobile (+80/+450, 1650MHz~1750MHz 0.78V~0.85V) RAM: 8+8GB DDR4-2400 18-17-17-39 2T Storage: 1TB HP EX920 PCIe x4 M.2 SSD + 1TB Seagate 7200RPM 2.5" HDD (ST1000LM049-2GH172), 128GB Toshiba PCIe x2 M.2 SSD (KBG30ZMV128G) gone cooking externally Monitor: 1080p 126Hz IPS G-sync

 

Desktop benching:

Cinebench R15 Single thread:168 Multi-thread: 833 

SuperPi (v1.5 from Techpowerup, PI value output) 16K: 0.100s 1M: 8.255s 32M: 7m 45.93s

Link to post
Share on other sites
3 minutes ago, Depressed Cowboy said:

everything is in the userbenchmark, I don't know too much about gpu throttling but my psu is only 650 watts could that affect it?

Your psu isnt the issue. Most computers are around 300-400 watts at most, 2060 and your CPU do not use that much power :)

 

 

Userbenchmark is Straight Garbage and should NEVER be used to compare hardware. Use actual legitimate benchmark software that have Legit integrity and no a trashy one that has almost no value. Heaven benchmark, 3d Mark and more then compare

Link to post
Share on other sites
31 minutes ago, Depressed Cowboy said:

everything is in the userbenchmark,

Nope, it's not. That's why I need to ask.

 

Or show screenshot of CPU-Z in memory tab

 

31 minutes ago, Depressed Cowboy said:

I don't know too much about gpu throttling but my psu is only 650 watts could that affect it?

I'm suspecting your RAM and CPU to hold the GPU back, 1st gen do badly with high frame rates which is also why canned benchmarks do not do the GPU justice.


CPU: i7-2600K 4751MHz 1.44V (software) --> 1.4?V at the back of the socket Motherboard: Asrock Z77 Extreme4 (BCLK: 103.3MHz) CPU Cooler: Noctua NH-D15 RAM: Adata XPG 2x8GB DDR3 (XMP: 2133MHz 10-11-11-30 CR2, custom: 2203MHz 10-11-10-26 CR1 tRFC:230 tREFI:14000) GPU: Asus GTX 1070 Dual (Super Jetstream vbios, +70(2025-2088MHz)/+400(8.8Gbps)) SSD: Samsung 840 Pro 256GB (main boot drive), Transcend SSD370 128GB PSU: Seasonic X-660 80+ Gold Case: Antec P110 Silent, 5 intakes 1 exhaust Monitor: AOC G2460PF 1080p 144Hz (150Hz max w/ DP, 121Hz max w/ HDMI) TN panel Keyboard: Logitech G610 Orion (Cherry MX Blue) with SteelSeries Apex M260 keycaps Mouse: BenQ Zowie FK1

 

Model: HP Omen 17 17-an110ca CPU: i7-8750H (0.125V core & cache, 50mV SA undervolt) GPU: GTX 1060 6GB Mobile (+80/+450, 1650MHz~1750MHz 0.78V~0.85V) RAM: 8+8GB DDR4-2400 18-17-17-39 2T Storage: 1TB HP EX920 PCIe x4 M.2 SSD + 1TB Seagate 7200RPM 2.5" HDD (ST1000LM049-2GH172), 128GB Toshiba PCIe x2 M.2 SSD (KBG30ZMV128G) gone cooking externally Monitor: 1080p 126Hz IPS G-sync

 

Desktop benching:

Cinebench R15 Single thread:168 Multi-thread: 833 

SuperPi (v1.5 from Techpowerup, PI value output) 16K: 0.100s 1M: 8.255s 32M: 7m 45.93s

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×