Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
CringeFire

My Crosshair Vi hero refuses to shutdown

Recommended Posts

Posted (edited) · Original PosterOP

I need help!! my Asus X370 Crosshair Vi hero refuses to shutdown and corrupted my os and now it is loading infinitely

Edited by CringeFire
Autocorrect autofill
Link to post
Share on other sites
42 minutes ago, CringeFire said:

I need help!! my Asus X370 Crosshair Vi hero refuses to shutdown and corrupted my os and now it is loading infinitely

Hello Sir, how you doing?

Let me guess, when you shut down your system the MOBO doesn't turn off?

Did you tried updating your BIOS?


"Once there was an explosion, a bang that gave birth to time and space. Once there was an explosion, a bang that set a planet spinning in that space. Once there was an explosion, a bang that gave rise to life as we know it... And then came the next explosion. An explosion that will be our last"

 

"... To see the world in a grain of sand. Heaven in a wild flower

Hold infinite in the palm of your hand.  And eternity in an hour ..."

 

PC: 1

CPU: AMD Ryzen 9 3900X 4.3GHz 1.3875v Motherboard: AsRock X470 Taichi (BIOS: Agesa 1.0.0.3 ABB) RAM: 4x8GB(32) 3200MHzCL16 Hyper X GPU: GTX 980 Ti Waterforce Xtreme Core Clock: 1595MHz Memory Clock: 8000MHz Storage: SAMSUNG EVO 860 2TB(OS) / SAMSUNG EVO 860 1TB(Backup) Cooler: NZXT Hydro X72 360mm Case: NZXT Phantom 820 PSU: Corsair TX-750w Display Monitor: Monitor AOC AG251FG 240Hz G-Sync 1080p Headset: Headset LogiTech G633 OS: Windows 10 Pro 64-bit (Version: 1909 / OS Build: )

NOTEBOOK:

Model: Acer Aspire 5516 CPU: AMD TF-20 1.6GHz(1C/1T) GPU: ATI Radeon X1200(256MB) RAM: 4GB(2x2GB) 666MHz HD: SSD Sandisk PLUS 240GB OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64

Link to post
Share on other sites

Hey, infinite boot loop can mean many things. My pc goes to infinite boot loop when enabling xmp trough bios. I have to use ryzen master to change timings etc. And btw on infinite boot loop, sometimes it will boot to bios setup. Do not know the reason


|Ryzen 7 3700x || Asus strix 5700 XT || Asus strix x570-E || G.skill tridentZ Neo 32gb 3666mhz cl16-19-19-19-39 || cooler master ml360 RGB AIO || Kolink Horizon RGB || Thermaltake grand rgb 750w 80+gold psu || samsung 250 gb ssd || toshiba 5400rpm 1tb hdd || HyperX cloud alpha || Corsair k55 || Asus gladius 2 origin gaming mouse || Monitor 1 Asus 1080p 144hz || Monitor 2 AOC 1080p 75hz ||   QUOTE ME, FOR ANSWER.       USA partpicker lists for different budgets:Partpicker (1).pdf

https://pcpartpicker.com/list/NJ6kzN

Read this: 

 

 

 

 

 

 Partpicker (1).pdf

 

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
6 hours ago, GabrielLP14 said:

Hello Sir, how you doing?

Let me guess, when you shut down your system the MOBO doesn't turn off?

Did you tried updating your BIOS?

Mine is on the latest. And when I force shut it down, it literally corrupted my raid ssd

Link to post
Share on other sites
18 minutes ago, CringeFire said:

Mine is on the latest. And when I force shut it down, it literally corrupted my raid ssd

Is XMP Profile Loaded up?

 


"Once there was an explosion, a bang that gave birth to time and space. Once there was an explosion, a bang that set a planet spinning in that space. Once there was an explosion, a bang that gave rise to life as we know it... And then came the next explosion. An explosion that will be our last"

 

"... To see the world in a grain of sand. Heaven in a wild flower

Hold infinite in the palm of your hand.  And eternity in an hour ..."

 

PC: 1

CPU: AMD Ryzen 9 3900X 4.3GHz 1.3875v Motherboard: AsRock X470 Taichi (BIOS: Agesa 1.0.0.3 ABB) RAM: 4x8GB(32) 3200MHzCL16 Hyper X GPU: GTX 980 Ti Waterforce Xtreme Core Clock: 1595MHz Memory Clock: 8000MHz Storage: SAMSUNG EVO 860 2TB(OS) / SAMSUNG EVO 860 1TB(Backup) Cooler: NZXT Hydro X72 360mm Case: NZXT Phantom 820 PSU: Corsair TX-750w Display Monitor: Monitor AOC AG251FG 240Hz G-Sync 1080p Headset: Headset LogiTech G633 OS: Windows 10 Pro 64-bit (Version: 1909 / OS Build: )

NOTEBOOK:

Model: Acer Aspire 5516 CPU: AMD TF-20 1.6GHz(1C/1T) GPU: ATI Radeon X1200(256MB) RAM: 4GB(2x2GB) 666MHz HD: SSD Sandisk PLUS 240GB OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64

Link to post
Share on other sites
1 minute ago, CringeFire said:

It is a amd motherboard so there isn't xmp

There is, it's called DOCP, if I remember correctly. Had this board long time ago.
Such behavior may be due to incorrect overclock settings, or a failing SSD/hard drive, or a faulty motherboard.
Troubleshoot by disconnecting devices one by one to see what causes the problem. Do CLR CMOS first.

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
7 hours ago, SavageNeo said:

Hey, infinite boot loop can mean many things. My pc goes to infinite boot loop when enabling xmp trough bios. I have to use ryzen master to change timings etc. And btw on infinite boot loop, sometimes it will boot to bios setup. Do not know the reason

Uhh mine is different BTW. Mine is like it shutdown but the board doesn't shutdown with all other components such as my aio, hdd ssd ram and fan. But when I do a hard reset, it literally corrupted my windows 10 boot sector

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
1 minute ago, 1van said:

There is, it's called DOCP, if I remember correctly. Had this board long time ago.
Such behavior may be due to incorrect overclock settings, or a failing SSD/hard drive, or a faulty motherboard.
Troubleshoot by disconnecting devices one by one to see what causes the problem. Do CLR CMOS first.

My ssd is definitely not dead or faulty, same goes to my motherboard. I have did a cmos clear multiple of times. 

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Newegg

×