Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
GMW

2080 Ti Preforming worse when cooler

Recommended Posts

Posted · Original PosterOP

I have a 2080 ti strix card on water. Started out haveing a small thermal issue were it was sitting in low 80 degrees and would only hit about 1935 mhz, and would not take any overclock at all. I've since fixed the thermal issue and it sitting in the mid 50 degrees now and it actually performs worse around 1905 mhz and still no overclock will work. I am using MSI afterburner and have power and thermal limits set to max. The block is installed correctly as far as I know. Any Ideas?

Link to post
Share on other sites

Have you double checked nvidia control panel for high performance? If you're using MSI Afterburner (or any overclocking software), make sure to turn up the power limit and thermal limit to the max as well.


I might not know what I'm talking about but I'm gonna say it anyways

 

Try using the PSU Tier List! 

How to reset the bios/clear the cmos

My current rig: Gigabyte Aero 15W v8-BK4 15"

CPU: Intel i7 8750-H 6-core

Ram: 1x16gb DDR4 2666 mHz

Storage: 512 m.2 nvme ssd

GPU: GTX 1060 6gb

Monitor: 23.8" Dell S2417DG 144hz g-sync 1440p + 27" Acer S271HL 60 Hz 1080p

Keyboard: Corsair Strafe RGB Cherry Mx Silent

Mouse: Logitech G502 Proteus Spectrum RGB, Steelseries Rival 600 

Headset: Philips SHP 9500

Dac/Amp: Peachtree Shift Portable

 

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
34 minutes ago, hconverse02 said:

Have you double checked nvidia control panel for high performance? If you're using MSI Afterburner (or any overclocking software), make sure to turn up the power limit and thermal limit to the max as 

Yep, power and thermal limits are maxed. 

Link to post
Share on other sites

When you say it hits 1935 and 1905.. is that just by the auto OC or is it by you OCing it?


Current System: i7 8700k (OC'd 5ghz), GTX 1070 Ti, Z370 Hero Maximus, 16GB 3000mhz Ram, corsair 460x, 500gb 960 EVO, 750w HXi PSU, 5x ML140 fans, 1440p 144hz Gsync Monitor.

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
1 minute ago, Squanchy said:

When you say it hits 1935 and 1905.. is that just by the auto OC or is it by you OCing it?

Auto oc, any overclock I apply crashes when I load into a game. Even small overclocks. 

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
1 minute ago, GMW said:

Auto oc, any overclock I apply crashes when I load into a game. Even small overclocks. 

But if thermals go down in temp, shouldn't the auto overclock boost higher? 

Link to post
Share on other sites
10 minutes ago, GMW said:

But if thermals go down in temp, shouldn't the auto overclock boost higher? 

In theory, yes it should. 

Did some searching around... Maybe this is your problem?

 

https://www.eteknix.com/new-batch-of-rog-strix-rtx-2080-ti-cause-ek-waterblock-problems/


Current System: i7 8700k (OC'd 5ghz), GTX 1070 Ti, Z370 Hero Maximus, 16GB 3000mhz Ram, corsair 460x, 500gb 960 EVO, 750w HXi PSU, 5x ML140 fans, 1440p 144hz Gsync Monitor.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×