Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Wtf-glitch

No power

Recommended Posts

Posted · Original PosterOP

So I am building a computer and I’m have all the cables plugged in at first I was getting no video signal so I took out my graphics card and still nothing now my system won’t power on yet my mother board still lights up and I’m so confused like I can tell I’m getting power to my mother board my parts will be listed below I very much appreciate the help and advice and ways to test this issue

 

mother board: ASUS rog b450 

cpu : ryzen 7 

power supply: thermal lake 700watt

Graphic card: geoforce 1650

hdd: 2 tb sea gate and a 256 ssd

case: GOLDEN FIELD Z3

Link to post
Share on other sites
6 minutes ago, Wtf-glitch said:

 

If your R7 is a Zen 2 (3xxx serie) then you probably need a bios update first with your motherboard.


Don't forget to quote (arrow bottom left of the message) or use name tag (@name) for us to see your answer.

 

 

Spoiler

My computer

CPU : I7-8700k  4,7GHz 1,275v

CPU cooler : Noctua NH-U14S

GPU : Sapphire Nitro+ Radeon RX Vega 64

Motherboard : Gigabyte Z390 Aorus Ultra

RAM : 32GB Corsair Vengeance RGB 3466 MHz CL16

SSD : Samsung 850 EVO-Series 500GB 2,5" + Sabrent Rocket 1TB M.2

HDD : Seagate BarraCuda 4TB 3,5" 5400RPM

Case : Phanteks ECLIPSE P600S Black 

PSU : Corsair HX Platinum 850W

Others : Noctua NF-F12 PWM chromax.black.swap x3 top exhaust

Noctua NF-A14 PWM chromax.black.swap x3 front intake, x1 rear exhaust, x1 on the CPU cooler

Noctua NA-HC6 chromax.black on the CPU cooler

Spoiler

Wife Computer

CPU : R5 3600 4,2GHz 1,33v

CPU cooler : Cooler Master Hyper 212 Black Edition

GPU : Sapphire Nitro+ Radeon RX 580 8GB

Motherboard : MSI B450 Tomahawk MAX

RAM : 16GB Crucial Ballistix Sport AT 3200MHz CL16

SSD : Samsung 850 EVO-Series 250 GB 2,5"

HDD : Western Digital Caviar Blue 1 TB 3.5" 7200RPM

Case : Fractal Design Define C TG

PSU : Corsair TXM 550W

 

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
21 minutes ago, Plouffe said:

If your R7 is a Zen 2 (3xxx serie) then you probably need a bios update first with your motherboard.

That’s the thing I can’t update bios cause I only have 1 cpu and can’t open my bios also it is a ryzen 7 2700

Link to post
Share on other sites

- As said above. If you're using Ryzen 3xxx, it might need a BIOS update. Check the mobo box if it has a "Ryzen 3000 ready" sticker. (if your CPU is Ryzen 3000).

- Ryzen (other than the G CPU's) CPU's do not have integrated graphics, so you can't get video from that. Only from the GPU

- Can you describe exactly what happens?


"So, our goal today is to determine whether the waifu is hot" - Steve, Gamers Nexus

 

"There's no such thing as perfect. You're beautiful as you are Courage. With all your imperfections you can do anything." - Bathtub Barracuda

"Wish i could find a way to stop the pain.         -         Besides the one that i keep thinking of."

My gear:                    

Spoiler

PC:

The brains: AMD Ryzen 7 1700 ||

The torso: MSI X370 Gaming Pro Carbon ||

Short term memory: 2x8GB G.Skill TridentZ RGB 3200Mhz ||

Pixel pusher: EVGA RTX 2070 Super XC Gaming || 

Where I store memes: Samsung 960 EVO 250GB + Seagate Barracuda 2TB + Samsung 860 EVO 1TB || 

Un-heater: Be Quiet! Dark Rock 3 ||

Carboard box: Thermaltake Core G21 TG ||

Power squid: Corsair RM750x ||

 

Peripherals:

Sound helmet: Beyerdynamic DT-990 250 Ohm ||

Clickity-clack (sadly not clicky :() : Coolermaster Masterkeys Pro S RGB ||

Return the (drawing) slab! : Wacom Intuos Pen Small (2015) ||

Rodent: Asus ROG Gladius ||

Cloth for rodent: CM Storm Swift-RX XXL ||

 

Old PC:

CPU: AMD Athlon X2 255 || Motherboard: ASUS M4A89GTD PRO || RAM: 4x2GB DDR3 || GPU: Nvidia Quadro 512MB || Case: Antec Sonata III || PSU: Antec Earthwatts 500W Bronze

Setup: Current setup

Link to post
Share on other sites

When i built my first pc i got so excited, i turned on the power supply. But it didnt work. I forgot to press the power button!!!! are you forgetting to click that button out of excitement too perhaps?

Link to post
Share on other sites

Yes, @minibois is right and I forgot, you can't have a video signal using a 2700, though the motherboard is already updated. Did you plug the HDMI/VGA/DVI/whatever to the GPU or the motherboard ? If so, put the GPU back and connect the monitor to one of the GPU port and not the motherboard.


Don't forget to quote (arrow bottom left of the message) or use name tag (@name) for us to see your answer.

 

 

Spoiler

My computer

CPU : I7-8700k  4,7GHz 1,275v

CPU cooler : Noctua NH-U14S

GPU : Sapphire Nitro+ Radeon RX Vega 64

Motherboard : Gigabyte Z390 Aorus Ultra

RAM : 32GB Corsair Vengeance RGB 3466 MHz CL16

SSD : Samsung 850 EVO-Series 500GB 2,5" + Sabrent Rocket 1TB M.2

HDD : Seagate BarraCuda 4TB 3,5" 5400RPM

Case : Phanteks ECLIPSE P600S Black 

PSU : Corsair HX Platinum 850W

Others : Noctua NF-F12 PWM chromax.black.swap x3 top exhaust

Noctua NF-A14 PWM chromax.black.swap x3 front intake, x1 rear exhaust, x1 on the CPU cooler

Noctua NA-HC6 chromax.black on the CPU cooler

Spoiler

Wife Computer

CPU : R5 3600 4,2GHz 1,33v

CPU cooler : Cooler Master Hyper 212 Black Edition

GPU : Sapphire Nitro+ Radeon RX 580 8GB

Motherboard : MSI B450 Tomahawk MAX

RAM : 16GB Crucial Ballistix Sport AT 3200MHz CL16

SSD : Samsung 850 EVO-Series 250 GB 2,5"

HDD : Western Digital Caviar Blue 1 TB 3.5" 7200RPM

Case : Fractal Design Define C TG

PSU : Corsair TXM 550W

 

Link to post
Share on other sites
11 minutes ago, Wtf-glitch said:

That’s the thing I can’t update bios cause I only have 1 cpu and can’t open my bios also it is a ryzen 7 2700

No BIOS update needed with that CPU.

Please check by the way if all cables are plugged in correctly. You can try booting with only one sick of RAM too, on top of what I suggested earlier.

12 minutes ago, minibois said:

- As said above. If you're using Ryzen 3xxx, it might need a BIOS update. Check the mobo box if it has a "Ryzen 3000 ready" sticker. (if your CPU is Ryzen 3000).

- Ryzen (other than the G CPU's) CPU's do not have integrated graphics, so you can't get video from that. Only from the GPU

- Can you describe exactly what happens?

 

 

10 minutes ago, GenericFanboy said:

When i built my first pc i got so excited, i turned on the power supply. But it didnt work. I forgot to press the power button!!!! are you forgetting to click that button out of excitement too perhaps?

OP mentions light are turning on, so that might not be the issue... Although that can often be an issue.

 


"So, our goal today is to determine whether the waifu is hot" - Steve, Gamers Nexus

 

"There's no such thing as perfect. You're beautiful as you are Courage. With all your imperfections you can do anything." - Bathtub Barracuda

"Wish i could find a way to stop the pain.         -         Besides the one that i keep thinking of."

My gear:                    

Spoiler

PC:

The brains: AMD Ryzen 7 1700 ||

The torso: MSI X370 Gaming Pro Carbon ||

Short term memory: 2x8GB G.Skill TridentZ RGB 3200Mhz ||

Pixel pusher: EVGA RTX 2070 Super XC Gaming || 

Where I store memes: Samsung 960 EVO 250GB + Seagate Barracuda 2TB + Samsung 860 EVO 1TB || 

Un-heater: Be Quiet! Dark Rock 3 ||

Carboard box: Thermaltake Core G21 TG ||

Power squid: Corsair RM750x ||

 

Peripherals:

Sound helmet: Beyerdynamic DT-990 250 Ohm ||

Clickity-clack (sadly not clicky :() : Coolermaster Masterkeys Pro S RGB ||

Return the (drawing) slab! : Wacom Intuos Pen Small (2015) ||

Rodent: Asus ROG Gladius ||

Cloth for rodent: CM Storm Swift-RX XXL ||

 

Old PC:

CPU: AMD Athlon X2 255 || Motherboard: ASUS M4A89GTD PRO || RAM: 4x2GB DDR3 || GPU: Nvidia Quadro 512MB || Case: Antec Sonata III || PSU: Antec Earthwatts 500W Bronze

Setup: Current setup

Link to post
Share on other sites
1 minute ago, minibois said:

No BIOS update needed with that CPU.

Please check by the way if all cables are plugged in correctly. You can try booting with only one sick of RAM too, on top of what I suggested earlier.

 

 

OP mentions light are turning on, so that might not be the issue... Although that can often be an issue.

 

Lights do turn on, even if you dont power it on, i have a constant orange light even when my pc is off. 

Link to post
Share on other sites
7 minutes ago, GenericFanboy said:

Lights do turn on, even if you dont power it on, i have a constant orange light even when my pc is off. 

Even when the PSU is turned off like you suggested? o.O


"So, our goal today is to determine whether the waifu is hot" - Steve, Gamers Nexus

 

"There's no such thing as perfect. You're beautiful as you are Courage. With all your imperfections you can do anything." - Bathtub Barracuda

"Wish i could find a way to stop the pain.         -         Besides the one that i keep thinking of."

My gear:                    

Spoiler

PC:

The brains: AMD Ryzen 7 1700 ||

The torso: MSI X370 Gaming Pro Carbon ||

Short term memory: 2x8GB G.Skill TridentZ RGB 3200Mhz ||

Pixel pusher: EVGA RTX 2070 Super XC Gaming || 

Where I store memes: Samsung 960 EVO 250GB + Seagate Barracuda 2TB + Samsung 860 EVO 1TB || 

Un-heater: Be Quiet! Dark Rock 3 ||

Carboard box: Thermaltake Core G21 TG ||

Power squid: Corsair RM750x ||

 

Peripherals:

Sound helmet: Beyerdynamic DT-990 250 Ohm ||

Clickity-clack (sadly not clicky :() : Coolermaster Masterkeys Pro S RGB ||

Return the (drawing) slab! : Wacom Intuos Pen Small (2015) ||

Rodent: Asus ROG Gladius ||

Cloth for rodent: CM Storm Swift-RX XXL ||

 

Old PC:

CPU: AMD Athlon X2 255 || Motherboard: ASUS M4A89GTD PRO || RAM: 4x2GB DDR3 || GPU: Nvidia Quadro 512MB || Case: Antec Sonata III || PSU: Antec Earthwatts 500W Bronze

Setup: Current setup

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×