Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
babi

MSI GS 65 8RE Lags after unexpected battery problem

Recommended Posts

Posted · Original PosterOP

Hi
I have a GS65 8RE. I was out of town for a couple of weeks and the machine battery was fully charged. When I booted up the machine yesterday the battery was at 4% , and, despite having the charger plugged in, the machine shut down unexpectedly. Since then there are lags in the machine. What could be possible causes? Please help

Link to post
Share on other sites

Battery or charging mechanism fail? Check the charger and try use a different socket in another room (so it's under a different fuse in the fuse box). Otherwise an RMA is the best option


"What's under the heatsink?" ep1, "Why it's not as good as it seem?" AMD fanboy edition out, episode 2 "Why my gaming board is a scam?" Intel fanboy edition coming soon (this is a link)

Hardware specs below

CPU: i7-2600K 4751MHz 1.44V (software) --> 1.4?V at the back of the socket Motherboard: Asrock Z77 Extreme4 (BCLK: 103.3MHz) CPU Cooler: Noctua NH-D15 RAM: Adata XPG 2x8GB DDR3 (XMP: 2133MHz 10-11-11-30 CR2, custom: 2203MHz 10-11-10-26 CR1 tRFC:230 tREFI:14000) GPU: Asus GTX 1070 Dual (Super Jetstream vbios, +70(2025-2088MHz)/+400(8.8Gbps)) SSD: Samsung 840 Pro 256GB (main boot drive), Transcend SSD370 128GB PSU: Seasonic X-660 80+ Gold Case: Antec P110 Silent, 5 intakes 1 exhaust Monitor: AOC G2460PF 1080p 144Hz (150Hz max w/ DP, 121Hz max w/ HDMI) TN panel Keyboard: Logitech G610 Orion (Cherry MX Blue) with SteelSeries Apex M260 keycaps Mouse: BenQ Zowie FK1

 

Model: HP Omen 17 17-an110ca CPU: i7-8750H (0.125V core & cache, 50mV SA undervolt) GPU: GTX 1060 6GB Mobile (+80/+450, 1650MHz~1750MHz 0.78V~0.85V) RAM: 8+8GB DDR4-2400 18-17-17-39 2T Storage: 1TB HP EX920 PCIe x4 M.2 SSD + 1TB Seagate 7200RPM 2.5" HDD (ST1000LM049-2GH172), 128GB Toshiba PCIe x2 M.2 SSD (KBG30ZMV128G) gone cooking externally Monitor: 1080p 126Hz IPS G-sync

 

Desktop benching:

Cinebench R15 Single thread:168 Multi-thread: 833 

SuperPi (v1.5 from Techpowerup, PI value output) 16K: 0.100s 1M: 8.255s 32M: 7m 45.93s

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP

Thanks for your response. I am trying a battery calibration as of now. Will certainly follow the advice given by you. 

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×