Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
tinpanalley

Ryzen 3600 error on Tomahawk MAX

Recommended Posts

Posted · Original PosterOP

I was just going through the relatively basic steps of setting up my new Ryzen 3600 in my new MSI B450 Tomahawk MAX. I plugged in only the CPU, the heatsink, and the motherboard to the PSU. But when I go to boot, I get the Tomahawk's CPU error LED. I mean, I literally have done nothing that could have caused this.

PLEASE, any ideas??
Thanks.

Link to post
Share on other sites

that could still mean it is the bios because the first time the mobo was saying it the CPU was not supported in the  older bios and now it could be saying i am missing a CPU so 

I did a quick search on the mobo there was nothing that i could find about the bios being ready with the latest bios in my search that lasted 30 seconds though  the motherboard does have a bios flash button 

https://forum-en.msi.com/index.php?topic=320766.0

Link to post
Share on other sites
37 minutes ago, tinpanalley said:

Ok, now I feel properly stupid because I hadn't connected the CPU power.

But now it's the VGA light that's coming on???

Did you connect the power to the GPU?...

Also motherboard speakers are more informative so try using one if you are stuck.


A PC Enthusiast since 2011
AMD Ryzen 5 2600@4GHz | GIGABYTE GTX 1660 GAMING OC @ Core 2040MHz Memory 5000MHz
Cinebench R15: 1382cb | Unigine Superposition 1080p Extreme: 3439
Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
32 minutes ago, Vishera said:

Did you connect the power to the GPU?...

Also motherboard speakers are more informative so try using one if you are stuck.

I didnt know the motherboard had no onboard video.

So now with the GPU plugged in, its all good, The motherboard did come with a speaker I just have to figure out where it plugs in.

Link to post
Share on other sites
10 minutes ago, tinpanalley said:

I didnt know the motherboard had no onboard video.

So now with the GPU plugged in, its all good, The motherboard did come with a speaker I just have to figure out where it plugs in.

Motherboard manual page 17 (page 29 in the PDF):

http://download.msi.com/archive/mnu_exe/mb/M7C02v1.3-EURO.pdf


A PC Enthusiast since 2011
AMD Ryzen 5 2600@4GHz | GIGABYTE GTX 1660 GAMING OC @ Core 2040MHz Memory 5000MHz
Cinebench R15: 1382cb | Unigine Superposition 1080p Extreme: 3439
Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×