Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
HuikaEST

Black Screen while Gaming

Recommended Posts

Posted · Original PosterOP

Hello.

So while playing games like Minecraft, Heroes & Generals etc.. my computer just blacks out for some reason.

BIOS is checked, everything good there.

Specs

GPU: Gigabyte RTX 2070 Gaming 8GB GDDR6

CPU: Intel Core I5 6500 3.2MHz

RAM: Crucial 16GB DDR4 2400MHz

MOBO: MSI B150M Gaming Pro

Hard Drive: 1TB HDD

SSD: 120GB Kingston SSD (windows on SSD).

PSU: Corsair CX750M 750W

 

Anyone have solutions or do i have to send it to the guarantee?

Thanks in advance.

Link to post
Share on other sites
9 minutes ago, HuikaEST said:

Hello.

So while playing games like Minecraft, Heroes & Generals etc.. my computer just blacks out for some reason.

BIOS is checked, everything good there.

Specs

GPU: Gigabyte RTX 2070 Gaming 8GB GDDR6

CPU: Intel Core I5 6500 3.2MHz

RAM: Crucial 16GB DDR4 2400MHz

MOBO: MSI B150M Gaming Pro

Hard Drive: 1TB HDD

SSD: 120GB Kingston SSD (windows on SSD).

PSU: Corsair CX750M 750W

 

Anyone have solutions or do i have to send it to the guarantee?

Thanks in advance.

When did this problem started happening ?  What have you done since that time ?  Also try video card in different slot and what not.  Then possibly we can DDU.


Asus Sabertooth x79 / 4930k @ 4514 @ 1.408v / Gigabyte WF 2080 RTX / Corsair VG 64GB @ 1915 @ 9CL & AX1600i & H115i Pro @ 2x Noctua NF-A14 / Carbide 330r Blackout

Scarlett 2i2 Audio Interface / KRK Rokits 10" / Sennheiser HD 650 / Logitech G Pro Wireless Mouse & G915 Linear & C920 / SL 88 Grand / Cakewalk / NF-A14 Int P12 Exh 
AOC 40" 4k Curved / Samsung 40" 4k TV 120 MR / LaCie Porsche Design 2TB & 500GB / Samsung 950 Pro 500GB / 850 Pro 500GB / Crucial m4 500GB / Asus M.2 Card

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
1 minute ago, Turtle Rig said:

When did this problem started happening ?  What have you done since that time ?  Also try video card in different slot and what not.  Then possibly we can DDU.

I have a motherboard with only 1 slot and it started happening on sunday. While i was in a game, my 3 monitors just went all black and seconds later they said no cable connection.

Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, HuikaEST said:

I have a motherboard with only 1 slot and it started happening on sunday. While i was in a game, my 3 monitors just went all black and seconds later they said no cable connection.

If all 3 of your monitors went black then it has to be the video card.  You are using the same geforce drivers now from the time it was working ?


Asus Sabertooth x79 / 4930k @ 4514 @ 1.408v / Gigabyte WF 2080 RTX / Corsair VG 64GB @ 1915 @ 9CL & AX1600i & H115i Pro @ 2x Noctua NF-A14 / Carbide 330r Blackout

Scarlett 2i2 Audio Interface / KRK Rokits 10" / Sennheiser HD 650 / Logitech G Pro Wireless Mouse & G915 Linear & C920 / SL 88 Grand / Cakewalk / NF-A14 Int P12 Exh 
AOC 40" 4k Curved / Samsung 40" 4k TV 120 MR / LaCie Porsche Design 2TB & 500GB / Samsung 950 Pro 500GB / 850 Pro 500GB / Crucial m4 500GB / Asus M.2 Card

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
Just now, Turtle Rig said:

If all 3 of your monitors went black then it has to be the video card.  You are using the same geforce drivers now from the time it was working ?

Yes the same drivers.

Link to post
Share on other sites
Just now, HuikaEST said:

Yes the same drivers.

It could be the PSU not giving enough juice to the video card.  But other then that everything works on desktop.


Asus Sabertooth x79 / 4930k @ 4514 @ 1.408v / Gigabyte WF 2080 RTX / Corsair VG 64GB @ 1915 @ 9CL & AX1600i & H115i Pro @ 2x Noctua NF-A14 / Carbide 330r Blackout

Scarlett 2i2 Audio Interface / KRK Rokits 10" / Sennheiser HD 650 / Logitech G Pro Wireless Mouse & G915 Linear & C920 / SL 88 Grand / Cakewalk / NF-A14 Int P12 Exh 
AOC 40" 4k Curved / Samsung 40" 4k TV 120 MR / LaCie Porsche Design 2TB & 500GB / Samsung 950 Pro 500GB / 850 Pro 500GB / Crucial m4 500GB / Asus M.2 Card

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
20 minutes ago, Turtle Rig said:

It could be the PSU not giving enough juice to the video card.  But other then that everything works on desktop.

Everything works on desktop yeah. I mean the PSU should be fine for this card, but i think i'm sending the GPU to guarantee, so they could check it out whats wrong.  Also the first black outs i had, the fans were at max speed, but yesterday and today black screen wasn't like overheat or something. Today the fans weren't max speed.

Link to post
Share on other sites
4 minutes ago, HuikaEST said:

Everything works on desktop yeah. I mean the PSU should be fine for this card, but i think i'm sending the GPU to guarantee, so they could check it out whats wrong.  Also the first black outs i had, the fans were at max speed, but yesterday and today black screen wasn't like overheat or something. Today the fans weren't max speed.

Could be PSU or video card.  Which ever one is easiest to test and negate and what not.


Asus Sabertooth x79 / 4930k @ 4514 @ 1.408v / Gigabyte WF 2080 RTX / Corsair VG 64GB @ 1915 @ 9CL & AX1600i & H115i Pro @ 2x Noctua NF-A14 / Carbide 330r Blackout

Scarlett 2i2 Audio Interface / KRK Rokits 10" / Sennheiser HD 650 / Logitech G Pro Wireless Mouse & G915 Linear & C920 / SL 88 Grand / Cakewalk / NF-A14 Int P12 Exh 
AOC 40" 4k Curved / Samsung 40" 4k TV 120 MR / LaCie Porsche Design 2TB & 500GB / Samsung 950 Pro 500GB / 850 Pro 500GB / Crucial m4 500GB / Asus M.2 Card

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
Just now, Turtle Rig said:

Could be PSU or video card.  Which ever one is easiest to test and negate and what not.

So for the last 3 months my GPU and PSU were fine and now from sunday the PSU went down and not working as good as new anymore or?

Link to post
Share on other sites
1 minute ago, HuikaEST said:

So for the last 3 months my GPU and PSU were fine and now from sunday the PSU went down and not working as good as new anymore or?

Sounds like the PSU is slowly dying,  do you have warranty on it still ?  If so then great RMA it, but if not then your going to need a PSU but a good 550watt one for only 50 bucks or so.  But again Im not hell bent its the video card, it can also be PSU.  Try a friends video card or get one from the store and test it. Then the picture will be clear and what not.


Asus Sabertooth x79 / 4930k @ 4514 @ 1.408v / Gigabyte WF 2080 RTX / Corsair VG 64GB @ 1915 @ 9CL & AX1600i & H115i Pro @ 2x Noctua NF-A14 / Carbide 330r Blackout

Scarlett 2i2 Audio Interface / KRK Rokits 10" / Sennheiser HD 650 / Logitech G Pro Wireless Mouse & G915 Linear & C920 / SL 88 Grand / Cakewalk / NF-A14 Int P12 Exh 
AOC 40" 4k Curved / Samsung 40" 4k TV 120 MR / LaCie Porsche Design 2TB & 500GB / Samsung 950 Pro 500GB / 850 Pro 500GB / Crucial m4 500GB / Asus M.2 Card

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
Just now, Turtle Rig said:

Sounds like the PSU is slowly dying,  do you have warranty on it still ?  If so then great RMA it, but if not then your going to need a PSU but a good 550watt one for only 50 bucks or so.  But again Im not hell bent its the video card, it can also be PSU.  Try a friends video card or get one from the store and test it. Then the picture will be clear and what not.

I bought the PSU and the GPU together like 3 months ago.. I don't know how to get a GPU from the store and test it...

Link to post
Share on other sites
1 minute ago, HuikaEST said:

I bought the PSU and the GPU together like 3 months ago.. I don't know how to get a GPU from the store and test it...

When you say PSU went down exactly what do you mean ?


Asus Sabertooth x79 / 4930k @ 4514 @ 1.408v / Gigabyte WF 2080 RTX / Corsair VG 64GB @ 1915 @ 9CL & AX1600i & H115i Pro @ 2x Noctua NF-A14 / Carbide 330r Blackout

Scarlett 2i2 Audio Interface / KRK Rokits 10" / Sennheiser HD 650 / Logitech G Pro Wireless Mouse & G915 Linear & C920 / SL 88 Grand / Cakewalk / NF-A14 Int P12 Exh 
AOC 40" 4k Curved / Samsung 40" 4k TV 120 MR / LaCie Porsche Design 2TB & 500GB / Samsung 950 Pro 500GB / 850 Pro 500GB / Crucial m4 500GB / Asus M.2 Card

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
Just now, Turtle Rig said:

When you say PSU went down exactly what do you mean ?

I mean the first 2 and a half months it worked fine.. and now on sunday the gpu started doing black screens. I don't think it is my PSU because it's just brand new like 3 months old, but who knows. It could be the problem of GPU, PSU. On monday i will go to the store that i bought the GPU from and get a new one for testing.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×