Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Saiyan

Motherboard won't open BIOS or boot menu

From Windows hold down left shift then click Start > Power > Restart, once you've clicked restart let go of shift and a menu should pop up. Click Restart to UEFI Firmware.

 

Does it also freeze now?

Recommended Posts

Posted · Original PosterOP

Msi gaming 5 motherboard. Normally every time I boot up my PC I'll see the msi logo where I can opt to hit delete to enter bios or f11 for boot menu, and lately my pc has been booting straight to windows login. Now whenever I try and enter BIOS or Boot menu I'm just getting code A9 everytime and the display won't output anything. I've reset CMOS, updated GPU drivers, shut it fully down and tried again but still nothing.


PCPartPicker: z97 Gaming 5 | 750w Photon | 850 Series 250gb SSD | Phanteks Enthoo Pro | LG25um56-P | Corsair K70 RGB | Asus Strix 970 4gb | WD Blue 1TB | Logitech G502 | i7-4790k | H100i GTX w/ (Noctua NF-F12's) | HyperX Fury Black 1x8gb 1866 | NZXT Hue+ |  ATR2500 | ATH-M50x |

Link to post
Share on other sites
Posted · Best Answer

From Windows hold down left shift then click Start > Power > Restart, once you've clicked restart let go of shift and a menu should pop up. Click Restart to UEFI Firmware.

 

Does it also freeze now?


Main Rig:-

Ryzen 7 3800X | Asus ROG Strix X570-F Gaming | 16GB Team Group Dark Pro 3600Mhz | Samsung 970 Evo 500GB NVMe | Sapphire 5700 XT Pulse | Corsair H115i Platinum | WD Black 1TB | WD Green 4TB | EVGA SuperNOVA G3 650W | Asus TUF GT501 | Samsung C27HG70 1440p 144hz HDR FreeSync 2 | Windows 10 Pro X64 |

 

Server:-

Raspberry Pi 4 Model B running OMV Arrakis and an 8TB Seagate USB 3.0 external HDD

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
23 hours ago, Master Disaster said:

From Windows hold down left shift then click Start > Power > Restart, once you've clicked restart let go of shift and a menu should pop up. Click Restart to UEFI Firmware.

 

Does it also freeze now?

Fixed by doing basically this. Don't know why those BIOS settings got changed in the first place.


PCPartPicker: z97 Gaming 5 | 750w Photon | 850 Series 250gb SSD | Phanteks Enthoo Pro | LG25um56-P | Corsair K70 RGB | Asus Strix 970 4gb | WD Blue 1TB | Logitech G502 | i7-4790k | H100i GTX w/ (Noctua NF-F12's) | HyperX Fury Black 1x8gb 1866 | NZXT Hue+ |  ATR2500 | ATH-M50x |

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×