Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
aDoBo

Dell XPS13 Advice

Recommended Posts

Posted · Original PosterOP

Hi, So my Dell XPS13 has just gone kaput!

Specced out with an i7 8550u, 16GB RAM, FHD and 256 SSD.

It is now out of warranty and Dell have quoted me ~£560 for a replacement motherboard.

Now, they had told me they can repair it for £160, which obviously I opted for as a 'no-brainer', but to my surprise I found that they had just replaced the mother board with a lower speced i7 7500u, 8GB RAM.

 

I did complain obviously, and now I have 2 options;

get the board replace for ~£560 for the same spec

or

keep the lower spec.....I've already noticed the lower speed when using it for an hour or so...

 

due to an error I am hoping they replace the board for the price I paid for the 'repair' :D but i know that's wishful thinking!....

 

any suggestions? anyone had any similar issues with Dell....or the XPS 13?


CPU: i7-960  3.2GHz on H50 | RAM: 12GB Corsair XMS3 1333MHz | MB: ASUS P6T Deluxe V2 | GPU: PowerColor RADEON HD 5770 | SSD: Samsung 840 120GBHDD: WD 1.5TB Green Drive | PSU: OCZ StealthXStream 500W Case: Cooler Master Elite 430 

Link to post
Share on other sites

Well XPS isn't known for good reliability

 

Mobo repair is too expensive, wouldn't recommend it. Personally I'll take the lower spec, better than nothing


Feel free to ask for recommendations if you're looking for a new lappy!

 

My daily driver: Lenovo Legion Y530 [REVIEW]

Spoiler

Intel Core i5-8300H Nvidia GTX1050TI 2GB LP156WFG-SPB2 144Hz IPS 16GB 2666MHZ DDR4 RAM (2x8GB) PM981 256GB+ST1000LM035 1TB

Check out my blog here

Check out my older laptop reviews here

 

ODMs: Clevo, Tongfang, Quanta

 

My Phone: Xiaomi Redmi Note 4 (Snapdragon 625, 3GB RAM, 32GB ROM)

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP

hmm...

strange Dell have sent be to a link with the original config and it shows 7500u ,8GB ram....

I am 100% sure this was a 8550u,16GB RAM.- what are the chances Dell had updated this on their system>

 

...now I didn't buy this directly from dell but the system specs were definitely 8550u and 16GB as this is what it showed in the system settings in win 10.

have I been scammed?! wth


CPU: i7-960  3.2GHz on H50 | RAM: 12GB Corsair XMS3 1333MHz | MB: ASUS P6T Deluxe V2 | GPU: PowerColor RADEON HD 5770 | SSD: Samsung 840 120GBHDD: WD 1.5TB Green Drive | PSU: OCZ StealthXStream 500W Case: Cooler Master Elite 430 

Link to post
Share on other sites
34 minutes ago, aDoBo said:

strange Dell have sent be to a link with the original config and it shows 7500u ,8GB ram....

I am 100% sure this was a 8550u,16GB RAM.- what are the chances Dell had updated this on their system

link?


Feel free to ask for recommendations if you're looking for a new lappy!

 

My daily driver: Lenovo Legion Y530 [REVIEW]

Spoiler

Intel Core i5-8300H Nvidia GTX1050TI 2GB LP156WFG-SPB2 144Hz IPS 16GB 2666MHZ DDR4 RAM (2x8GB) PM981 256GB+ST1000LM035 1TB

Check out my blog here

Check out my older laptop reviews here

 

ODMs: Clevo, Tongfang, Quanta

 

My Phone: Xiaomi Redmi Note 4 (Snapdragon 625, 3GB RAM, 32GB ROM)

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP

LINK: Dell Support

now, I know for a fact this used to be 8550U when I initially looked up the warranty info..…………………I just cannot prove it.

when I purchased the laptop it definitely had an 8550u (as task manager shows the extra cores, etc)


CPU: i7-960  3.2GHz on H50 | RAM: 12GB Corsair XMS3 1333MHz | MB: ASUS P6T Deluxe V2 | GPU: PowerColor RADEON HD 5770 | SSD: Samsung 840 120GBHDD: WD 1.5TB Green Drive | PSU: OCZ StealthXStream 500W Case: Cooler Master Elite 430 

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP

Does anyone know if Dell are able to update this info (ie. if the motherboard was replaced with different spec, would they need to update this?)

This was definitely an 8550U before.....so strange...I'm literally pulling my hair out over this!! 


CPU: i7-960  3.2GHz on H50 | RAM: 12GB Corsair XMS3 1333MHz | MB: ASUS P6T Deluxe V2 | GPU: PowerColor RADEON HD 5770 | SSD: Samsung 840 120GBHDD: WD 1.5TB Green Drive | PSU: OCZ StealthXStream 500W Case: Cooler Master Elite 430 

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Buy VPN

×