Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
l14Drifter

Can't figure this out

Recommended Posts

Posted · Original PosterOP

So for the past few days my pc has had some problems, mainly while playing games, but also just on desktop.

There are some constant white horizontal stripes flickering and when in games, micro freezes and crashes when i alt tab. I've changed my cpu cooler a few weeks ago but this problem has just came up 3-4 days ago, so i don't think that has anything to do with my problem

Link to post
Share on other sites

Sounds like broken gpu, probably vram. Did you do any overclocking on it? What card are you running? 


Gaming HTPC:

R7 1700X@stock - Cryorig C7 - Asus ROG B350-i - Asus GTX 1080 Strix - 16gb G.Skill Ripjaws V 3333mhz - Silverstone SX500-LG - 500gb 960 EVO - Fractal Design Node 202 - Samsung 60KS7090 - Logitech G502 - Thrustmaster T500RS - Noblechairs Icon


Desktop PC:
i7 2600k @stock - H100i GTX - Asus P8Z77-i Deluxe - Asus GTX 1050Ti Strix - 16gb HyperX Fury 1866mhz - EVGA 750G2 - 250gb 840 EVO - 6TB WD My Book Duo (Reds) - Enthoo Evolv ITX - Dell U3415W - Benq XL2411T - Qpad MK-85 Brown - Logitech MX518 - Blue Yeti Platinum - Noblechairs Icon 


Boss-NAS [Build Log]:
R5 2400G - Noctua NH-D14 - Asus Prime X370-Pro - 16gb G.Skill Aegis 3000mhz - Seasonic Focus Platinum 550W - Fractal Design R5* - 
250gb 970 Evo - 2x500gb 860 Evo (Raid0) - 6x4TB WD Red (RaidZ2)

 

Audio Gear:

Hifiman HE-400i - Kennerton Magister - Beyerdynamic DT880 250Ohm - AKG K7XX - Fostex TH-X00 - O2 Amp/DAC Combo - 
Klipsch RP280F - Klipsch RP160M - Klipsch RP440C - Yamaha RX-V479

 

Reviews and Stuff:

GTX 780 DCU2 // 8600GTS // Hifiman HE-400i // Kennerton Magister
Folding all the Proteins! // Boincerino

Useful Links:
Do you need an AMP/DAC? // Recommended Audio Gear // PSU Tier List 

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
6 minutes ago, FloRolf said:

Sounds like broken gpu, probably vram. Did you do any overclocking on it? What card are you running? 

1060 3gb msi gaming x , ran it at 100 core clock and 600 memory clock oc

Link to post
Share on other sites
6 minutes ago, l14Drifter said:

1060 3gb msi gaming x , ran it at 100 core clock and 600 memory clock oc

does it happen when you run the card at stock? Likely an issue with the memory overclock truthfully. 


PSU Tier List Thread

 

"White Ice"

Ryzen 7 3700x | Asus Crosshair VI Hero | EVGA RTX 2080ti Black | Flare X 14-14-14-34 3200mhz 16gb | Full Custom Water Cooling Loop | 1tb Samsung 970 Evo

Samsung 850 evo 250gb | 2x 3tb Seagate Drive | Fractal Design Meshify S2 |  EVGA G2 750w PSU | 2x Corsair ML140 Pro White LED case fans | 3x Corsair ML120 Pro White LED Case Fans 

 

Dedicated Capture Rig

Ryzen 7 1800x | Asrock B450M Pro 4 | EVGA B3 450w | EVGA GTX 1060 3gb | 250gb 860 Evo m.2 | Phanteks Enthoo Evolv | Elgato HD60 Pro | 16gb G.Skill Flare X 3200mhz 

 

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
4 minutes ago, Skiiwee29 said:

does it happen when you run the card at stock? Likely an issue with the memory overclock truthfully. 

Just set everything to stock and then uninstalled afterburner and now i jumped into a rainbow six siege match and the flickering is still there. The mirco freezes tho don't seem to happen anymore

Edit: it still freezes

Link to post
Share on other sites
7 minutes ago, l14Drifter said:

Just set everything to stock and then uninstalled afterburner and now i jumped into a rainbow six siege match and the flickering is still there. The mirco freezes tho don't seem to happen anymore

Edit: it still freezes

Whats your full system specs. 


PSU Tier List Thread

 

"White Ice"

Ryzen 7 3700x | Asus Crosshair VI Hero | EVGA RTX 2080ti Black | Flare X 14-14-14-34 3200mhz 16gb | Full Custom Water Cooling Loop | 1tb Samsung 970 Evo

Samsung 850 evo 250gb | 2x 3tb Seagate Drive | Fractal Design Meshify S2 |  EVGA G2 750w PSU | 2x Corsair ML140 Pro White LED case fans | 3x Corsair ML120 Pro White LED Case Fans 

 

Dedicated Capture Rig

Ryzen 7 1800x | Asrock B450M Pro 4 | EVGA B3 450w | EVGA GTX 1060 3gb | 250gb 860 Evo m.2 | Phanteks Enthoo Evolv | Elgato HD60 Pro | 16gb G.Skill Flare X 3200mhz 

 

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
1 minute ago, Skiiwee29 said:

Whats your full system specs. 

Gigabyte ga z170 hd3

I5 6400

Gtx 1060 3gb msi gaming x

16gm hyperx fury black 

250 gb ssd with 500hdd

Link to post
Share on other sites
10 minutes ago, l14Drifter said:

Gigabyte ga z170 hd3

I5 6400

Gtx 1060 3gb msi gaming x

16gm hyperx fury black 

250 gb ssd with 500hdd

 CPU is probably your problem. R6S is likely causing a bottleneck on your system from the CPU. Its a heavy CPU bound game. 


PSU Tier List Thread

 

"White Ice"

Ryzen 7 3700x | Asus Crosshair VI Hero | EVGA RTX 2080ti Black | Flare X 14-14-14-34 3200mhz 16gb | Full Custom Water Cooling Loop | 1tb Samsung 970 Evo

Samsung 850 evo 250gb | 2x 3tb Seagate Drive | Fractal Design Meshify S2 |  EVGA G2 750w PSU | 2x Corsair ML140 Pro White LED case fans | 3x Corsair ML120 Pro White LED Case Fans 

 

Dedicated Capture Rig

Ryzen 7 1800x | Asrock B450M Pro 4 | EVGA B3 450w | EVGA GTX 1060 3gb | 250gb 860 Evo m.2 | Phanteks Enthoo Evolv | Elgato HD60 Pro | 16gb G.Skill Flare X 3200mhz 

 

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
14 minutes ago, Skiiwee29 said:

 CPU is probably your problem. R6S is likely causing a bottleneck on your system from the CPU. Its a heavy CPU bound game. 

Went ahead and resit the gpu, problem seems to be gone, I'll keep posting updates

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
51 minutes ago, l14Drifter said:

Went ahead and resit the gpu, problem seems to be gone, I'll keep posting updates

The flickering is back after half an hour of gamig, could it be because of the high ambient temperature?

 

Link to post
Share on other sites
10 minutes ago, l14Drifter said:

The flickering is back after half an hour of gamig, could it be because of the high ambient temperature?

 

Do you have another system to test the gpu in?


Gaming Rig:

CPU: Ryzen 5 2600x     Cooler: Corsair H60     RAM: G.Skill Tridentz RGB 16gb 3200mhz     Mobo: Asus B450-F Gaming

Graphics Card: Powercolor Red Devil RX 580 8gb     Case: Fractal Design Meshify C Dark TG     PSU: Corsair RM850x     

Storage: 250gb Samsung 960 EVO, 2TB Seagate Barracuda

 

Streaming Rig:

CPU: Ryzen 5 1600     Cooler: Noctua NH-L9a     RAM: Crucial Ballistix Sport 16gb 3200mhz     Mobo: Gigabyte B450 Aorus Pro Wifi ITX

Graphics Card: Powercolor Red Dragon RX 570 4gb     Case: Fractal Design Node 202     PSU: Corsair SF600    

Storage: 120gb Kingston A400, 500gb Samsung 860 EVO

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP

The problem seems to have been because of the high ambient temps (37°C). Now that it's way cooler outside all the problems seem to have gone away 

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Buy VPN

×