Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
fuse99

Need help fixing GA-7TESM gigabyte motherboard BIOS

Recommended Posts

Posted · Original PosterOP

So I bought this motherboard a little over a year ago got it working running Windows 10 pro for quite some time.

 

It's running 2x x5670 

24gb of ram 6x4

rx 580 8gb

Windows 10 pro

 

I am currently at the BIOS and I'm not able to press f2 to go to menu

 

I have tried using both PS2 and USB keyboards (known functioning)

 

I have flashed the BIOS to the f9 update

 

I have also tried to clear the CMOS

 

What could I try to fix this issue?

Link to post
Share on other sites

Does it havee fast boot or similar? Is it enabled? That makes the board ignore keyboards during boot.


Spoiler

You clicked the wrong spoiler! Hah! Bet you feel really bamboozled now!

Main PC: See spoiler tag

Laptop: Early 2014 Macbook Air. Intel i5-4260U, 4GB RAM, 128GB Apple PCI-E SSD, Intel HD Graphics 5000

Phone: iPhone XS Max 64GB: A12 Bionic. 4GB RAM, 6.5-inch 2,688 x 1,242 OLED, 3,174 mAh 

Wearables: Sony 1000XM2, Apple Watch Series 4 44MM GPS/Cellular

Random devices in various stages of working: Dell Inspiron 1000 (Works perfect other than battery), Late 2008 Macbook Aluminum Unibody (For Sale), Gateway Solo W2000 Laptop (For writing floppies, needs a battery), iBook G4 (For Sale.), Surface 3 (Touch screen is borked, perfect otherwise.), Lenovo G580 (For Sale)

 

Spoiler

PCPartPicker Part List: https://pcpartpicker.com/list/rQVYnH

CPU: Intel - Core i5-8600K 3.6 GHz 6-Core OEM/Tray Processor  (Purchased For $200.00) 
CPU Cooler: be quiet! - Dark Rock Pro 4 50.5 CFM CPU Cooler  (Purchased For $88.09) 
Motherboard: MSI - MEG Z390 ACE ATX LGA1151 Motherboard  (Purchased For $229.00) 
Memory: G.Skill - Trident Z RGB 32 GB (2 x 16 GB) DDR4-3000 Memory  (Purchased For $130.00) 
Storage: Crucial - MX300 1.05 TB 2.5" Solid State Drive  (Purchased For $200.00) 
Storage: Western Digital - Green 1.5 TB 2.5" 5400RPM Internal Hard Drive  (Purchased For $0.00) 
Storage: Western Digital - Red 8 TB 3.5" 5400RPM Internal Hard Drive  (Purchased For $180.00) 
Storage: Seagate - Barracuda Green 1.5 TB 3.5" 5900RPM Internal Hard Drive  (Purchased For $0.00) 
Storage: Seagate - 2 TB 3.5" 7200RPM Internal Hard Drive  (Purchased For $0.00) 
Storage: Seagate - 2 TB 3.5" 7200RPM Internal Hard Drive  (Purchased For $0.00) 
Video Card: Gigabyte - GeForce GTX 670 2 GB Video Card  (Purchased For $30.00) 
Case: Fractal Design - Define R6 ATX Mid Tower Case  (Purchased For $139.99) 
Power Supply: Corsair - HX Platinum 1000 W 80+ Platinum Certified Fully Modular ATX Power Supply  (Purchased For $130.00) 
Optical Drive: Asus - BW-12B1ST/BLK/G/AS Blu-Ray/DVD/CD Writer  (Purchased For $75.00) 
Monitor: Dell - U2417H 24.0" 1920x1080 60 Hz Monitor  (Purchased For $0.00) 
Monitor: LG - 34UM69G-B 34.0" 2560x1080 75 Hz Monitor  (Purchased For $0.00) 
External Storage: Western Digital - My Passport Slim 1 TB External Hard Drive  (Purchased For $20.00) 
External Storage: Seagate - Backup Plus 1 TB External Hard Drive  (Purchased For $20.00) 
Total: $1442.08
Prices include shipping, taxes, and discounts when available
Generated by PCPartPicker 2019-06-27 10:40 EDT-0400

 

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP

I don't believe fastboot was on

I also can no longer boot to Windows because I had it running off of the sas port which when I reset the CMOS turn off the sas controllers by default.

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP

If it somehow is accidentally on how would I fix that, just in case

 

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×