Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
DeWat4

Hard Drive Not Showing Up

Recommended Posts

Posted · Original PosterOP

One of my hard drives is not showing up in Windows. I plugged it into a freshly built PC and it is not showing up at all. I've tried going into Disk Management, and it's not showing up. This hard drive has Windows installed in it (it's the old hard drive from the previous build), and I'm trying to format it so I can use it in another build. How can I get it to show up in Windows? 


 

 

 

 

 

 

Link to post
Share on other sites
8 minutes ago, DeWat4 said:

I plugged it into a freshly built PC and it is not showing up at all.

This may sound silly, but you didn’t plug it in while the pc was on did you? 


Spoiler

Main Rig: 

AMD Athlon II X4 650 at 3.1GHz [4 cores, 4 threads] 

Foxconn Alvorix RS-880-uATX

Radeon HD 4200 iGPU

2x4GB Generic 1600MHz DDR3

Seagate Firecuda 2TB 

Seagate Barracuda 1TB

Corsair CX500 (move along...)

HP Pavilion Case

Windows 10 Home, Pop! OS and Linux Mint 64-Bit

32 Inch Samsung TV 1366 by 768 60Hz

Spoiler

Laptop #1

HP G56

Celeron 900 at 2.2GHz

Intel 4500MHD 

2x2GB Generic 800MHz DDR2

120GB Samsung 850 EVO SSD

Linux Mint 64-Bit 

Spoiler

Consoles:

Nintendo Switch 32GB Red/Blue Joy-Cons HAC 001-01 (The revision with better battery life) 

Original PS4 500GB Matte Black (With 2TB WD Elements External Hard Drive) 

Spoiler

Mobile Devices:

iPad Air 2 64GB Space Grey [running iPadOS 13.1]

iPhone 11 64GB (Product) Red [iOS 13.1]

 

ok, maybe I use night theme a little

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
1 minute ago, star_pilot475 said:

This may sound silly, but you didn’t plug it in while the pc was on did you? 

I plugged it in while it was off and turned it on. It didn't work. 


 

 

 

 

 

 

Link to post
Share on other sites
1 minute ago, DeWat4 said:

I plugged it in while it was off and turned it on. It didn't work. 

Ok, have you tried using a different Sata cable?


Spoiler

Main Rig: 

AMD Athlon II X4 650 at 3.1GHz [4 cores, 4 threads] 

Foxconn Alvorix RS-880-uATX

Radeon HD 4200 iGPU

2x4GB Generic 1600MHz DDR3

Seagate Firecuda 2TB 

Seagate Barracuda 1TB

Corsair CX500 (move along...)

HP Pavilion Case

Windows 10 Home, Pop! OS and Linux Mint 64-Bit

32 Inch Samsung TV 1366 by 768 60Hz

Spoiler

Laptop #1

HP G56

Celeron 900 at 2.2GHz

Intel 4500MHD 

2x2GB Generic 800MHz DDR2

120GB Samsung 850 EVO SSD

Linux Mint 64-Bit 

Spoiler

Consoles:

Nintendo Switch 32GB Red/Blue Joy-Cons HAC 001-01 (The revision with better battery life) 

Original PS4 500GB Matte Black (With 2TB WD Elements External Hard Drive) 

Spoiler

Mobile Devices:

iPad Air 2 64GB Space Grey [running iPadOS 13.1]

iPhone 11 64GB (Product) Red [iOS 13.1]

 

ok, maybe I use night theme a little

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
2 minutes ago, star_pilot475 said:

Ok, have you tried using a different Sata cable?

Yeah, I've tried multiple different cables.


 

 

 

 

 

 

Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, DeWat4 said:

Yeah, I've tried multiple different cables.

Ok, Ima hit you with a few things to check
-Is the drive encrypted? 
-Try using a different application (other than file manager) to read the drive (maybe Aomei Partition Assistant or something similar.)
-Plug it into a different sata port on the motherboard itself.


Spoiler

Main Rig: 

AMD Athlon II X4 650 at 3.1GHz [4 cores, 4 threads] 

Foxconn Alvorix RS-880-uATX

Radeon HD 4200 iGPU

2x4GB Generic 1600MHz DDR3

Seagate Firecuda 2TB 

Seagate Barracuda 1TB

Corsair CX500 (move along...)

HP Pavilion Case

Windows 10 Home, Pop! OS and Linux Mint 64-Bit

32 Inch Samsung TV 1366 by 768 60Hz

Spoiler

Laptop #1

HP G56

Celeron 900 at 2.2GHz

Intel 4500MHD 

2x2GB Generic 800MHz DDR2

120GB Samsung 850 EVO SSD

Linux Mint 64-Bit 

Spoiler

Consoles:

Nintendo Switch 32GB Red/Blue Joy-Cons HAC 001-01 (The revision with better battery life) 

Original PS4 500GB Matte Black (With 2TB WD Elements External Hard Drive) 

Spoiler

Mobile Devices:

iPad Air 2 64GB Space Grey [running iPadOS 13.1]

iPhone 11 64GB (Product) Red [iOS 13.1]

 

ok, maybe I use night theme a little

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
3 minutes ago, star_pilot475 said:

Ok, Ima hit you with a few things to check
-Is the drive encrypted? 
-Try using a different application (other than file manager) to read the drive (maybe Aomei Partition Assistant or something similar.)
-Plug it into a different sata port on the motherboard itself.

-Not that I know of. It was just a hard drive that had Windows on it.
-I tried EaseUS and it did not show up.
- I tried multiple different SATA ports.


 

 

 

 

 

 

Link to post
Share on other sites
3 minutes ago, DeWat4 said:

-Not that I know of. It was just a hard drive that had Windows on it.
-I tried EaseUS and it did not show up.
- I tried multiple different SATA ports.

Ok, good to know...

maybe try this 

https://www.howtogeek.com/268901/why-your-new-hard-drive-isnt-showing-up-in-windows-and-how-to-fix-it/

 

if that doesn’t fix it, ?‍♂️


Spoiler

Main Rig: 

AMD Athlon II X4 650 at 3.1GHz [4 cores, 4 threads] 

Foxconn Alvorix RS-880-uATX

Radeon HD 4200 iGPU

2x4GB Generic 1600MHz DDR3

Seagate Firecuda 2TB 

Seagate Barracuda 1TB

Corsair CX500 (move along...)

HP Pavilion Case

Windows 10 Home, Pop! OS and Linux Mint 64-Bit

32 Inch Samsung TV 1366 by 768 60Hz

Spoiler

Laptop #1

HP G56

Celeron 900 at 2.2GHz

Intel 4500MHD 

2x2GB Generic 800MHz DDR2

120GB Samsung 850 EVO SSD

Linux Mint 64-Bit 

Spoiler

Consoles:

Nintendo Switch 32GB Red/Blue Joy-Cons HAC 001-01 (The revision with better battery life) 

Original PS4 500GB Matte Black (With 2TB WD Elements External Hard Drive) 

Spoiler

Mobile Devices:

iPad Air 2 64GB Space Grey [running iPadOS 13.1]

iPhone 11 64GB (Product) Red [iOS 13.1]

 

ok, maybe I use night theme a little

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×