Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
BudgiePanic

AMD Radeon settings not launching

After updating to windows version 1903, The software started working again, very strange.

Recommended Posts

Posted · Original PosterOP

Hello forum,

Whenever I try to launch the AMD Radeon settings program on my computer, the program immediately crashes. This means I'm unable to access Graphics settings and features like ReLive. :(

The last time I know for certain that the program was working was back in late April. My PC has an RX580. The card itself works fine, and can still play games and stuff. It's just the program that doesn't work.

I've tried the following fixes (none have worked):

-Uninstall + reinstall AMD Radeon settings (using the uninstall tool, which does still work)

-Go back to earlier version of the program

 

The video below shows the program crashing in action. It will appear very briefly in task manager before disappearing:

Also of note:

now when I launch my GPU overclocking software, I get this error message

debug1.PNG.fe73d38b6c477f4b0f228b35efd8f4b0.PNG

 

 

Any help with this would be appreciated :D

Link to post
Share on other sites

Try using DDU to uninstall the drivers then get the latest driver from Amd's website.


Quote or tag me @Lemtea so I can see your reply. 

PSU Tier List


FIRESTARTER: I5 760 @ 4.0GHZ | XFX R9 280X DD | 8GB RAM | CRUCIAL MX500 250GB SSD | OCZ ZX 1000W | CM 690 IIIWin 10
DAYBREAK: R5 2600X | GIGABYTE GTX 1050Ti G1 GAMING | 8GB RAM | CRUCIAL MX200 1TB SSD | WD 1TB BLUE | CORSAIR TX650M | NZXT H500i | Win 10
KEYBOARD & MOUSE | CORSAIR STRAFE RGB (MX RED) | LOGITECH G502 | STEELSERIES QCK XXL
LAPTOP: DELL XPS 15 9570 i7 8750H | GTX 1050TI MAX Q | 16GB RAM | 500GB PCIE SSD | 4K TOUCHSCREEN Win 10 PRO
Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
4 hours ago, Lemtea said:

Try using DDU to uninstall the drivers then get the latest driver from Amd's website.

Ok, I did that. Problem still not solved. Still has the exact same behavior as before. Launch the program, it briefly shows up in task manager then disappears.

Link to post
Share on other sites
21 hours ago, BudgiePanic said:

Ok, I did that. Problem still not solved. Still has the exact same behavior as before. Launch the program, it briefly shows up in task manager then disappears.

Do you have another windows install on a drive that you could try? If not it might be worth reinstalling windows.


Quote or tag me @Lemtea so I can see your reply. 

PSU Tier List


FIRESTARTER: I5 760 @ 4.0GHZ | XFX R9 280X DD | 8GB RAM | CRUCIAL MX500 250GB SSD | OCZ ZX 1000W | CM 690 IIIWin 10
DAYBREAK: R5 2600X | GIGABYTE GTX 1050Ti G1 GAMING | 8GB RAM | CRUCIAL MX200 1TB SSD | WD 1TB BLUE | CORSAIR TX650M | NZXT H500i | Win 10
KEYBOARD & MOUSE | CORSAIR STRAFE RGB (MX RED) | LOGITECH G502 | STEELSERIES QCK XXL
LAPTOP: DELL XPS 15 9570 i7 8750H | GTX 1050TI MAX Q | 16GB RAM | 500GB PCIE SSD | 4K TOUCHSCREEN Win 10 PRO
Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP · Best Answer

After updating to windows version 1903, The software started working again, very strange.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×