Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Zidous

Problem with GTX 1650 drivers

Recommended Posts

Posted · Original PosterOP

    Hello, I just recently bought a gtx 1650 and installed it in my pc everything was working fine, until I installed drivers then the screen instead of the normal flickering it blacked out. so after waiting a long time I reset my pc and I am still able to access bios and see things in safe mode.

    I did all the normal steps such as disabling onboard gpu and making the peg the default or updating bios to the latest version. nothing seems to work. I went through Microsoft support, NVIDIA support, and Zotac support; after doing so they all lead to one conclusion that my card was broken so, I sent the card back and got a new one. However the problem persists I got a new power supply and I followed all of the system requirements and nothing has worked can someone please help me?

Link to post
Share on other sites

Have you uninstalled old drivers using DDU?


I WILL find your ITX build thread, and I WILL recommend the SIlverstone Sugo SG13B

 

Primary PC:

i7 8086k (won) - EVGA Z370 Classified K - G.Kill Trident Z RGB - Force MP500 - Jedi Order Titan Xp - The venerated Hyper 212 Evo (with RGB Riing flair) - EVGA G2 650W - Black and green theme, Razer branwashed me.

Draws 400 watts under max load, for reference.

 

Linux Proliant ML150 G6:

Xeon X5560 - 24GB ECC DDR3 - Asus DirectCU GTX 760 - old Seagate 1.5TB HDD - Dark moded Ubuntu (and Win7, cuz why not)

Link to post
Share on other sites
9 minutes ago, Zidous said:

    Hello, I just recently bought a gtx 1650 and installed it in my pc everything was working fine, until I installed drivers then the screen instead of the normal flickering it blacked out. so after waiting a long time I reset my pc and I am still able to access bios and see things in safe mode.

    I did all the normal steps such as disabling onboard gpu and making the peg the default or updating bios to the latest version. nothing seems to work. I went through Microsoft support, NVIDIA support, and Zotac support; after doing so they all lead to one conclusion that my card was broken so, I sent the card back and got a new one. However the problem persists I got a new power supply and I followed all of the system requirements and nothing has worked can someone please help me?

You can revert the changes to the system and it might boot up. Remove the 1650 and see if it boots ok. Then use ddu like he said. 

 

5 minutes ago, fasauceome said:

Have you uninstalled old drivers using DDU?

 

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
6 minutes ago, fasauceome said:

Have you uninstalled old drivers using DDU?

Yes I have I ran DDU doing all of the options I did NVIDIA, AMD, and Intel.

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
1 minute ago, Zidous said:

Yes I have I ran DDU doing all of the options I did NVIDIA, AMD, and Intel.

also this doesn't help because yeah I do get into the desktop on a normal boot but I cant do anything productive without drivers

Link to post
Share on other sites

How exactly did you install the drivers?


My sound system costs more than my PC.        Check out my S340 build log "White Heaven"        The "LIGHTCANON" flashlight build log        Project AntiRoll (prototype)        Custom speaker project

Spoiler

Intel i7 4790k | ASUS GTX770 | ASUS Sabertooth Z97 Mark S | Corsair Vengeance Pro 32GB | NZXT S340 | Seasonic Platinum 760 | modded H100i | Ducky ONE White TKL RGB | Logitech MX Master 2S | 2x Samsung 850 Pro 512GB | WD Red 4TB Samsung 58" 4k TV | 2x Behringer NEKKST K8 | BIC Acoustech H-100II | Scarlett 2i4 | 2x AT2020

 

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
2 minutes ago, Enderman said:

How exactly did you install the drivers?

I downloaded the latest drivers after doing DDU then I did a custom install and did clean install then about 1/6 of the way into the install it blacks out

Link to post
Share on other sites
5 minutes ago, Zidous said:

I downloaded the latest drivers after doing DDU then I did a custom install and did clean install then about 1/6 of the way into the install it blacks out

Try installing geforce experience and then letting it install the drivers.


My sound system costs more than my PC.        Check out my S340 build log "White Heaven"        The "LIGHTCANON" flashlight build log        Project AntiRoll (prototype)        Custom speaker project

Spoiler

Intel i7 4790k | ASUS GTX770 | ASUS Sabertooth Z97 Mark S | Corsair Vengeance Pro 32GB | NZXT S340 | Seasonic Platinum 760 | modded H100i | Ducky ONE White TKL RGB | Logitech MX Master 2S | 2x Samsung 850 Pro 512GB | WD Red 4TB Samsung 58" 4k TV | 2x Behringer NEKKST K8 | BIC Acoustech H-100II | Scarlett 2i4 | 2x AT2020

 

Link to post
Share on other sites
Posted (edited) · Original PosterOP
6 minutes ago, Enderman said:

Try installing geforce experience and then letting it install the drivers.

I have, it doesn't seem to work either.

Edited by Zidous
Link to post
Share on other sites

Hi. I just bought gtx1650 for my mom and after installing driver 430 or 431 on Windows 10 x64 and later on Windows 7 x64 I have black screen. I see Windows logo and it goes black. I can boot in safe mode to uninstall Nvidia than it can boot normally using windows driver. I still can return the card if there is no fix.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Buy VPN

×