Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Liborio

Suspected PSU fault - OCCT error

Recommended Posts

Posted · Original PosterOP

Hi all,

 

As the title suggests, an error appeared as i was running a PSU stress test in OCCT but it doesnt advise what the error is?

 

Background:

Random freezes (once a month or so) thus the hardware testing. The PSU test is the only one that has come back with anything at all, but doesnt state the actual issue, just that there is an error.

 

Any suggestions/help?

 

Thank you.

2019-06-13_18-53-57.png

Link to post
Share on other sites

What are your full system specs? @Liborio


 

MSI B450 Pro Gaming Pro Carbon AC | AMD Ryzen 2700x 1.35V @ 4.1GhZ  | NZXT  Kraken X52  MSI GeForce RTX2070 Armour | Corsair Vengeance LPX (2*8) 16GB 3200MhZ | Samsung 970 evo M.2Nvme 500GB Boot  / Samsung 860 evo 500GB SSD | Corsair RM550X (2018) | Fractal Design Meshify C white | Logitech G pro WirelessGigabyte Aurus AD27QD 

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
Just now, Stormseeker9 said:

What are your full system specs? @Liborio

Hardware:
CPU - Intel Core i7-6700K CPU @ 4.00GHz
MOBO - ASUS Z170 Pro Gaming
RAM - G Skill RipJaws V 16GB DDR4
GPU - MSI 980Ti Sea Hawk Edition
PSU - Seasonic 850W 80PlusBronze ATX

Cooling:
CPU - Corsair H80i GT
GPU - Corsair HG10 N980

Link to post
Share on other sites

@Liborio

just had a closer look at that graph, I expect that error to be caused by this dip in power consumption momentarily.

 

not entirely sure what caused that tho 😅

5CD2303C-26A3-4369-B322-CC1E16F93707.jpeg


 

MSI B450 Pro Gaming Pro Carbon AC | AMD Ryzen 2700x 1.35V @ 4.1GhZ  | NZXT  Kraken X52  MSI GeForce RTX2070 Armour | Corsair Vengeance LPX (2*8) 16GB 3200MhZ | Samsung 970 evo M.2Nvme 500GB Boot  / Samsung 860 evo 500GB SSD | Corsair RM550X (2018) | Fractal Design Meshify C white | Logitech G pro WirelessGigabyte Aurus AD27QD 

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
1 minute ago, Stormseeker9 said:

@Liborio

just had a closer look at that graph, I expect that error to be caused by this dip in power consumption momentarily.

 

not entirely sure what caused that tho 😅

5CD2303C-26A3-4369-B322-CC1E16F93707.jpeg

Very interesting observation. Desperate need of ideas haha :/ Should i just be replacing the PSU? Perhaps all the cabling along with it? Any ideas?

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
1 minute ago, OrionFOTL said:

Power supplies can't cause freezes, so there's nothing here that even slightly suggests a power supply problem.

Interesting. Thanks for your input. Now im back atr square 1 if thats true....

I've tried 2 SSd's with fresh installs of windows 10

All drivers up to date

Stress tested all hardware (except MOBO because how would i even do that)

 

Not sure what else now......

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Buy VPN

×