Jump to content
To encourage social distancing, you must leave two blank lines at the start and end of every post, and before and after every quote. Failure to comply may result in non-essential parts of the forum closing. Click for more details. ×
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Vx0x

Android WiFi issue

Recommended Posts

Posted · Original PosterOP

So I've been having issues with connecting to wifi networks with my android phone. It sees the network and says that its saved but it doesnt connect to it, and if I press the connect button it says connecting and then goes back to just saying saved. I have tested connecting to other networks but none works even though it works just fine for other devices. Sometimes  it does actually connect to it, but it disconnects almost immediately. I have tried rebooting it and then it stayed connected for a couple of minutes before it disconnected again. I have tested being right next to the router so I dont think that i'm too far away from it. Please help.

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
7 hours ago, Norwegiantweaker said:

have you tried to delete the network on ur phone and reconnect ? 

Yup, and I've also tried connecting to other networks

7 hours ago, Redsiskin said:

Router Channel ? some channels have issues in certain models and country like for me 1-11 is good and above that some of my old devices used 4 software testing have issues picking up.

2.4mhz or 5mhz ? some devices have issues with 5g old models

Device Model ?

did you tried this https://www.wikihow.com/Reset-Network-Settings-on-Android

I believe it's a 2.4mhz connection. I've got an LG g3 with Android 5.0. It can connect to WiFi but only for a short time before it disconnects again.. could it still be a problem with the WiFi channels if I can't connect to any WiFi? and if so, how do I fix it?

Link to post
Share on other sites

please try channel 11 if possible, check that the device is not blocked on the router.

i had same issue with the V10 that never solved till this day, i do have G3 that i didn't used for a long time(but i don't remember WiFi connection issues).

try some of this suggestions maybe you already did but worth check again https://www.cnet.com/forums/discussions/how-to-fix-the-lg-g3-wi-fi-won-t-connect-or-dropping-634054/

 

 

Wifi Analyzer‏

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.farproc.wifi.analyzer

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
6 hours ago, Redsiskin said:

please try channel 11 if possible, check that the device is not blocked on the router.

i had same issue with the V10 that never solved till this day, i do have G3 that i didn't used for a long time(but i don't remember WiFi connection issues).

try some of this suggestions maybe you already did but worth check again https://www.cnet.com/forums/discussions/how-to-fix-the-lg-g3-wi-fi-won-t-connect-or-dropping-634054/

 

 

Wifi Analyzer‏

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.farproc.wifi.analyzer

I downloaded the WiFi analyzer app and it says the WiFi is already on channel 11. O have tried to connect to other WiFi networks as well so the phone being blocked from the router shouldn't be the issue I'm having? I also checked the comments on the forum thread you sent and someone there said that doing this had fixed their issue and then I realized that the WiFi module thing is right next to the camera and I've broken my camera lens so dust could maybe have come in there and it might be shorting something? I'll try disassembling it and see if that's the issue. Do you think that's a good idea?

Link to post
Share on other sites

Did you see any drops while wifi analyzer running ? leave it for a few minutes and check the graphs.

Does he offer better channels? like 1 or 6?

did you disabled the power saving mode in the advanced wifi settings ?

the problem with LG is that its hard to replace (i dont recommend this company to anyone for personal use after the issues i had with the WiFi on the V10).

https://www.youtube.com/watch?v=Y3SHuJnXMaU

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
1 hour ago, Redsiskin said:

Did you see any drops while wifi analyzer running ? leave it for a few minutes and check the graphs.

Does he offer better channels? like 1 or 6?

did you disabled the power saving mode in the advanced wifi settings ?

the problem with LG is that its hard to replace (i dont recommend this company to anyone for personal use after the issues i had with the WiFi on the V10).

https://www.youtube.com/watch?v=Y3SHuJnXMaU

Which graphs do you mean? The only graphs that I can see are signal strength graphs? And I also don't feel like that's the problem since I'm having trouble using any WiFi network and I've tried different ones? I tried the thing in the video I attached in my previous post and the WiFi has been working for about ten minutes now without a problem. I'm really hoping it's fixed now..

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×