Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Bush Badger

2080TI dual screen performance issues

Recommended Posts

Posted · Original PosterOP

Hello, I have a 2080TI with a dual screen setup 240Hz + 60hz. For some reason whenever I have any video playing or streaming on the 60hz screen, my main gaming screen during gaming (full screen / bordlerless) will get hit with this really weird input lag (feels like 60hz) randomly even at high frame rates (240fps) Also i realized that I will also get performance drops, without any youtube videos I can run the game at 240FPS stable just fine but with any videos the game will drop down to 190-200 at random times. Is this normal? If not how can I fix this, thanks in advance everybody.

 

9900k 5Ghz

32GB Trident RGB 3200Mhz

2080TI MSI Lightning Z

Aorus Gaming Master

RM850X 

Link to post
Share on other sites

Perhaps use full screen non borderless, then alt tab to play your video, works fairly well for me


Spoiler

Behesda PC:

CPU: Ryzen 7 3700X

motorbored: ASUS ROG X570 Crosshair VIII Hero

Graphics: PNY XLR8 gaming GTX 1060 3GB

Memeory-Rams: 16GB Corsair Vengeance Pro RGB 3200

SSD’s: 256GB 860 EVO, 2TB WD Blue SATA m.2

PheadHones: SteelSeries Arctis 5’s (in white!)

MacroPwn: Blue yeti nano

Keybored: Logitech G413 Carbon

Moose: Logitech G502 Hero

Monitor: 1600x900 21.5 " Gateway monitor

PSU: Corsair RM 650X

Spoiler

CrumpleBox:

CPU: i5-6400

Mobo:

Memory:

HDD:

GPU: GTX 770 with an Original titan cooler

PSU:

Cooling:

Spoiler

T.R. (ThirdRig)

CPU:i5-6400

Motherboard:MSI b150m mortar

Memory: 8GB DDR4 2133

HDD: Hitatchi 320GB

GPU: GTX 770

PSU:TT 700W RGB

Case: TT V 21

 

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP

I tried that too, infact the performance get hits more in borderless

Link to post
Share on other sites

disable hardware acceleration in whatever playing the video?


"What's under the heatsink?" ep1, "Why it's not as good as it seem?" AMD fanboy edition out, episode 2 "Why my gaming board is a scam?" Intel fanboy edition coming soon (this is a link)

Hardware specs below

CPU: i7-2600K 4751MHz 1.44V (software) --> 1.4?V at the back of the socket Motherboard: Asrock Z77 Extreme4 (BCLK: 103.3MHz) CPU Cooler: Noctua NH-D15 RAM: Adata XPG 2x8GB DDR3 (XMP: 2133MHz 10-11-11-30 CR2, custom: 2203MHz 10-11-10-26 CR1 tRFC:230 tREFI:14000) GPU: Asus GTX 1070 Dual (Super Jetstream vbios, +70(2025-2088MHz)/+400(8.8Gbps)) SSD: Samsung 840 Pro 256GB (main boot drive), Transcend SSD370 128GB PSU: Seasonic X-660 80+ Gold Case: Antec P110 Silent, 5 intakes 1 exhaust Monitor: AOC G2460PF 1080p 144Hz (150Hz max w/ DP, 121Hz max w/ HDMI) TN panel Keyboard: Logitech G610 Orion (Cherry MX Blue) with SteelSeries Apex M260 keycaps Mouse: BenQ Zowie FK1

 

Model: HP Omen 17 17-an110ca CPU: i7-8750H (0.125V core & cache, 50mV SA undervolt) GPU: GTX 1060 6GB Mobile (+80/+450, 1650MHz~1750MHz 0.78V~0.85V) RAM: 8+8GB DDR4-2400 18-17-17-39 2T Storage: 1TB HP EX920 PCIe x4 M.2 SSD + 1TB Seagate 7200RPM 2.5" HDD (ST1000LM049-2GH172), 128GB Toshiba PCIe x2 M.2 SSD (KBG30ZMV128G) gone cooking externally Monitor: 1080p 126Hz IPS G-sync

 

Desktop benching:

Cinebench R15 Single thread:168 Multi-thread: 833 

SuperPi (v1.5 from Techpowerup, PI value output) 16K: 0.100s 1M: 8.255s 32M: 7m 45.93s

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
1 minute ago, Jurrunio said:

disable hardware acceleration in whatever playing the video?

already disabled, still not working :( 
image.png.22cf70c43bfa108bd94d3bcd6a6c92fc.png

Link to post
Share on other sites
Just now, Bush Badger said:

already disabled, still not working :( 
image.png.22cf70c43bfa108bd94d3bcd6a6c92fc.png

reboot after that?


"What's under the heatsink?" ep1, "Why it's not as good as it seem?" AMD fanboy edition out, episode 2 "Why my gaming board is a scam?" Intel fanboy edition coming soon (this is a link)

Hardware specs below

CPU: i7-2600K 4751MHz 1.44V (software) --> 1.4?V at the back of the socket Motherboard: Asrock Z77 Extreme4 (BCLK: 103.3MHz) CPU Cooler: Noctua NH-D15 RAM: Adata XPG 2x8GB DDR3 (XMP: 2133MHz 10-11-11-30 CR2, custom: 2203MHz 10-11-10-26 CR1 tRFC:230 tREFI:14000) GPU: Asus GTX 1070 Dual (Super Jetstream vbios, +70(2025-2088MHz)/+400(8.8Gbps)) SSD: Samsung 840 Pro 256GB (main boot drive), Transcend SSD370 128GB PSU: Seasonic X-660 80+ Gold Case: Antec P110 Silent, 5 intakes 1 exhaust Monitor: AOC G2460PF 1080p 144Hz (150Hz max w/ DP, 121Hz max w/ HDMI) TN panel Keyboard: Logitech G610 Orion (Cherry MX Blue) with SteelSeries Apex M260 keycaps Mouse: BenQ Zowie FK1

 

Model: HP Omen 17 17-an110ca CPU: i7-8750H (0.125V core & cache, 50mV SA undervolt) GPU: GTX 1060 6GB Mobile (+80/+450, 1650MHz~1750MHz 0.78V~0.85V) RAM: 8+8GB DDR4-2400 18-17-17-39 2T Storage: 1TB HP EX920 PCIe x4 M.2 SSD + 1TB Seagate 7200RPM 2.5" HDD (ST1000LM049-2GH172), 128GB Toshiba PCIe x2 M.2 SSD (KBG30ZMV128G) gone cooking externally Monitor: 1080p 126Hz IPS G-sync

 

Desktop benching:

Cinebench R15 Single thread:168 Multi-thread: 833 

SuperPi (v1.5 from Techpowerup, PI value output) 16K: 0.100s 1M: 8.255s 32M: 7m 45.93s

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
Just now, Jurrunio said:

reboot after that?

reboot the PC? alright let me get on that, all it told me was to relaunch

 

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
8 minutes ago, Jurrunio said:

disable hardware acceleration in whatever playing the video?

you absolute mad lad, you did it!

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP

@Jurrunio sorry for the triple post, also it turns out an overlay caused 90% of it. your suggestion really helped, thanks!

Link to post
Share on other sites
5 minutes ago, Bush Badger said:

@Jurrunio never mind its back, what do i do?

Stop watching YT while gaming?  Chrome and YT use too much in the way of resources for what they "should" just be doing.

 


Emma : i7 8700K @5.0Ghz - Gigabyte AORUS Z370 Gaming 5 - Thermaltake Water 3.0 Ultimate - G. Skill Ripjaws V 32GB 3200Mhz - Gigabyte AORUS 1080Ti - 750 EVO 512GB + 2x 860 EVO 1TB M.2 (RAID 0) - EVGA Supernova 650 P2 - Fractal Design Define R6 - AOC AGON 35" 3440x1440 100Hz - Mackie CR5BT - Logitech G910, G502, G933 - Cooler Master Universal Graphics Card Holder

 

Plex : Ryzen 5 1600 (stock) - Gigabyte B450M-DS3H - G. Skill Ripjaws V 8GB 2400Mhz - GeForce 8800GTS 640MB - 840 EVO 256GB + Toshiba P300 3TB - TP-Link AC1900 PCIe Wifi - Cooler Master MasterWatt Lite 500 - Antec Nine Hundred - Dell 19" 4:3

 

Lenovo 720S Touch 15.6" - i7 7700HQ, 16GB RAM, 512GB NVMe SSD, 1050Ti, 4K touchscreen

 

MSI GF62 - i7 7700HQ, 16GB 2400 MHz RAM, 256GB NVMe SSD + 1TB 7200rpm HDD, 1050Ti

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×