Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Zairros17

Monitor No Signal + CPU Fan Spinning Very Fast

Recommended Posts

Posted · Original PosterOP

Hello , So I have this problem since yesterday with my new PC , At First my pc seems to be fine until yesterday

 

This Is my Spec

1.Mobo : ASUS ROG STRIX B450-I

2.Proccie : AMD Ryzen 5 2600

3.RAM : Corsair Vengeance RGB Pro 2x8GB 3000Mhz

4.GPU : MSI RTX 2060 Gaming Z

5.PSU : Evga 550GD (550 Watt 80+ Gold)

 

Problems

1.My Monitor Went Black and says “No Signal”

2. When This happen My CPU Fan , GPU fan spinning Really Loud and Fast

3.On/Off , Reset Power Button on chassis Dont Work , so i have to turn it off from power supply...

 

But I still Can turn on my computer just fine , this problem just randomly occured like that...Yesterday When im gaming... Today when i browsing... Hope Someone can help me 

 

already trying to open and Check if one of the cable loose or anything but everything seems just fine

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
15 minutes ago, Bazrat said:

You could check event viewer and have a look through to see what errors occurred when your computer turned off

whiuc event ? Hardware event ?

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
3 minutes ago, homeap5 said:

Try to remove gpu and ram, then plug them again.

Noted... will try this if the problems occured to me again.. Now my pc seems to be just fine... dont know when will it happen again.. thanks for the advice ^_^

Link to post
Share on other sites
46 minutes ago, Zairros17 said:

Noted... will try this if the problems occured to me again.. Now my pc seems to be just fine... dont know when will it happen again.. thanks for the advice ^_^

If this is repeating problem, fix it before something worse happens.

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
24 minutes ago, homeap5 said:

If this is repeating problem, fix it before something worse happens.

Okay.. Will Fix it now.. thanks 

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
On 4/29/2019 at 5:31 PM, homeap5 said:

If this is repeating problem, fix it before something worse happens.

Hello.. regarding my problems , already fix like what u told , My computer has no probs for 2 days , and this morning its just occured to me again randomly , dont know what is the problem... Is there a problem with Graphics driver , motherboard or my power supply ?

Link to post
Share on other sites
7 hours ago, Zairros17 said:

Hello.. regarding my problems , already fix like what u told , My computer has no probs for 2 days , and this morning its just occured to me again randomly , dont know what is the problem... Is there a problem with Graphics driver , motherboard or my power supply ?

In fact this may be anything. Maybe except graphics driver - if it works then it works, it cannot work sometimes. But I remember driver that causes freezes so... everything is possible.

 

Look at event viewer - it may give you a hint what is wrong.

 

My guessing it's motherboard problem, but it's only guessing.

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
2 minutes ago, homeap5 said:

In fact this may be anything. Maybe except graphics driver - if it works then it works, it cannot work sometimes. But I remember driver that causes freezes so... everything is possible.

 

Look at event viewer - it may give you a hint what is wrong.

 

My guessing it's motherboard problem, but it's only guessing.

what should i seee at event viewer?

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
1 hour ago, homeap5 said:

In fact this may be anything. Maybe except graphics driver - if it works then it works, it cannot work sometimes. But I remember driver that causes freezes so... everything is possible.

 

Look at event viewer - it may give you a hint what is wrong.

 

My guessing it's motherboard problem, but it's only guessing.

just want to make sure..Is it safe to clean install and downgrade my gpu driver ? been reading on forum , this new driver im using has a bugs that make cpu temp goes up... If possible and safe want to actually downgrade 2 or 3 version from this new driver 

Link to post
Share on other sites

Uninstall driver using DDU and install again. BUT if you computer has problem to even start after you press power button, then it's not driver fault. Driver is loading later.

Link to post
Share on other sites
7 hours ago, Zairros17 said:

what should i seee at event viewer?

You should check the event viewer right after it happens. Look for anything marked critical and that occurred in the last hour. If you do it right after it happens it should be the first thing there. You can also go back and check the time when it last happened and see if there is anything there.

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
7 hours ago, WhiteRabbite079 said:

You should check the event viewer right after it happens. Look for anything marked critical and that occurred in the last hour. If you do it right after it happens it should be the first thing there. You can also go back and check the time when it last happened and see if there is anything there.

Okay then will check it 

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
20 hours ago, JohhnyBravo said:

i have had bad hdmi cables cut in and put on me before. could be the cable. 

Okay will check the cable , Will buy another cable today when i go shopping.. Thanks for the information

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×