Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Bouzoo

Add a "account interaction" shortcut and main menu shortcut when not using full screen mode on PC

On 5/13/2019 at 8:46 PM, Bouzoo said:

Honestly I'm not sure if it did, recently I have been forced to split screen so I noticed it, figured it hadn't been implemented yet. It has been a long time since I used it. 

Unfortunately I come bearing bad news. The reason that it is broken is not a Chrome bug, it's actually an oversight in the CSS specification. A solution has been added to the latest version, but the latest version of the specification is not yet widely supported (including not on Chrome), and switching to the version that works at 767.5px would break the site at all resolutions for browsers that don't support it.

 

It is possible for IPS to fix it without the spec change, but a general fix would be a reasonable amount of work (and off the top of my head probably still not fix absolutely everything, just more things), so there's a reasonable chance that they will not implement it. I will ask them though.

 

For now, if you want to snap chrome to the side of the screen at 1.25x DPI and access the user menu, you'll need to resize the window by 1 pixel in either direction.

Recommended Posts

Posted · Original PosterOP

What I mean is to have those three lines (main account menu) options, as well as a shortcut to return to main window. It's available on phone, but not here. 

You can see there is no way to return from General discussion to main page except going back, and no way for me to check my notifications. 

 

 

 

 

image.png


The ability to google properly is a skill of its own. 

Link to post
Share on other sites

Are you scrolled to the top? At all times, either the desktop nav or the mobile top bar should be visible at the top of the page.


I don't work for Floatplane Media, so any Floatplane comments that I make are my own and may be incorrect or in conflict with the official view.

 

For Floatplane support, please use the wizard linked in this topic

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
11 minutes ago, colonel_mortis said:

Are you scrolled to the top? At all times, either the desktop nav or the mobile top bar should be visible at the top of the page.

Yeah scrolled to the top, it is not there on latest Chrome, either one of those things on Win 10. Visible on phone and Mozilla on Win 10. Seems like a Chrome issue. Add blocker is disabled. 


The ability to google properly is a skill of its own. 

Link to post
Share on other sites

If you open the dev tools (F12, console tab) and paste each of the following lines separately, pressing enter in between, what is the output of them (while the window is in the weird state)?

window.devicePixelRatio
$(window).width()

 


I don't work for Floatplane Media, so any Floatplane comments that I make are my own and may be incorrect or in conflict with the official view.

 

For Floatplane support, please use the wizard linked in this topic

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
11 minutes ago, colonel_mortis said:

If you open the dev tools (F12, console tab) and paste each of the following lines separately, pressing enter in between, what is the output of them (while the window is in the weird state)?


window.devicePixelRatio
$(window).width()

 

window.devicePixelRatio
1.25
$(window).width()
965


The ability to google properly is a skill of its own. 

Link to post
Share on other sites
7 minutes ago, Bouzoo said:

window.devicePixelRatio
1.25
$(window).width()
965

It should definitely be showing the mobile nav. If you clear your cache, does it still happen? If so, open the dev tools network tab, refresh the page, then once it's loaded scroll to the top of the network list and take a screenshot, then post it here.


I don't work for Floatplane Media, so any Floatplane comments that I make are my own and may be incorrect or in conflict with the official view.

 

For Floatplane support, please use the wizard linked in this topic

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
39 minutes ago, colonel_mortis said:

It should definitely be showing the mobile nav. If you clear your cache, does it still happen? If so, open the dev tools network tab, refresh the page, then once it's loaded scroll to the top of the network list and take a screenshot, then post it here.

Cache cleared you monster . 

Still happening. Is this it?

 

image.png.f3ba360a314ada1b03cb17ae69a8a13a.png


The ability to google properly is a skill of its own. 

Link to post
Share on other sites

@Bouzoo just to check, is this still happening? The previous screenshot didn't show any issues, so the only thing I can think of is a weird browser issue.


I don't work for Floatplane Media, so any Floatplane comments that I make are my own and may be incorrect or in conflict with the official view.

 

For Floatplane support, please use the wizard linked in this topic

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
2 minutes ago, colonel_mortis said:

@Bouzoo just to check, is this still happening? The previous screenshot didn't show any issues, so the only thing I can think of is a weird browser issue.

Sadly, yes. Cleared all cache, reinstalled, did everything. You can see it on pic. Works perfectly on Mozilla. 

 

 

image.png


The ability to google properly is a skill of its own. 

Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Bouzoo said:

Sadly, yes. Cleared all cache, reinstalled, did everything. You can see it on pic. Works perfectly on Mozilla. 

 

 

OK, I can reproduce this, but only on Chrome WIndows at 1.25x DPI with the window at exactly 767px wide (= half a 1080p monitor with the scaling applied). It appears to be a Chrome bug.

Has it ever worked when snapping to the side on that display?


I don't work for Floatplane Media, so any Floatplane comments that I make are my own and may be incorrect or in conflict with the official view.

 

For Floatplane support, please use the wizard linked in this topic

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
3 minutes ago, colonel_mortis said:

OK, I can reproduce this, but only on Chrome WIndows at 1.25x DPI with the window at exactly 767px wide (= half a 1080p monitor with the scaling applied). It appears to be a Chrome bug.

Has it ever worked when snapping to the side on that display?

Honestly I'm not sure if it did, recently I have been forced to split screen so I noticed it, figured it hadn't been implemented yet. It has been a long time since I used it. 


The ability to google properly is a skill of its own. 

Link to post
Share on other sites
Posted · Best Answer
On 5/13/2019 at 8:46 PM, Bouzoo said:

Honestly I'm not sure if it did, recently I have been forced to split screen so I noticed it, figured it hadn't been implemented yet. It has been a long time since I used it. 

Unfortunately I come bearing bad news. The reason that it is broken is not a Chrome bug, it's actually an oversight in the CSS specification. A solution has been added to the latest version, but the latest version of the specification is not yet widely supported (including not on Chrome), and switching to the version that works at 767.5px would break the site at all resolutions for browsers that don't support it.

 

It is possible for IPS to fix it without the spec change, but a general fix would be a reasonable amount of work (and off the top of my head probably still not fix absolutely everything, just more things), so there's a reasonable chance that they will not implement it. I will ask them though.

 

For now, if you want to snap chrome to the side of the screen at 1.25x DPI and access the user menu, you'll need to resize the window by 1 pixel in either direction.


I don't work for Floatplane Media, so any Floatplane comments that I make are my own and may be incorrect or in conflict with the official view.

 

For Floatplane support, please use the wizard linked in this topic

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
1 minute ago, colonel_mortis said:

you'll need to resize the window by 1 pixel in either direction.

Wow, just tried it, it really is broken for that 1 pixel. How bizarre. 


The ability to google properly is a skill of its own. 

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Buy VPN

×