Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
rnhbs

No display after removing RAM sticks

Reseat the ram again.  Sometimes you need to put a little bit of muscle to get the ram into desktop mobos ram slots.  Assuming this is for your ASUS TUF PLUS-GAMING B450M and not some laptop.

If that doesn't work, try just one stick at a time to narrow down if 1 stick is causing a problem as a static discharge could have killed one.

 

If that doesn't work...make sure your monitor is plugged in.

Recommended Posts

Posted · Original PosterOP

Hey all so I've just removed my RAM sticks and then placed it back in the DIMM slots. Now I don't have any display signal, what can I do?

Link to post
Share on other sites

Check the GPU, make sure cables are in place, check if the ram is fully clicked in, make sure they are in the right slots, check your monitor. there are many things that could e wrong here, if there are integrated graphics try those and see if its the GPU. as stupid as it may seem, also check your monitor input, its happened before where it was actually just the input on the monitor and I thought I had to rebuild my pc.

Link to post
Share on other sites
Posted · Best Answer

Reseat the ram again.  Sometimes you need to put a little bit of muscle to get the ram into desktop mobos ram slots.  Assuming this is for your ASUS TUF PLUS-GAMING B450M and not some laptop.

If that doesn't work, try just one stick at a time to narrow down if 1 stick is causing a problem as a static discharge could have killed one.

 

If that doesn't work...make sure your monitor is plugged in.

Link to post
Share on other sites

Clean the RAM pins with a pencil eraser, put them back without touching the pins with your hands


CPU:i7 9700k 5047.5Mhz All Cores Mobo: MSI MPG Z390 Gaming Edge AC, RAM:Corsair Vengeance LPX 16GB 3200MHz DDR4 OC 3467Mhz GPU:MSI RTX 2070 ARMOR 8GB OC Storage:Samsung SSD 970 EVO NVMe M.2 250GB, 2x SSD ADATA PRO SP900 256GB, HDD WD CB 2TB, HDD GREEN 2TB PSU:Corsair CS 650 M Gold Display(s): 1st: LG 27UK650-W, 4K, IPS, HDR10, 10bit(8bit + A-FRC). 2nd: Samsung 24" LED Monitor (SE390), Cooling:Fazn CPU Cooler Aero 120T Push/pull Corsair ML PRO Fans Keyboard: Corsair K95 Platinum RGB mx Rapidfire Mouse:Razer Naga Chroma  Headset: Razer Kraken 7.1 Chroma Sound: Logitech X-540 5.1 Surround Sound Speaker Case: Modded Case Inverted, 5 intake 120mm, one exhaust 120mm.

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
2 minutes ago, Constantin said:

Clean the RAM pins with a pencil eraser, put them back without touching the pins with your hands

 

4 minutes ago, MoonSpot said:

Reseat the ram again.  Sometimes you need to put a little bit of muscle to get the ram into desktop mobos ram slots.  Assuming this is for your ASUS TUF PLUS-GAMING B450M and not some laptop.

If that doesn't work, try just one stick at a time to narrow down if 1 stick is causing a problem as a static discharge could have killed one.

 

If that doesn't work...make sure your monitor is plugged in.

Done both of these. All is good now. Thanks guys!

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×