Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Madbeekeeper

Watercooled CPU reaching 95+ degree celsius!

Recommended Posts

Posted · Original PosterOP

I'll start from the beginning, so I got this PC from a friend for 200 dollars, it worked well and ran games low to medium at 30 fps, not great. He later gave me a 1060 for 100 more dollars. It then ran games on high at 50 ish fps. Fast forward a few months he offered me the old case he put a bunch of plexiglass in and RGB fans a water cooler system a B350 mobo, a 2400G and a few extra things for 200$ WHAT A STEAL! (Used). I had to buy the ram which was the trident z 3000mhz ram 2x 8gb and it didn't work, we returned the ram and got the corsair elegance counterpart. It worked and ran... For an hour. By the time I saw issues he had went home for the day, and he is a computer genius. He has done them as a hobby since 2000. I am 13 an know a pretty decent amount, but not an incredible amount. The computer said it ran into issues and would restart several times. I then shut it off, managed cables and such came back and after 35 minutes of idle or simple web pages, it did the same. I downloaded some temp monitors and they were at 70 cause I let it rest after reaching behind the water cooler mount,  touching the CPU side, and nearly burning my finger off! The thing was leaking a slight amount of thermal paste and was really hot. Anyway back to after I discovered the temperature issue. I downloaded some drivers and was starting my graphics driver and it crashed again. I felt it and it was again REALLY hot. I decided to turn it on only for a few seconds for temperatures, and it was at 95 Celsius. The water cooling might not be working right, so do you guys know what's wrong. Also is 95 for about 5 minutes horrible?

Link to post
Share on other sites

horrible indeed and yes... there is definitely something wrong with the cooler. 


PSU Tier List Thread

 

"The Angry Cup o` Joe" v2.0

Ryzen 1800x @ 4.0ghz | Asus Crosshair VI Hero | MSI GTX 1070 Gaming X | Flare X 14-14-14-34 3200mhz 32gb | Full Custom Water Cooling Loop | 1tb Samsung 970 Evo

Samsung 850 evo 250gb | 2x 3tb Seagate Drive | Phantex Enthoo Evolv | Custom front cover from mnpctech.com | Custom Top cover from Modmymods.com

EVGA G2 750w PSU | 3x Corsair ML140 Pro White LED case fans | 3x Corsair ML120 Pro White LED Case Fans | Cablemod 30cm RGB LED strip

 

Link to post
Share on other sites
24 minutes ago, Madbeekeeper said:

The water cooling might not be working right

pump might have died but leave the machine off until he comes back to fix it

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×