Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
firelighter487

terrible bluetooth range

Recommended Posts

Posted · Original PosterOP

i think my MacBook Pro has an issue with the bluetooth, because if i place my hands on the palmrest sometimes my audio (bluetooth headset) will stutter. 

it's not the headset, it doesn't have this issue when it's connected either to my iPhone or to other computers. 

 

how can i fix this? the wifi is still getting good speed so... 

 

this is what my Mac says about the model etc of the bluetooth card. 

Untitled3.png.f3962bb8d2b6220b91fd130b9ff61adb.png


DISCLAIMER: ANYTHING I SAY COULD BE WRONG. DO YOUR OWN RESEARCH! 

Have a look at my set up your linux gaming pc from start to finish topic if you want to get started with linux :) 

My Laptop: MacBook Pro 15" Late 2011 | I7 2675QM | HD3000 | 1TB SSD | 16GB RAM | macOS

My Chromebook: Asus C202SA-GJ0061 | Celeron N3060 | 16GB | 4GB RAM | Chrome OS

My Phone: iPhone 7 | 128GB

Link to post
Share on other sites

Would you happen to know if this occurs with any other Bluetooth audio device? 
If you haven't tested that I would suggest trying another device just to make sure. 


I am aware you have used the headphones on your phone but it's just to ensure we can eliminate that from this particular situation. 

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
9 hours ago, Fallen Soul said:

Would you happen to know if this occurs with any other Bluetooth audio device? 
If you haven't tested that I would suggest trying another device just to make sure. 


I am aware you have used the headphones on your phone but it's just to ensure we can eliminate that from this particular situation. 

i don't have any other bluetooth audio devices.


DISCLAIMER: ANYTHING I SAY COULD BE WRONG. DO YOUR OWN RESEARCH! 

Have a look at my set up your linux gaming pc from start to finish topic if you want to get started with linux :) 

My Laptop: MacBook Pro 15" Late 2011 | I7 2675QM | HD3000 | 1TB SSD | 16GB RAM | macOS

My Chromebook: Asus C202SA-GJ0061 | Celeron N3060 | 16GB | 4GB RAM | Chrome OS

My Phone: iPhone 7 | 128GB

Link to post
Share on other sites

hmmm okay, 
I am unsure where else to look. 
I take it, you have unpaired the headset and repaired it back to the make? 

 

 

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
40 minutes ago, Fallen Soul said:

hmmm okay, 
I am unsure where else to look. 
I take it, you have unpaired the headset and repaired it back to the make? 

yup. it's done this for a long time, maybe even since i've owned it, but it recently got worse. 


DISCLAIMER: ANYTHING I SAY COULD BE WRONG. DO YOUR OWN RESEARCH! 

Have a look at my set up your linux gaming pc from start to finish topic if you want to get started with linux :) 

My Laptop: MacBook Pro 15" Late 2011 | I7 2675QM | HD3000 | 1TB SSD | 16GB RAM | macOS

My Chromebook: Asus C202SA-GJ0061 | Celeron N3060 | 16GB | 4GB RAM | Chrome OS

My Phone: iPhone 7 | 128GB

Link to post
Share on other sites

Have you tried a fresh install of the OS? 
Also maybe see if there is a way to do a drive reset. I am not sure with macs. 
If I can be bothered tomorrow I will bring mine out and see what I can find.

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
1 minute ago, Fallen Soul said:

Have you tried a fresh install of the OS? 
Also maybe see if there is a way to do a drive reset. I am not sure with macs. 
If I can be bothered tomorrow I will bring mine out and see what I can find.

i've fresh installed the OS a few times since owning it, and it didn't solve the issue. 

 

drive reset? what do you mean?


DISCLAIMER: ANYTHING I SAY COULD BE WRONG. DO YOUR OWN RESEARCH! 

Have a look at my set up your linux gaming pc from start to finish topic if you want to get started with linux :) 

My Laptop: MacBook Pro 15" Late 2011 | I7 2675QM | HD3000 | 1TB SSD | 16GB RAM | macOS

My Chromebook: Asus C202SA-GJ0061 | Celeron N3060 | 16GB | 4GB RAM | Chrome OS

My Phone: iPhone 7 | 128GB

Link to post
Share on other sites

You know how on a windows machine you can Uninstaller a driver then reinstall it? Maybe something along those lines but for a mac?

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP

@Fallen Soul i doubt that's possible. Mac's are very closed that way. the only way you can even get at the drivers is by booting to recovery and accessing them via terminal, which i can't do because my disk is encrypted. i would have to decrypt it first which is a massive headache. 


DISCLAIMER: ANYTHING I SAY COULD BE WRONG. DO YOUR OWN RESEARCH! 

Have a look at my set up your linux gaming pc from start to finish topic if you want to get started with linux :) 

My Laptop: MacBook Pro 15" Late 2011 | I7 2675QM | HD3000 | 1TB SSD | 16GB RAM | macOS

My Chromebook: Asus C202SA-GJ0061 | Celeron N3060 | 16GB | 4GB RAM | Chrome OS

My Phone: iPhone 7 | 128GB

Link to post
Share on other sites

Okay, well besides installing a new bluetooth module then for this particular issue i dont think i can be of any help. Like i said though. Might pull my MacBook out tomorrow and have a play. 

 

Edit:

Well not to try take side but that shows how stupid macs can be. Any way. All the best on your issue. Take it to an apple store 😛

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
1 minute ago, Fallen Soul said:

Okay, well besides installing a new bluetooth module then for this particular issue i dont think i can be of any help. Like i said though. Might pull my MacBook out tomorrow and have a play. 

nah, there's no real need. i doubt this is a software issue. it's likely just because this Mac is 8 years old and used for 12+ hours a day. 

 

i'll open it up and reseat the antenna's for the wireless etc tomorrow and see if that helps. 


DISCLAIMER: ANYTHING I SAY COULD BE WRONG. DO YOUR OWN RESEARCH! 

Have a look at my set up your linux gaming pc from start to finish topic if you want to get started with linux :) 

My Laptop: MacBook Pro 15" Late 2011 | I7 2675QM | HD3000 | 1TB SSD | 16GB RAM | macOS

My Chromebook: Asus C202SA-GJ0061 | Celeron N3060 | 16GB | 4GB RAM | Chrome OS

My Phone: iPhone 7 | 128GB

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×