Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
tahmid133712

GPU Help

Recommended Posts

Posted · Original PosterOP

I have a Dell Optiplex 990 MT and I'm waiting for my gigabyte RX 570 to arrive. I do have an aftermarket PSU which is up for the job but is that GPU compatible with my motherboard?

Link to post
Share on other sites

cannot say, that's why upgrading prebuilts are a pain. The PCIe slot works, but the BIOS might refuse to cooperate.


Studying abroad, ditched the crappy laptop for a do-all laptop double. Dried factory CPU paste, long memory timings, cooler cools the inductors but not the mosfets and an inch of unused internal space on both left and right

Model: HP Omen 17 17-an110ca CPU: i7-8750H (0.125V core & cache, 50mV system agent undervolt) GPU: GTX 1060 6GB Mobile (1696MHz 0.812V ~ 1860MHz 0.95V) RAM: 12GB DDR4-2666 19-19-19-43 2T Storage: 128GB Toshiba NVMe SSD (KBG30ZMV128G) + 1TB Seagate 7200RPM 2.5" HDD (ST1000LM049-2GH172) Monitor: 1080p 120Hz IPS G-sync

 

The best thing to do is reading the clock speed that doesnt end in a pair of zeros. Software voltage readings are wrong if your motherboard's not a high end model

CPU: i7-2600K 4493MHz (multiplier: 43x) 1.35V (software) --> 1.4V at the back of the socket Motherboard: Asrock Z77 Extreme4 (BCLK: 104.5MHz) CPU Cooler: Noctua NH-D15 RAM: Adata XPG 2x8GB DDR3 (XMP: 10-11-11-30 2T 2133MHz, custom: 10-11-10-30 1T 2229MHz) GPU: Asus GTX 1070 Dual SSD: Samsung 840 Pro 256GB (main boot drive), Transcend SSD370 128GB PSU: Seasonic X-660 80+ Gold Case: Antec P110 Silent, 5 intakes 1 exhaust Monitor: AOC G2460PF 1080p 144Hz (OC'd 150Hz) TN Keyboard: Logitech G610 Orion (Cherry MX Blue) with SteelSeries Apex M260 keycaps Mouse: BenQ Zowie FK1

 

Results: Cinebench R15 Single thread:159 Multi-thread: 770 (thx Meltdown Spectre patch) Super Pi (v1.5 from Techpowerup, PI value output) 16K: 0.11s 1M: 8.4s 32M: 7m 45.9s

Link to post
Share on other sites
11 minutes ago, tahmid133712 said:

I do have an aftermarket PSU which is up for the job but is that GPU compatible with my motherboard?

I've upgrade a bunch of old Dell Optiplexes with new video cards, although sometimes it doesn't work.

 

You'll just have to try it out for yourself.


Intel® Xeon® X5675 @4.25GHz (x25 Multiplier, 170 BCLK) 1.32V || NZXT HAVIK 140 || ASUS P6X58-E WS || Crucial DDR3-1360 8-9-9-24 (2x4GB) || ASUS STRIX GTX 770 || Hitachi 2.5" 750GB HDD (7.2K RPM) || Fractal Design Meshify C TG (White) || Corsair AX860i 80+ Platinum || Windows 10 Professional || CPU-Z Validation

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
19 minutes ago, Jurrunio said:

cannot say, that's why upgrading prebuilts are a pain. The PCIe slot works, but the BIOS might refuse to cooperate.

I mean I already have a Ghost XFX HD 7870 in there and it's running fine. I'm worried about the RX 570 cos it's a newer card. If the 7870 is working fine then does that mean that the Rx 570 will be well?

Link to post
Share on other sites
1 minute ago, tahmid133712 said:

I mean I already have a Ghost XFX HD 7870 in there and it's running fine. I'm worried about the RX 570 cos it's a newer card. If the 7870 is working fine then does that mean that the Rx 570 will be well?

it should in this case. I've made an RX 470 work on socket 775 platform so this prebuilt, based on 2nd gen should have no problems.


Studying abroad, ditched the crappy laptop for a do-all laptop double. Dried factory CPU paste, long memory timings, cooler cools the inductors but not the mosfets and an inch of unused internal space on both left and right

Model: HP Omen 17 17-an110ca CPU: i7-8750H (0.125V core & cache, 50mV system agent undervolt) GPU: GTX 1060 6GB Mobile (1696MHz 0.812V ~ 1860MHz 0.95V) RAM: 12GB DDR4-2666 19-19-19-43 2T Storage: 128GB Toshiba NVMe SSD (KBG30ZMV128G) + 1TB Seagate 7200RPM 2.5" HDD (ST1000LM049-2GH172) Monitor: 1080p 120Hz IPS G-sync

 

The best thing to do is reading the clock speed that doesnt end in a pair of zeros. Software voltage readings are wrong if your motherboard's not a high end model

CPU: i7-2600K 4493MHz (multiplier: 43x) 1.35V (software) --> 1.4V at the back of the socket Motherboard: Asrock Z77 Extreme4 (BCLK: 104.5MHz) CPU Cooler: Noctua NH-D15 RAM: Adata XPG 2x8GB DDR3 (XMP: 10-11-11-30 2T 2133MHz, custom: 10-11-10-30 1T 2229MHz) GPU: Asus GTX 1070 Dual SSD: Samsung 840 Pro 256GB (main boot drive), Transcend SSD370 128GB PSU: Seasonic X-660 80+ Gold Case: Antec P110 Silent, 5 intakes 1 exhaust Monitor: AOC G2460PF 1080p 144Hz (OC'd 150Hz) TN Keyboard: Logitech G610 Orion (Cherry MX Blue) with SteelSeries Apex M260 keycaps Mouse: BenQ Zowie FK1

 

Results: Cinebench R15 Single thread:159 Multi-thread: 770 (thx Meltdown Spectre patch) Super Pi (v1.5 from Techpowerup, PI value output) 16K: 0.11s 1M: 8.4s 32M: 7m 45.9s

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
30 minutes ago, Jurrunio said:

it should in this case. I've made an RX 470 work on socket 775 platform so this prebuilt, based on 2nd gen should have no problems.

Thanks for the reassurance 😄 now I can sleep well tonight. It's my first actual PC upgrade apart from when I actually modified the OEM

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×