Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Irixion

Strange 1080 behaviour

Recommended Posts

Posted · Original PosterOP

Some background information first. My Windows 10 install originally has had its hayday. I was having many issues, lockups, Windows updates not installing, etc. Years of Windows updates, along with graphics card changes (Onboard -> R9 270 -> GTX 1060 -> GTX 1080).

 

My Strix 1080 is acting a bit odd. I can run benchmarks just fine, (Heaven), put it through the ringer, have temperatures all the way up in the 70s, and everything holds fine. However, if I try to play any game, (through Steam), the application flat out locks up, crashes, or just vanishes like it was never running. I chalked this behaviour to be because of my incredibly atrocious Windows 10 install. I just reinstalled Windows 10. All of the previous Windows quirks are gone, but this one remains. Everything is up to date. I've tried reseating the card but to no avail. Does anyone have any idea what could be causing this, or how I could further troubleshoot this?

 

Edit: No it is not overclocked, and temperatures are range from, 50s to low 70s when it crashes.

 

Thank you kindly 😆

Link to post
Share on other sites

use ddu to fully reinstall your drivers

also try reinstalling your directx 

also is it only the app that locks up/crashes? are there error messages? at startup or during play>?

if it persists it may be an issue with the card itself

 


CPU: i5-4690k @ 4.4 GHz | RAM: 12GB DDR3 1333MHz | GPU: Sapphire Pulse RX 580 4GB 

 

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP

So I just tried that--No dice. Any 3D game crashes anywhere from shortly after starting, or 10 minutes. There are no error messages other than the usual "This Application Is Not Responding", though, like I said in my original post, sometimes it doesn't even show that and goes straight to the desktop. 

Link to post
Share on other sites

It might be the Steam install although that's very odd. Is it any game that you try? It could also be a corrupt file, although at this point it is hard to tell.

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP

It's every game. Batman, Evil Within, I've checked integrity of all the files, it's even for non-Steam titles

Link to post
Share on other sites

So you’re running the benchmarks in full screen as well right? 


Main RIg Corsair Air 540, I7 8700k, ASUS ROG Strix Z370-H, G.Skill TridentZ 16GB, EVGA 1080 SC, EVGA 850 GQ, Acer KG251Q 1920x1080@240hz 

 

Spare RIg Corsair Air 540, I7 4770K, Asus Maximus VI Extreme, G.Skill Ares 32Gb, EVGA 1080 SC, Corsair CX850M, Acer xG270HU 2560x1440@144hz

 

 

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
2 hours ago, Mick Naughty said:

So you’re running the benchmarks in full screen as well right? 

Yes. FurMark, Heaven all in full screen, 2560x1080, on the highest presets. Could be running them for a few hours with no stability issues 

Link to post
Share on other sites

The board have another slot to try?


Main RIg Corsair Air 540, I7 8700k, ASUS ROG Strix Z370-H, G.Skill TridentZ 16GB, EVGA 1080 SC, EVGA 850 GQ, Acer KG251Q 1920x1080@240hz 

 

Spare RIg Corsair Air 540, I7 4770K, Asus Maximus VI Extreme, G.Skill Ares 32Gb, EVGA 1080 SC, Corsair CX850M, Acer xG270HU 2560x1440@144hz

 

 

Link to post
Share on other sites

Have you tried stress testing your CPU and RAM? I had a similar issue with rainbow 6 Siege and after a lot of troubleshooting i pinpointed the timing for my ram being off, backed it back to all stock and reseated and it solved it


"Surround yourself with professionals and never be the smartest person in the room" -Someone much smarter than I

Find me on Rainbow 6 seige - Beeried94

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP

So I've just ran AIDA64's GPU, CPU and RAM stress tests for 30 minutes and I've had no issues. This is perplexing : /

Link to post
Share on other sites
9 minutes ago, Irixion said:

So I've just ran AIDA64's GPU, CPU and RAM stress tests for 30 minutes and I've had no issues. This is perplexing : /

So did the all cores of the cpu and the gpu sit at 100% while doing that?


Main RIg Corsair Air 540, I7 8700k, ASUS ROG Strix Z370-H, G.Skill TridentZ 16GB, EVGA 1080 SC, EVGA 850 GQ, Acer KG251Q 1920x1080@240hz 

 

Spare RIg Corsair Air 540, I7 4770K, Asus Maximus VI Extreme, G.Skill Ares 32Gb, EVGA 1080 SC, Corsair CX850M, Acer xG270HU 2560x1440@144hz

 

 

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
On 2/28/2019 at 7:45 PM, Mick Naughty said:

So did the all cores of the cpu and the gpu sit at 100% while doing that?

Yes. I ran a stress test with AIDA64 and FurMark at the same time for an hour. Everything was fine.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Buy VPN

×