Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
deadmoo5e

My computer will not boot

Recommended Posts

Posted · Original PosterOP

I'm having trouble getting my computer to boot up. I press the power on switch and notthing comes up on my monitor.

 

I've tried booting using only one ram stick alternating between the ram sticks.

I've tried booting the computer without the graphics card plugging my monitor's DVI cable directly to the motherboard.

I've tried holding the power button for over a minute and still it doesn't work.

 

I'm including a gif of what happens when I try to boot. It's 40 seconds long.

 

Anyone know what else I can try to figure this out?

 

2mStMXN.gif

 

 

Specs

 

Motherboard: MSI Z97 GAMING 3 Intel Z97 4xDDR3 CrossFireX Socket 1150 ATX

CPU: i5 4690K

GPU: Gainward Nvidia GeForce 970 GTX

Memory: 2x 4 GB DDR3 (don't remember the brand atm)

Hard drive: A normal 1 TB Harddrive (Don't remember the brand of that either)

OS: Windows 7 64-bit Home Edition

Link to post
Share on other sites

What are your specs? Do the fans turn on and keep running? Does it give you a POST code, beep or otherwise?

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
8 minutes ago, Crunchy Dragon said:

What are your specs? Do the fans turn on and keep running? Does it give you a POST code, beep or otherwise?

Give me two minutes and I will get back to you on that. And I'll add the specs

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
29 minutes ago, Crunchy Dragon said:

What are your specs? Do the fans turn on and keep running? Does it give you a POST code, beep or otherwise?

Added the specs.

 

The fans are running as normally as far as I can tell.

 

The beeping sounds I get when I press power on are the normal sounds I used to hear before when my system worked.

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
25 minutes ago, ELSknutson said:

have you moved the system lately?  how long have you had the system  is this a new issue or a reoccurring one and do you have more pictures  

I moved back into a new place a few months ago. I've had this computer since 2014. Moved it a few times but only a few meters.

 

Additional info is that when I played Tekken 7 it straight up crashed. Got a black screen out of nowhere.

Link to post
Share on other sites

do you have a way to try another PSU 

 

have you ensured all your power connectors a fully seated?

 

have you tried swapping your gpu power cables around 

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
1 minute ago, 191x7 said:

Can you try with a different GPU?

I might have a GTX 550 Ti lying around. I could try that if I can find it.

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
47 minutes ago, ELSknutson said:

do the fans on your graphics card spin?

have you tried another monitor, Cable etc. 

I'll see what I can find. I don't have much access to extra electronics. Guess I'll have to bump this thread later.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×