Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
CardZ0

New PSU. Buzzing sound from PC. Wont boot up

Recommended Posts

Posted · Original PosterOP

A few days ago, my pc stopped working a LED on my motherboard was flashing (SB_PWR). I got some help and found out that it was my powersupply. I just rebuilt my PC with a new power supply and cleaned out some dust. Theres no LED flashing anymore; theres a strong LED light like a normal start up but now theres a buzzing sound or static sound with still no start up or boot up. I cleared the CMOS and replaced the PSU with no progress.

Video of the noise:

https://youtu.be/43rZftoqlFg

 

Specs:

i5 4460

EVGA GTX 960

Asus Z97-E

EVGA 450 BT (used to have Corsair CX600M)

Link to post
Share on other sites

doesn't sound good mate 

Mightve been a power surge. 

Do you have any other boards to test with?


Current Build

Spoiler

System

  • CPU
    Ryzen 2700x
  • Motherboard
    ASrock x470 Fatal1ty k4
  • RAM
    16GB
  • GPU
    EVGA RTX 2080 Ti Black
  • Case
    Corsair 570x
  • Storage
    480gb SSD
  • PSU
    Thermaltake Smart M 650W 80+ Bronze
  • Display(s)
    27 inch Dell S2716DG
  • Cooling
    Wraith Prism
  • Keyboard
    Razer Huntsman
  • Mouse
    Corsair M65 pro
  • Sound
    Beyerdynamic dt770
  • Operating System
    Windows 10

 

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
1 minute ago, Emanbaird said:

doesn't sound good mate 

Mightve been a power surge. 

Do you have any other boards to test with?

I don't sadly

Link to post
Share on other sites

op what I would do is check the board, also do fans spin? it may have just killed a certain component 


Current Build

Spoiler

System

  • CPU
    Ryzen 2700x
  • Motherboard
    ASrock x470 Fatal1ty k4
  • RAM
    16GB
  • GPU
    EVGA RTX 2080 Ti Black
  • Case
    Corsair 570x
  • Storage
    480gb SSD
  • PSU
    Thermaltake Smart M 650W 80+ Bronze
  • Display(s)
    27 inch Dell S2716DG
  • Cooling
    Wraith Prism
  • Keyboard
    Razer Huntsman
  • Mouse
    Corsair M65 pro
  • Sound
    Beyerdynamic dt770
  • Operating System
    Windows 10

 

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
Just now, Emanbaird said:

op what I would do is check the board, also do fans spin? it may have just killed a certain component 

None of the fans spin, Not the heatsink's fan nor the ones installed in the case

Link to post
Share on other sites

Try starting the PC without any storage drives, only iGPU, and a single RAM stick.


 

Quote

Women. They are a complete mystery.

-Stephen Hawking

 

I think the hoomans put their builds here?

Why do you hoomans give your builds a name? Here's my build, which I shall call "Do as I Say, Not As I Do" (seriously, don't get this build)

Spoiler

Ryzen 1500X @3,925 GHz

Cooler Master Hyper 212 Evo + 2x ML120

MSI B350 Tomahawk Arctic

2x8GB Corsair Vengeance LPX 3000 MHz CL15 (Micron B-die) @2933 MHz

Sapphire Radeon R9 280 Dual-X @1120 MHz / 1450 MHz

120GB 850 Evo

120GB Kingston SSD

500GB WD Blue

Cooler Master Elite 430

Seasonic Prime Titanium 650W

Logitech G710 with Kailh Box Jade

Logitech G502

HyperX Cloud

And my laptop, which I shall call "If It's Stupid But It Works" (It can actually play CS:GO at 50 FPS, and Civ V at 25 FPS)

Spoiler

Lenovo Thinkpad L460

Intel Core i3 6100U

4GB (probably) DDR4 2133 MHz

Intel HD Graphics 520 0.3-1.0 GHz

128GB Samsung MZ7LF128HCHP

Corsair M65 Pro RGB (worst mouse I've ever had)

Sennheiser CX 5.00G

And here would be where I would put a picture of my cat. But apparently, images are not allowed here. So take this instead (*ΦωΦ*)

Hello fellow night theme users

Link to post
Share on other sites

Yeah, this could be a shorted cable, is the PSU modular?

 


Current Build

Spoiler

System

  • CPU
    Ryzen 2700x
  • Motherboard
    ASrock x470 Fatal1ty k4
  • RAM
    16GB
  • GPU
    EVGA RTX 2080 Ti Black
  • Case
    Corsair 570x
  • Storage
    480gb SSD
  • PSU
    Thermaltake Smart M 650W 80+ Bronze
  • Display(s)
    27 inch Dell S2716DG
  • Cooling
    Wraith Prism
  • Keyboard
    Razer Huntsman
  • Mouse
    Corsair M65 pro
  • Sound
    Beyerdynamic dt770
  • Operating System
    Windows 10

 

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
2 hours ago, seon123 said:

Try starting the PC without any storage drives, only iGPU, and a single RAM stick.

tried. no boot up :/

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×