Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Ultraic

Need a little help!

Recommended Posts

Posted · Original PosterOP

So I have 160$ and someone here on the facebook marketplace is selling this "broken" gaming laptop for 100 bucks.
So the laptop is a lenovo with what it seems I think to be a simple issue.
   It boots for 3 seconds, gets stuck in lenovo logo then turns off, then turns on again and repeats.

Seems it isn't worth it but here's the specs:
It's a Lenovo y410p.

It has a 4th generation Intel i7-4700MQ, (2.40GHz 1600MHz 6MB)

Nvidia GeForce GT 755M (2GB)

8GB DDR3L SDRAM

A 1TB 5400 RPM Hard Drive.
Good enough battery life.

And my favorite OS, Windows 8.1 (I don't like 7 and 10 and the rest. And anything apple.)

Do you think there's a way that I could be getting a good deal out of this if I can probably fix it for 60$?

Doesn't seem like a much daunting task but you guys are the awesomesauce so I really need opinion.
Thanks and have a good day!
 

Link to post
Share on other sites

I removed your duplicate thread and moved this one into the Laptops and Pre-Built Systems subforum.


CPU: Intel Core i7-6700K @ 4,7GHz GPU: MSI GTX 1080 Ti GAMING X TRIO 11GB GDDR5X Motherboard: ASUS ROG MAXIMUS VIII HERO ALPHA
CPU Cooler: Corsair H100i V2 RAM: Corsair Vengeance LED 16GB DDR4 3200MHz Case: Phanteks Eclipse P400 TG White PSU: Corsair TX650M (2017)
Displays: AORUS AD27QD, DELL UltraSharp U2711 Storage: Samsung 850 EVO 120GB, ADATA SP550 240GB M.2, Kingston UV400 240GB, WD Red 2TB & 1TB
Laptop: Acer Nitro 5 CPU: AMD Ryzen 5 2500U GPU: AMD Radeon RX 560X 4GB RAM: 16GB Storage: 240GB M.2 SSD, 1TB HDD Display: 15.6" IPS

Link to post
Share on other sites

Ah man that could be a couple of things. Maybe bad power brick or battery, motherboard issue, or quickly overheating CPU just to name a few. You might get lucky and I could be an easy fix. It's up to you if you like to use your hands, tinker and have patience then go for it. Also if you can stand to lose 100 bucks. Check out ifixit.com as well.

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP

He said that it broke after a BIOS update.
Does that minimize the problem a little more so I could know what I'm dealing with?

Link to post
Share on other sites
18 minutes ago, Ultraic said:

He said that it broke after a BIOS update.
Does that minimize the problem a little more so I could know what I'm dealing with?

not much... but maybe if you flash it again it does work because it has a corrupt bios.

 

If you can take a loss, it's a good risk to take


PSU Tier List//Graphics card (cooling) tier list//Build Guide Megathread//Motherboard Tier List//Linux Guide//Build logs///Before troubleshoot//Mark Solved//Off Topic//Community standards

Don't forget to quote or mention me

 

Primary PC:

Spoiler

CPU: I5-8600k  @4.5 ghz  GPU: GTX 1070 ti EVGA SC Gaming   RAM: 8+8 3360 mhz DDR4 Trident Z   MOBO: MSI Gaming Pro Carbon AC   HDD: 1 TB 7200 RPM Seagate Baracudda, 1 TB 5400 RPM Samsung ECOGREEN   SSD: Samsung 860 EVO 500 GB   Soundcard: built in   Case: Cooler Master Masterbox Lite 5 RGB   Screen: Salora 40LED1500

 

Second PC: Cedar mill

Spoiler

CPU: i3-2130   GPU: Intel HD graphics   RAM: 4+2 GB 1333 mhz DDR3    MOBO: HP H series   HDD: 320 GB WD Black 7200 RPM   PSU: HP 250 watt   Soundcard: built in   Case: Sunbeam Quarterback   Screen: IIyama Prolite T2240MTS, Samsung SyncMaster710N

 

Server: CookieVault

Spoiler

CPU: core2dual E8400   GPU: Intel HD graphics   RAM: 2+1+1+1 gb 1333 mhz ddr3   MOBO: HP Q series   HDD: 4x 1tb 5400 RPM Samsung Spinpoint Ecogreen   Soundcard: built in   Case: Compaq 6000 pro mt   Screen: Samsung SyncMaster710n

 

Laptop : Acer TravelMate 8573t

Spoiler

CPU: I3-2330M   GPU: Intel HD graphics   RAM: 8+2 GB 1333 mhz DDR3   MOBO: Acer   SSD: 250 gb mx500 sata   Soundcard: built in   Case: Acer TravelMate 8573t   Screen: TN 768p

 

Game consoles:

Spoiler

PS4 slim glacier white 500 gb, PS4 FTP Special Edition 500 gb, Xbox, 3 DS lites, DSI XL, Gameboy Advanced Color, PS Vita v2, Wii, PS3 500 gb

 

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP

Can't really take a loss since I'm saving up for a lot of stuff right now so I guess I'll just not.
Thanks for everyone for the help!

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×