Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
mike16cast

ARTIFACTING? :(

Recommended Posts

Posted · Original PosterOP

Hey guys,

I got an MSI armor 1080 Ti and I think it's artifacting.. Not 100% sure exactly what artifacting is to be completely honest but this issue has been has been happening pretty much every game in only Dead By Daylight so far. I have not has any issues with PUBG or Project Cars 2. Basically my screen becomes consumed by blackness, starting small then growing to the whole screen. I have tried to play on lowest settings for DBD and i still have the issue.. 

Any info on what is going on or how to possibly fix this issue a GREATLY appreciated. (I have already tried re-installing latest drivers and even tired re-installing the game and the issue still exists)

 

147987263_Screenshot(12).thumb.png.15bc62dba3d28b4dc606fd9019fbce7b.png1918012791_Screenshot(10).thumb.png.e03127d2889e2cce8d579646624b0c59.png

Screenshot (11).png


System

  • CPU
    Intel Core i7-9700K
  • Motherboard
    MSI - MPG Z390 GAMING EDGE AC
  • RAM
    CORSAIR VENGEANCE LPX Series 32GB 2.4GHz DDR4
  • GPU
    MSI Armor 1080 Ti
  • Storage
    WD - Black 4TB SATA / Samsung - 970 EVO M.2 250GB
  • PSU
    EVGA 1000W ATX /EPS 80 Plus Gold
  • Cooling
    CORSAIR - Hydro Series 240mm
  • Operating System
    Windows 10 Pro (64bit)
Link to post
Share on other sites

have you tried uninstalling AMD and nVidia drivers with DDU in safe mode and reinstall the drivers after restarting


(◣_◢) Ryzen 5 3600,   Aorus X370 K7,   XPG 16GB 3200,   Gigabyte 2070 Windforce Corsair RM650x,   LG 32GK650F-B 31.5" 144Hz QHD FreeSync VA,   Kingston 120GB SSD,   Samsung 1TB 860 QVO,   2TB HDD,   Fractal Design Meshify C,   Corsair K63 Wireless,   Corsair Gaming M65 PRO,   Audio Technica ATH M50x,   Windows 10 ProCorsair H100x 240mm.  (◣_◢)

(◣_◢) Ryzen 5 1600,   Noctua NH-L12S,   Gigabyte GTX 1060 6G,   ASUS Prime B350 Plus,   HyperX Fury 8GB DDR4 (2666MHz - 1.3v),   SilverStone ET550-B,   Kingston 120GB SSD 2TB HDD,   Cougar MX330,   Windows 10 Pro.  (◣_◢)

Link to post
Share on other sites

You are missing textures, how much RAM (not VRAM) do you have installed. How much pagefile have you allocated?


AWOL

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
7 hours ago, Wormhole said:

have you tried uninstalling AMD and nVidia drivers with DDU in safe mode and reinstall the drivers after restarting

I have not. I also am not sure what DDU is.

 

 

7 hours ago, quakeguy81 said:

How did you acquire this 1080 Ti?  Used?  I don't think they are being sold new unless it is from back stock.  Maybe you should start there.  You could try a benchmarking program like Unigine Heaven benchmark and see if it still artifacts.  If it still artifacts, then the card is probably defective.

I bought it from a buddy that was building a mining rig but the market plummeted right as he was getting into it. I spoke with him he said it should still have warranty. I tried MSI kombustor and it seems fine I think? If 0/XXXX artifacts is good??

 

 

4 hours ago, X_X said:

You are missing textures, how much RAM (not VRAM) do you have installed. How much pagefile have you allocated?

I have 16gb ram. I’m not sure how much I have allocated or how to check that. I apologize for my ignorance..


System

  • CPU
    Intel Core i7-9700K
  • Motherboard
    MSI - MPG Z390 GAMING EDGE AC
  • RAM
    CORSAIR VENGEANCE LPX Series 32GB 2.4GHz DDR4
  • GPU
    MSI Armor 1080 Ti
  • Storage
    WD - Black 4TB SATA / Samsung - 970 EVO M.2 250GB
  • PSU
    EVGA 1000W ATX /EPS 80 Plus Gold
  • Cooling
    CORSAIR - Hydro Series 240mm
  • Operating System
    Windows 10 Pro (64bit)
Link to post
Share on other sites
9 hours ago, mike16cast said:

I have not. I also am not sure what DDU is.

 

 

I bought it from a buddy that was building a mining rig but the market plummeted right as he was getting into it. I spoke with him he said it should still have warranty. I tried MSI kombustor and it seems fine I think? If 0/XXXX artifacts is good??

 

 

I have 16gb ram. I’m not sure how much I have allocated or how to check that. I apologize for my ignorance..

What GPU did you have before upgrade


(◣_◢) Ryzen 5 3600,   Aorus X370 K7,   XPG 16GB 3200,   Gigabyte 2070 Windforce Corsair RM650x,   LG 32GK650F-B 31.5" 144Hz QHD FreeSync VA,   Kingston 120GB SSD,   Samsung 1TB 860 QVO,   2TB HDD,   Fractal Design Meshify C,   Corsair K63 Wireless,   Corsair Gaming M65 PRO,   Audio Technica ATH M50x,   Windows 10 ProCorsair H100x 240mm.  (◣_◢)

(◣_◢) Ryzen 5 1600,   Noctua NH-L12S,   Gigabyte GTX 1060 6G,   ASUS Prime B350 Plus,   HyperX Fury 8GB DDR4 (2666MHz - 1.3v),   SilverStone ET550-B,   Kingston 120GB SSD 2TB HDD,   Cougar MX330,   Windows 10 Pro.  (◣_◢)

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
2 hours ago, Wormhole said:

What GPU did you have before upgrade

None. This is my first build.


System

  • CPU
    Intel Core i7-9700K
  • Motherboard
    MSI - MPG Z390 GAMING EDGE AC
  • RAM
    CORSAIR VENGEANCE LPX Series 32GB 2.4GHz DDR4
  • GPU
    MSI Armor 1080 Ti
  • Storage
    WD - Black 4TB SATA / Samsung - 970 EVO M.2 250GB
  • PSU
    EVGA 1000W ATX /EPS 80 Plus Gold
  • Cooling
    CORSAIR - Hydro Series 240mm
  • Operating System
    Windows 10 Pro (64bit)
Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP

So I ran MSI Kombustor for about 45 mins. Here are the results. 

Is artifacts 0/9 bad?

Screenshot (14).png


System

  • CPU
    Intel Core i7-9700K
  • Motherboard
    MSI - MPG Z390 GAMING EDGE AC
  • RAM
    CORSAIR VENGEANCE LPX Series 32GB 2.4GHz DDR4
  • GPU
    MSI Armor 1080 Ti
  • Storage
    WD - Black 4TB SATA / Samsung - 970 EVO M.2 250GB
  • PSU
    EVGA 1000W ATX /EPS 80 Plus Gold
  • Cooling
    CORSAIR - Hydro Series 240mm
  • Operating System
    Windows 10 Pro (64bit)
Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP

I tried DDU in safemode but no luck.. 

 


System

  • CPU
    Intel Core i7-9700K
  • Motherboard
    MSI - MPG Z390 GAMING EDGE AC
  • RAM
    CORSAIR VENGEANCE LPX Series 32GB 2.4GHz DDR4
  • GPU
    MSI Armor 1080 Ti
  • Storage
    WD - Black 4TB SATA / Samsung - 970 EVO M.2 250GB
  • PSU
    EVGA 1000W ATX /EPS 80 Plus Gold
  • Cooling
    CORSAIR - Hydro Series 240mm
  • Operating System
    Windows 10 Pro (64bit)
Link to post
Share on other sites
On 2/11/2019 at 8:34 PM, mike16cast said:

I have 16gb ram. I’m not sure how much I have allocated or how to check that.

That sounds fine then.

 

Perhaps rolling back to an earlier driver might help.

3 hours ago, circeseye said:

did you try uninstalling and reinstalling the game?

Op says it happens pretty much every game.


AWOL

Link to post
Share on other sites
36 minutes ago, X_X said:

That sounds fine then.

 

Perhaps rolling back to an earlier driver might help.

Op says it happens pretty much every game.

no ...only dead by daylight

quote " as been happening pretty much every game in only Dead By Daylight so far. I have not has any issues with PUBG or Project Cars 2"

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Buy VPN

×