Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
ipadzefox

Dropping frames after minutes in-game.

Recommended Posts

Posted · Original PosterOP

So the problem i have is that no matter what game i play, it will play perfectly fine for the first few minutes, but then it will drop to 5 FPS, even when the game is minimized. Everything is in slow-mo. I even tried games that i know worked perfectly fine a few months back.

Have tried closing all other programs that might run in the background.

 

I play on this laptop:

Dell XPS 15 9550

i7-6700HQ 2.60GHZ

16 gb RAM

GTX 960M

Link to post
Share on other sites

What games are you playing and at what fps did they use to run at?

 

Have you tried using a clean up program like CCleaner to clean all your.... "crap" off your machine?

 

Might be a fresh start for the laptop, new windows etc might do the job


Case: Lian-Li PC-011 Dynamic  CPUi7-7700k (4.8ghz) CPU Cooler: Corsair H100i V2 Case Fans: 5x ML120 RGB / 2x LL120  GPU: Aorus RTX 2080 Xtreme Motherboard: ASUS ROG STRIX Z270H RAM: 32GB Corsair Vengeance RGB Pro DDR4 (3200mhz) Storage: 2x 1TB SG Barracuda, 128gb BiWin M.2 SSD PSU: Corsair RM650x OS: Windows 10 

 

Link to post
Share on other sites

Have you attempted a clean driver install?

What do your thermals look like (CPU and GPU)?


~Remember to quote posts to continue support on your thread~

CPU:  Intel  i7-4790k | RAM: 4x4GB G.Skill Ripjaws Z | Cooling: XSPC/EK/Bitspower loop | MOBO: MSI Z97-G45 | PSU: Seasonic Prime 750 Titanium  

SSD: 250GB Crucial MX200 (OS) | 1TB Crucial MX500 | Case: Phanteks Evolv X | GPU: EVGA GTX 1080 Ti FTW3 (with EK Block) | HDD: 1x Seagate Barracuda 2TB

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP

Apex Legends, CSGO and Ring of Elysium all on lowest settings, They do also run fine on max for a few seconds. Used to get 90 FPS in CSGO.

I did a fresh install of windows a few weeks back. I do have CCleaner..

Link to post
Share on other sites

Temperatures? Latest nVidia and Intel drivers?

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP

Im running latest nvidia and Inteldrivers.

At 55 celcius on both GPU and CPU while gaming. I did notice that in my thirdparty program it did say that the CPU was at 100% load, while in taskmanager it only said 30%.

while gaming the CPU would not go over 700MHz clockspeed, when no game is running it stays at 3k MHz

 

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Buy VPN

×